Пичове и аз ще сменям термостат. колата движи на 70 гр и не мърда нагоре. Предложиха ми тук в пловдив Вернет - френски. дали са хубави? струва само 11 лв
редакция на заглавието mod edit: vaskoto1
термостат vernet?
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vernet
borracho написа: Предложиха ми тук в пловдив Вернет - френски. дали са хубави? струва само 11 лв
Препоръчвам ти BEHR.Струва около 15 лева.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Immortal написа:borracho написа: Предложиха ми тук в пловдив Вернет - френски. дали са хубави? струва само 11 лв
Препоръчвам ти BEHR.Струва около 15 лева.
Бер термостатите се внасят от Турция.МотоРад е за мен термостат защото вече трета година нямам ядове с него.Имам го и струва само 12лв.Немски са с гаранция.Ако става въпрос за Поло,термостата го дават на 82градуса.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
borracho написа:Може ли някой да препоръча магазин в Пловдив откъдето да се купи оригинален термостат? Не ми се ще да попадна на менте
Ами аз си взех БЕЕР от магазина срещу площат Шимбазян (имат и друг - малко по-надолу от фламинго - две големи емблеми). Магзина е в една нова кооперация. Струваше 18.5+0.6 за уплътнение. На 89градус отваря по спецификация. В сервиза казаха че отварял на 80. Фирмата твърди че са оригинални немски. На него си пиши маде ин Германи. Ако си го монитраш в техния сервиз има 6 или 12 месеца гаранция - не помня колко. Аз не го направих там защото се бях вече уговорил другаде. Иначе цените навсякаде са към 20лв. за смяна. В магазина може да ти предложат и Валер - аз като бях нямаха в наличност. До Автогара ЮГ (уличката към складовете до бет. възел) има магазин който внася и продава на едро. Провери и там.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vit_autosofia написа:....термостата го дават на 82градуса.
Мисля че не си прав.. доколкото си спомням го дават 85.. но и на 87 не се сърди

Да допълня темата.. от този френският на колегата не съм го чувал но:
wahler - много доволен
бехр -> хич недоволен работи точно 1 седмица...от Ауто+ взет
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
wili98 написа:vit_autosofia написа:....термостата го дават на 82градуса.
Мисля че не си прав.. доколкото си спомням го дават 85.. но и на 87 не се сърди![]()
Да допълня темата.. от този френският на колегата не съм го чувал но:
wahler - много доволен
бехр -> хич недоволен работи точно 1 седмица...от Ауто+ взет
Не се сърдя

- borracho
- Автомобил:
- Двигател:
смених го, сложих валер, с щамп. 87 градуса. стария беше също валер но на него имаше ударена щампа 84 градуса. може би щото колата е внесена от италия? така ми каза един пич. Та сега много готино си загрява и си се кротва на 2 мм от бялата черта която е по средата на уреда. някъде около 90 градуса. Струва ми се обаче че малко късничко се вкл. перката като загрее, като работи на место отива вече към 110 където пише и чак тогава се вкл. но пък колата си работи много добре. може би е нормално това? какво ще кажете
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
не, не е нормално виж дали ти работи първата степен на перката, тя трябва да включи на 95 градуса, аз си смених термостата, но понеже съм имал много проблеми с такива купени от разни магазини си купих от юнитрейд за 55 лева, с него стой точно на 90 градуса, независимо дали е включена перката или не, т.е. не мога да разбера кога работи перката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”