Спор в ДЗИ - РЕЗУЛТАТ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Ъпче на темата.
За около 8-10 работни дни не знам колко точно бяха официалните
от 22 април до 12 май, получих днес писмо от КЗП - видели са че съм в правото си, но ТЕ нямат права да извършат проверка специално в този случай и получих копие от комуникацията им с Комисия за Финансов Надзор/Застрахователен Надзор - изпратили са им поща да направят проверка относно изложеното в жалбата ми.
Чакането продължава
За около 8-10 работни дни не знам колко точно бяха официалните
от 22 април до 12 май, получих днес писмо от КЗП - видели са че съм в правото си, но ТЕ нямат права да извършат проверка специално в този случай и получих копие от комуникацията им с Комисия за Финансов Надзор/Застрахователен Надзор - изпратили са им поща да направят проверка относно изложеното в жалбата ми.
Чакането продължава

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Ъп на темата:
На 27 Май е изпратено писмо от КФН (Комисия за Финансов Надзор)
и благодарение на Бързите Български Пощи то пристигна чак днес - 9-ти Юни
Преразказано отговора на КФН е че са полужили жалбата от КЗП
установили са, че имам право и са поискали писмено обяснение от застрахователя.
В случай на констатирани нарушения, ще наложат санкции.
Продължавам да чакам
На 27 Май е изпратено писмо от КФН (Комисия за Финансов Надзор)
и благодарение на Бързите Български Пощи то пристигна чак днес - 9-ти Юни

Преразказано отговора на КФН е че са полужили жалбата от КЗП
установили са, че имам право и са поискали писмено обяснение от застрахователя.
В случай на констатирани нарушения, ще наложат санкции.
Продължавам да чакам

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Ей яки измъквации са от ДЗИ - днес пристигна писмото най-накрая от КФН след като са взели писмени обяснения от ДЗИ.
Съгласно ей тоя закон наричан Кодекс на Застраховането
намиращ се онлайн тук например - http://www.iandgbrokers.com/docs/Kodeks ... hovane.pdf
и Член 209. ал.1 - застрахователя има право по собствена преценка да реши дали да ремонтира колата ми в доверен сервиз или не,
което означава че дори колата ми да е на 3 години пак може да стане същия номер
На всичкото отгоре на общите условия разписани на хартия в ДЗИ
никъде не се споменава този текст публикуван в интернет за точните години на колата и сервиза.
Обаче КФН са влезли малко в ролята на катаджията, който се чуди за какво да се заяде например аптечката - понеже са направили проверка са видели, че ДЗИ са решили да ми изплатят по документи парите след 20 дни, а по закон са 15!!
Поради тази причина им е наложено административно наказание
Жалко че парите от глобата в случая ги прибира някой друг, а не пострадалия, ама българска работа ...
Сега като погледнах и текста по-подробно онлайн той им дава възможност благодарение на закона да лавират "в зависимост от броя на заведените щети:" ... - не са написали каква е зависимостта ....
Та така - 1:1 спрямо ДЗИ - аз не си получих моето, но вече като цяло ще започнат да изплащат щетите на ВСИЧКИ до 15 дни
А иначе предполагам глобата, която са си отнесли им е струвала повече отколкото ако не се бяха правили на интересни и ми бяха изписали сервиза
Съгласно ей тоя закон наричан Кодекс на Застраховането
намиращ се онлайн тук например - http://www.iandgbrokers.com/docs/Kodeks ... hovane.pdf
и Член 209. ал.1 - застрахователя има право по собствена преценка да реши дали да ремонтира колата ми в доверен сервиз или не,
което означава че дори колата ми да е на 3 години пак може да стане същия номер

На всичкото отгоре на общите условия разписани на хартия в ДЗИ
никъде не се споменава този текст публикуван в интернет за точните години на колата и сервиза.
Обаче КФН са влезли малко в ролята на катаджията, който се чуди за какво да се заяде например аптечката - понеже са направили проверка са видели, че ДЗИ са решили да ми изплатят по документи парите след 20 дни, а по закон са 15!!
Поради тази причина им е наложено административно наказание

Жалко че парите от глобата в случая ги прибира някой друг, а не пострадалия, ама българска работа ...
Сега като погледнах и текста по-подробно онлайн той им дава възможност благодарение на закона да лавират "в зависимост от броя на заведените щети:" ... - не са написали каква е зависимостта ....
Та така - 1:1 спрямо ДЗИ - аз не си получих моето, но вече като цяло ще започнат да изплащат щетите на ВСИЧКИ до 15 дни

А иначе предполагам глобата, която са си отнесли им е струвала повече отколкото ако не се бяха правили на интересни и ми бяха изписали сервиза

Върни се в “ОФФ-Топик - други”