Правила за постване във форума

Важна информация за всички гости и потребители! Приятно четене!
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Мнения: 30000
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Правила за постване във форума

Мнениеот dobrin » Пон 08 фев 2010 15:51


1. Писането на кирилица и на български език е задължително (все пак сме българи)!
2. Темите да се публикуват в раздела, за който се отнасят.
3. Избягвайте дублирането на теми. Ползвайте ТЪРСАЧКАТА преди да пишете, или проверявайте в темата FAQ в Основен раздел.
4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви. За някои раздели има специални щаблони за заглавието, които трябва да се спазват. След като намерите отговор на въпроса, който сте задали, или решение на проблемът, пред който сте били изправени, добавете това в заглавието и споделете наученото в темата, за да помогнете и на други потребители след вас.
5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат - има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.
6. За спам ще се считат всички теми, които не съдържат полезна информация за потребителите на форума и които по преценка на модератор или администратор косвено нарушават или могат да доведат до нарушаване на правилата.
7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, расистки коментари, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.
8. Като допълнение към т. 7, не са допустими дискусии и/или постове с политическа, религиозна, футболна или порнографска тематика, както и обиди под каквато и да е форма. Особено нежелателни са обиди към притежателите на други марки автомобили и други автоклубове.
9. Крайно недопустимо е публикуването на теми, които съдържат съвети и/или връзки относно снабдяване с нелицензиран софтуер, музика, филми и други обекти на авторски права, както и на теми, които по какъвто и да е начин противоречат на българските закони. Всеки потребител носи лична отговорност за написаното от него.
10. При ползване на гараж въвеждайте само истински данни! При засичане на неверни данни, потребителят ще бъде предупреден и може да му се отнеме правото да ползва гараж!
11. При ползването на аватари и потребителски имена, се спазват следните ограничения:
  • Забранено е използването на потребителски имена, дублиращи или наподобяващи като произнасяне или изписване съществуващи такива, с изключение на лични имена.
  • Забранено е използването на аватар, дублиращ или наподобяващ аватар на друг потребител!
  • Аватарът да е не по-голям от 150/150 пиксела, и с размер не по голям от 20кв!
  • Забранено е използването на еротични снимки!
  • Забранено е използването на аватар с рекламна цел с изключение на платените търговци!
  • Забранено е използването на аватар, който противоречи на правилата на форума!
12. При нарушаване правилата на форума потребителят може да получи следните наказания - ограничаване правото на писане (модул), ограничаване правото на лични съобщения, предупреждение за БАН, временен БАН и вечен БАН.
(1) За извършени нарушения модераторите могат да отправят официални предупреждения, които се записват в профила на потребителя. В зависимост от броя натрупани предупреждения, на потребителят се налагат следните наказания:
  • Три броя - едноседмичен модул с 0 мнения.
  • Шест броя - едномесечен модул с 0 мнения.
  • Девет броя - тримесечен модул с 0 мнения и предупреждение за вечен БАН.
  • Десет броя - вечен БАН.
За натрупаните предупреждения има амнистия (изчистване броя на предупрежденията), която не се прилага автоматично. За да има право на амнистия, потребителят не трябва да е получавал предупреждения за последните 6 месеца, ако предупрежденията са до шест на брой включително, или за последната една година, ако предупрежденията са повече от шест броя. Молбата за амнистия се подава чрез Л.С. до някой от администраторите.
(2) За спам или обиди на Л.С. потребителят може да бъде лишен от право на лични съобщения за определен период или за постоянно.
(3) За ненужни коментари и/или спам в раздел Обяви наказанието е тридневен модул с 0 мнения.
(4) При промяна на модераторска редакция, както и при обида на модератор, администратор, на форума или клуба като цяло, се налага автоматично наказание едномесечен модул.
(5) За извършени нарушения на правилата извън посочените случаи или при повторно нарушение, описаните по-горе наказания могат да бъдат налагани с решение на екипа на форума за по-дълъг от посочения период или в комбинация между различните наказания.
(6) При системно нарушаване на правилата, може да се задейства процедурата за БАН (изгонване от форума): първо се получава предупреждение (изписване под името и над аватара), втора стъпка БАН за определен период и трета последна стъпка - вечен БАН!
Искрено се надяваме да не стига до описаните наказания, затова нека всички спазваме правилата!

Като допълнение към горните правила, по отношение на раздел Обяви и неговите подраздели се прилагат и следните правила:

13. Обявите задължително трябва да съдържат ясно описание със специфичните за стоката характеристики /марка, модел, за какъв автомобил е и т.н./, точно определена цена, телефон за връзка и поне една, а най-добре няколко снимки. В допълнение, обявата ви НЕ може да съдържа линк към снимки и/или цяла обява от друг форум, сайт, социална мрежа и/или интернет борса - съставете обявата в съответствие с изречение първо на тази точка тук във форума!
14. За извършваните чрез форума сделки, отговорност носят само и единствено продавача и купувача. Администратори, модератори, други потребители и/или собственикът на форума и сайта, не са участници в процеса и не носят никаква отговорност, както и не предоставят информация за IP адреси или друга достъпна за тях информация.
15. Счита се, че всички, които извършват сделки посредством форума, са запознати с правилата и са напълно съгласни с тях.
16. Моля потребителите, чиито обяви са дали резултата, който те търсят: продали са, купили са, или по какъвто и да е начин са си свършили работа, да добавят в заглавието този факт и да пускат доклад.
17. Целта на обявите не е електронна търговия, а взаимопомощ. Обяви от търговци – физически или юридически лица, се публикуват след предварително съгласуване с екипа на форума и заплащане на съответна за това такса.
18. Комерсиални са обяви, които пораждат възможност за автора им или друго лице, да сключат повече от една възмездна сделка, за неопределен период от време, за различни по количество, по вид или по произход стоки или услуги, които надвишават личните им потребности и нужди, или обяви, които съдържат реклама относно условия за възмездно предоставяне на каквито и да е стоки или услуги. Моля всеки търговец да прочете тази тема.
19. Броят на едновременно активните обяви е ограничен до 3 (три) на потребител. При констатиране на нарушение на това правило, всички обяви на потребителя ще бъдат изтривани.
20. Теми се повдигат (избутват, ъпват), като се изтрива последното собствено мнение и след това се пише ново мнение в същата тема, или се използва бутона "Избутай темата". Повдигането е разрешено веднъж на всеки 24 часа! Детайли тук.
21. При публикуване на тема в някой от техническите раздели, заглавието й трябва да изглежда по този начин, а на обява в раздел Гуми и Джанти заглавието трябва да изглежда по този начин.

Всички теми, които не отговарят на правилата ще бъдат премествани, заключвани и изтривани. Забранява се пускането на теми, в които се иска обяснение от модератор или администратор за заключване, преместване или изтриване на тема или мнение. Такива въпроси се задават чрез Л.С.




Върни се в “Добре дошли!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта