Vivacom! Банда некадърници*

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Милослав
Мнения: 3648
Регистриран на: Сря 29 мар 2006 11:19
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот Милослав » Сря 19 дек 2012 14:27


LILO&STICH написа:вземи адвокат,за спора на място :012:


Имам една ама е майка-кърмачка, та малко нЕма нерви да се разправя и с тия.
Тва е драмата.

Иначе, сега мисля да пусна молба че се отказвам от услугата им, да искам входящ номер, после КЗП и така.
Имало сделка по телефона, така казаха снощи след 3 оператора.
Само дето Сарето вика че нема начин да е имало такова нещо, предвид че е било и неделя, та смятай .... Нито сме получавали по поща нещо, нито нищо ....

Някой с опит да даде насоки?




Потребителски аватар
k_garchev
Мнения: 2714
Регистриран на: Съб 08 мар 2008 13:12
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Местоположение: Пирдоп
Контакти:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот k_garchev » Сря 19 дек 2012 14:59


Поискай да ти пуснат записа от съгласието с договора!При мен всеки път,като ми се обадят ми казват,че разговора се записва!Като ми предложат услугите си по няколко пъти повтарям отговора-НЕ,не,не!


Потребителски аватар
Милослав
Мнения: 3648
Регистриран на: Сря 29 мар 2006 11:19
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот Милослав » Сря 19 дек 2012 15:03


k_garchev написа:Поискай да ти пуснат записа от съгласието с договора!При мен всеки път,като ми се обадят ми казват,че разговора се записва!Като ми предложат услугите си по няколко пъти повтарям отговора-НЕ,не,не!


КЗП, ще им поискат. Те първо твърдяха че има договор, като го поискала - не могли сега да го покажат ...


Потребителски аватар
k_garchev
Мнения: 2714
Регистриран на: Съб 08 мар 2008 13:12
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Местоположение: Пирдоп
Контакти:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот k_garchev » Сря 19 дек 2012 20:30


Еми като не могат да го покажат/пуснат запис тогава си прекратявате взаимоотношенията!Трябва да им се вдигат скандали,иначе се правят на ощипани!Докато чакаш КЗП и ще минат месец два,те и това целят да си плащаш колкото можеш повече време!


Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Мнения: 30000
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот dobrin » Сря 19 дек 2012 22:29


Това леке в Мола на Стамболийски е най-голямото и невероятно говедо, което може да има - нагъл, безочлив, невъзпитан.
Като продължение на моя казус, онзи ден получих фактура, че дължа неустойка за невърнат ADSL модем. Естествено, имайки опит с тях си пазя протокола за връщането. Голямо съжаление прочетох в очите им, като им казах, че го пазя и че го нося. Сумтейки го снимаха и казаха, че щяло да се оправи до няколко дни.
Като отидох да проверя дали всичко е ОК, се оказа, че имат да ми връщат 2 лева.
И питам - Ще ми ги изплатите ли?
И хубавеца ми вика - Ами ако настоявате ... :shock
Паднах от смях - Викам не, ще ви ги оставя да пиете по едно кафе. Не е въпросът за 2 лева, а за принципи. Взех си ги и уж нямам никакви повече задължения и вземане - даване с тях.


Потребителски аватар
FreeSoul
Мнения: 2751
Регистриран на: Съб 15 яну 2005 15:26
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Стара Загора

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот FreeSoul » Сря 19 дек 2012 23:34


Лощото е, че сигурно 80% от хората не се занимават като теб и ги цедят до последно и знаейки, че всичко е гнило, губят всякакво желание за търсене на права.


Потребителски аватар
maxpayne
Мнения: 2808
Регистриран на: Нед 28 сеп 2008 12:56
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот maxpayne » Сря 09 яну 2013 14:23


Не конкретно със случката, но по темата:
При смяна на мобилен оператор, абонатите ще плащат 50% от вноските до края на договора, дължими към напуснатия оператор. Това съобщи пред TV7 министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Той обясни, че с тази мярка се цели по-коректно отношение към гражданите. "Промените в закона, които готвим, са насочени в полза на клиентите. Предложението ни е да се плащат 50% процента от таксите до края на договора, а не както е сега - всички такси до края”, коментира Московски пред телевизията, цитиран от DarikFinance.

Той добави още, че друг проблем, върху който се работи, е това, което се случва по границите на държавите, където местни оператори се борят с чуждите. "В граничните зони някои оператори имат по-силен сигнал. Така телефонът се прихваща и се започва таксуване на роуминг. Ние искаме местните оператори да известяват клиентите си, че се навлиза в чужда територия. Ако това не се случва, глобата е до 10 000 лева”, каза министър Московски.

http://it.dir.bg/news.php?id=12766425


palleo
Мнения: 3
Регистриран на: Сря 09 яну 2013 17:23
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: България

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот palleo » Сря 09 яну 2013 17:49


Форумци, не подписвайте нищо на сканиращото електронно устройство в офисите на VIVACOM. Поднасят ви го невинно с твърдение, че това било "електронен подпис за вашата сигурност при бъдещите ви взаимоотношения с тях по-нататък", а после се оказва, че сте подписали непрочетен от вас договор. Настоявайте да се подпишете на хартия, за да бъдат принудени да ви покажат текста, който иначе са скрили от вас. На Коледа една 5-членна банда служители на VIVACOM ми създадоха проблеми с горното и с откровена заблуда за параметрите на питаната от мене услуга. Веднага депозирах оплакване в БТК (фирмата с търговска марка VIVACOM) и в Комисията за защита на потребителите. Не знам дали ще има резултат от тяхна страна, но най-важното е ние - клиентите, да не допускаме повече подобни издевателства над нас. Направо ви пускам историята, както е описана в оплакването ми.

На 26.12.2012 г. в бизнес център на VIVACOM № 4133, София, ул. „Граф Игнатиев” 47 с мене беше сключен договор за предоставяне на услугата „мобилен интернет” с абонаментен план Traffic Unlimited XS+ на цена 5,90 лв/мес. и срок 2 години, но при следните неприемливи за мене и за закона обстоятелства:
1) В предварителния разговор служителите на офиса ми дадоха непълна и невярна информация за някои технически и финансови параметри на услугата по горния абонаментен план, без да назовават името му.
2) Служителите премълчаха, че съществуват и други абонаментни планове, като при справката по-късно се оказа, че са представили пред мене някои по-добри техни параметри като атрибути на споменатия план.
3) Не ми бяха дадени за предварително запознаване текста на договора и Общите условия на БТК за сключване на договори с клиенти. Беше ми поднесено само сканиращо устройство за подпис, без обяснение, че с това подписвам невидян от мене до този момент договор.
4) След прочитане на разпечатания и подписан в заблуждение договор се оказа, че не съм съгласна с или не съм била информирана за редица текстове, за които иначе се декларира моето съгласие, вкл. и за точния абонаментен план;
5) След запознаване на място с всички абонаментни планове за мобилен интернет от списанието на VIVACOM за м. декември 2012 г. направих рекламация (около 30 минути след „сделката”) с искане абонаментният ми план да бъде променен от план Traffic Unlimited XS+ на Traffic Unlimited S на цена 10 лв./мес. и срок 1 година. Беше ми отказано с аргумента, че договорът вече е подписан, като отново ми беше поднесена невярна и заблуждаваща информация.
6) При възникналия спор не бяха приети основанията ми, описани по-горе, както и цитираното от мене законово право на клиента да върне стоката или услугата в 7-дневен срок. На този етап отношението към мене стана неучтиво, преминало в арогантност и викове да напусна офиса, защото нямали време да се занимават с мене по Коледа.
В разговорите участваха 4-5 служители на офиса, от които 2-ма се държаха сравнително учтиво. Специално се оплаквам от служителките Марине Манукян и Бойка Василева за:
-съзнателна заблуда на клиента (мене) за условията на предоставяната от БТК услуга и за условията на договора;
-неспазване на правилата за сключване на договор с БТК и нарушаване на законови права на клиента (мене) ;
-неучтиво и грубо отношение към клиента (мене).
Отново държа да предявя искането си към БТК да бъде анулиран сключеният при горните неприемливи обстоятелства договор за получаване на услугата „мобилен интернет” с абонаментен план Traffic Unlimited XS+ на цена 5,90 лв/мес. и срок 2 години...


Потребителски аватар
Mario951
Мнения: 483
Регистриран на: Нед 30 дек 2012 21:50
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Русе

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот Mario951 » Сря 09 яну 2013 23:14


Искам и аз да изкажа мнение за Виваком и съвет като цяло за всички.Моето мнение е положително ,но аз си влязох на спокойствие в сайта им и прочетох сигурно поне 5 пъти за какво ще подписвам договор и съответно какво става ако се откажа и мога да Ви кажа че всичко си пише! Като бях на място да го подписвам (Русе офиса срещу Planet Food на Алексадровска)вече "написал домашното си" там момичето което ми го подготваше ми обясни отгоре отгоре за какви минути и такси става дума, повдигнах въпроса за неограничения интернет от екстрите им и ми предложи доста изгодно да се абонирам и за това при което ще получа отстъпка 1-те 6 месеца по 2.50 доплащане към плана и останалите 6 по 5 лв (което е цената на екстрата за 1 месец-5 лв). И телефон си взех с плана като сметнах че вместо да дам пълната сума в брой за телефона (чисто без план) 30 лв мога да ги изговоря. Като цяло Април ми изтича договора и съм много доволен най-вероятно пак ще подновя. Сметките са точни ако нямам възможност да ги платя не ми досаждат. Аз ги плащам на 1-ви и ако се забавя на 15-ти ми пращат SMS някъде да ми напомнят и това е. Само дето последния път на тоя офис на Александровска имаше някакъв дето не го бях виждал като си плащах ми даде някакво хвърчащо билетче и да съм дошъл догодина да си взема неща на промоция...(това става Декември още не съм плащал тая година :Mr Green Fun )да да не на мене тия да вземат да ми удължат договора за 2 години на някакви кофти условия после трябва да влизам с вратата направо там..., но като цяло това много съм доволен да видя как ще мине преподписването на договора Април и така по 1 година ми е супер :)


Потребителски аватар
VWGT
Мнения: 6154
Регистриран на: Пет 09 дек 2005 10:09
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот VWGT » Чет 10 яну 2013 11:44


Palleo, такъв подпис няма нищо общо с електронен подпис, и дали има изобщо юридическа сила също е добър въпрос ... ??


Потребителски аватар
eng
Мнения: 1073
Регистриран на: Пет 16 фев 2007 23:34
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Бг

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот eng » Чет 10 яну 2013 12:30


Пичове отскоро съм в Бг, нямам никакъв номер и мисля да взимам някакъв, проблема е че семейството ми и част от френдовете са на тия некадърници.Кажете какво да правя искам договор с възможно най-къс срок но като гледам какви минути имат там и започвам да се смея.Другата опция е да мина на ваучер, не защшото не мога да си плащам сметките а защото знам че ще ме ....... както с налични минути така и най вече с техния номер на китайката с удължен срок на договора БЕЗ МОЕТО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТОВА.Или да се ориентирам към Ментел или Глупал за некви карти с които мога да говоря фрии към некадърниците.Давайте акъл как да постъпя.Четох условията на НЕКАДЪРНИЦИТЕ за карта на ваучери и там ми казват че ако зареждам всеки месец по 10 кинта mhihi , ще говоря май с един номер (не се зачетох много сериозно след ежемесечните 10 лева)на по 11 стотинки на минута.Нито условията им за интернет ме вълнуват нито нищо, просто незнам какво да правя.Баси обирджииството.


Потребителски аватар
anonym0us
Мнения: 1721
Регистриран на: Нед 01 яну 2012 22:11
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: ηετρϰζ

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот anonym0us » Чет 10 яну 2013 12:40


Щом не знаеш до кога ще си в България, по-добре си вземи педплатена карта на Виваком, и си зареждай валчер, ако ли не, кликваш (пращаш сиромашки СМС) на твоите хора които са на Виваком и да ти се обаждат, нали имат безплатни минути към всички на Виваком. Аз съм с 3 карти на сметка с по-най налките тарифи на сметка и плащам само таксите и се връзва 15 лева на месец към всички оператори и съм доволен! При тебе е лошото, че ако отидеш с картата в чужбина неможеш да я ползваш (Ако е на сметка искаш предплащане за Роуминг 100 лева mhihi ) Та използвай валчери :?
Иначе всички са един дол дренки! :не:


Потребителски аватар
Petrolhead
Мнения: 2115
Регистриран на: Сря 02 сеп 2009 9:52
Автомобил:
Двигател:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот Petrolhead » Чет 10 яну 2013 12:52


anonym0us написа:Щом не знаеш до кога ще си в България, по-добре си вземи педплатена карта на Виваком, и си зареждай валчер, ако ли не, кликваш (пращаш сиромашки СМС) на твоите хора които са на Виваком и да ти се обаждат, нали имат безплатни минути към всички на Виваком. Аз съм с 3 карти на сметка с по-най налките тарифи на сметка и плащам само таксите и се връзва 15 лева на месец към всички оператори и съм доволен! При тебе е лошото, че ако отидеш с картата в чужбина неможеш да я ползваш (Ако е на сметка искаш предплащане за Роуминг 100 лева mhihi ) Та използвай валчери :?
Иначе всички са един дол дренки! :не:



ваучер бе колега, идва от английското voucher


Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Мнения: 17178
Регистриран на: Сря 11 авг 2004 6:15
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Местоположение: София
Контакти:

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот vasstop » Чет 10 яну 2013 14:40


eng написа:Пичове отскоро съм в Бг, нямам никакъв номер и мисля да взимам някакъв, проблема е че семейството ми и част от френдовете са на тия некадърници.Кажете какво да правя искам договор с възможно най-къс срок но като гледам какви минути имат там и започвам да се смея.Другата опция е да мина на ваучер, не защшото не мога да си плащам сметките а защото знам че ще ме ....... както с налични минути така и най вече с техния номер на китайката с удължен срок на договора БЕЗ МОЕТО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТОВА.Или да се ориентирам към Ментел или Глупал за некви карти с които мога да говоря фрии към некадърниците.Давайте акъл как да постъпя.Четох условията на НЕКАДЪРНИЦИТЕ за карта на ваучери и там ми казват че ако зареждам всеки месец по 10 кинта mhihi , ще говоря май с един номер (не се зачетох много сериозно след ежемесечните 10 лева)на по 11 стотинки на минута.Нито условията им за интернет ме вълнуват нито нищо, просто незнам какво да правя.Баси обирджииството.
Виваком имат предплатена услуга (или поне имаха лятото) за 11 ст/мин. към всички номера.
Взех две такива карти за сестра ми и мъжа и като си бяха в БГ.
Даже в тях има нещо останало, но не ги ползвам.
Пакетът е най-добрата оферта от трите оператора, нарича се Call-Yo:
http://www.vivacom.bg/bg/residential/pr ... ni/call_yo


Потребителски аватар
mmkosev
Мнения: 115
Регистриран на: Съб 13 сеп 2008 7:25
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Стара Загора

Re: Vivacom! Банда некадърници*

Мнениеот mmkosev » Чет 10 яну 2013 15:09


Още един пример за вивамошениците.В нашето село в един слънчев ден вивамошениците решили да не си поддържат старата мрежа на бтк която е със чифтове а да ползват клетъчната мрежа.Дотук добре,но има изненада.Хайде всички пенсии под строй да си вземат апаратчетата за да им ползват умрялата услуга и то забележете не на план който всеки да си избере,а на старата такса от 13.80 абонамент.И измамата става при кмета бай селяко разпиши и вземи.Да ама какво 12 месеца договор с измама.Според мен докато законите важат само за дребните рибки винаги ще има големи мошеници.



Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 36 госта