Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора ръка!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Мнения: 19676
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Местоположение: София
Контакти:

Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора ръка!

Мнениеот Vlad777 » Съб 13 апр 2013 22:43


Моите отзиви за ТЕХНОМАРКЕТ Цариградско шосе и Техномаркет по принцип - tehnomarket.bg - technomarket.bg - НЕ ХОДЕТЕ ТАМ И НЕ ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ ТАМ! Има и други техно магазини!

Днес по случай "черния петък" моите родители отидоха в магазин Техномаркет на Цариградско Шосе и купиха телевизор SAMSUNG LE-40D503 за 599 лева.

Аз си сменях дисковете и накладките и като приключих отидох при тях да видя новия телевизор, който още си беше в кашона както са го взели от магазина. Още с отварянето на кашона видях, че телевизорът НЕ Е НОВ, А Е ВТОРА УПОТРЕБА. :stumm Познах го от пръв поглед, защото това е четвъртият ТВ Самсунг, който купувам. Нямаше фолиото около екрана, нямаше фолиото по стойката, пликчето с кабелите беше разкъсано, на гърба на ТВ имаше видими следи където се е допирала стойката за стена, буксите бяха прашлясали отвътре, имаше следи от употреба - наистина трудно забележими за неспециалист, но очевидни.

Директно го качих в колата и отидохме обратно с майка ми в магазина на Цариградско шосе, където започна драмата. След разправии с няколко човека от склада си признаха, че е бил МОСТРА, но никой не беше казал това предварително на родителите ми, които са пенсионери по над 60 г. и много не знаят какво да гледат! В Техномаркет като видят някой, който много много не разбира, гледат да му набутат някоя залежала мостра! Предвид, че моделът е вече на над 2 години, то напълно възможно е точно този телевизор да е стоял постоянно включен в продължение на над 2 години, а ТЕХНОМАРКЕТ Цариградско шосе го продават като нов, БЕЗ ДА УВЕДОМЯТ КЛИЕНТА - АКО МИНЕ НОМЕРА!

Стигнахме до заключението, че телевизорът не може да бъде сменен с нов такъв, защото нямат такива и ще връщат парите. Тук се появи една надменна женица - абсолютна овца, която се представи като управител на обекта - Хермина Хачикян. Дано се намери после в Google после!

Тя обясни, че тъй като телевизорът е платен с дебитна карта няма как да ни върнат парите, а трябва да попълним молба и да ни върнат парите по банков път другата седмица. Аз й обясних, че това не ни устройва, защото искаме с тези пари да купим същия телевизор от друго място и то преди неделя, когато промоциите навсякъде свършват. Тя се врътна и каза, че това не е възможно, защото нямат такава практика. Едва ли не ни обвини, че хем си купуваме телевизор на промоция, а имаме и изисквания да е нов! :bishop Не стига, че са излъгали преди покупката, ами се опитаха и след това да ни карат да се чувстваме виновни, че притесняваме служителите на ТЕХНОМАРКЕТ с претенциите си :horror

Тогава вече аз не издържах и направих такъв скандал, че целият магазин на Цариградско шосе разбра за какви мошеници става въпрос. Дойде охраната от СОТ, както и още няколко служители на магазина. Разправяхме се още дълго време. В крайна сметка и служителите и сота разбраха, че не са прави и си замълчаха. Само тази пръчка управителката продължи да се държи нагло и надменно, сякаш не тя на нас, а ние на нея сме длъжни! След скандалът все пак се оказа, че има начин да ни върнат парите на момента... :thumb_down

Въпреки, че носех с мен телевизора и касовата бележка се наложи и баща ми, който е собственик на дебитната карта, с която е платено да дойде на място, за да му върнат парите. Опитаха се да поискат и документ, издаден от банката, че тази дебитна карта е негова :screwy Странно как когато взимат пари не искат такъв документ, а сега поискаха. В крайна сметка след почти 3 часа прекарани в магазина в обяснения и пререкания ни върнаха парите! Тук отново наглото човече Хермина Хачикян - "управител" намекна как специално за нас правят изключение... Да им се чувствам длъжен, задето са ми продали телевизор втора употреба, без да ми кажат! Един от служителите дори каза - "Ама защо не са питали дали не е бил мостра? Знаете ли колко много хора си купуват мостри? Това трябва да се пита! И не ги оставяйте да пазаруват сами телевизори като не разбират (визираше родителите ми)!! Ние сме най-големият магазин за техника в Източна Европа... :bishop

tehnomarket-nikoga.jpg
Техномаркет НИКОГА ВЕЧЕ!
tehnomarket-nikoga.jpg (17.6 KиБ) Видяна 62375 пъти


След подобно отношение вече НЯМА ДА ПАЗАРУВАМ ОТ ТЕХНОМАРКЕТ и препоръчвам на всички, които си ценят времето и нервите да се насочат към други вериги!

Ето още преживявания в Техномаркет: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=235521


А ето и контраста: Като излязохме от магазина с парите в джоба и един провален съботен ден, звъннах на колегата от форума Sunny, който работи в ЗОРА и му казах какъв ТВ търсим. След малко ми се обади обратно и каза, че евентуално може да имат бройки в магазина на Царско село и този на бул. Гоце Делчев до Южния парк. Минахме покрай Царско село - беше 19:20 и магазинът беше затворен. След това отидохме до Южен парк. Като пристигнахме магазинът също беше затворен - беше 19:30, а на вратата пишеше събота и неделя до 19 ч. Въпреки това, като ни видяха пред вратата служителките отвориха вратата, питахме ги имат ли такъв телевизор и О ЧУДО - имаха го и се съгласиха да ни обслужат с усмивка и въпреки, че работното им време беше свършило преди повече от 40 минути! Представете си - продадоха ни чисто нов телевизор същият модел, а цената му беше същата като тази в ТЕХНОМАРКЕТ, където продават втора употреба!

Отново благодарности на Sunny и на МАГАЗИНИ ЗОРА, заради които нещата след цял ден разправии в крайна сметка си дойдоха на мястото и в хола на родителите ми в крайна сметка има нов телевизор! Нека да звучи като реклама - има защо :bowdown


ВНИМАНИЕ!!! Ако все още се колебаете дали да купувате нещо от ТЕХНОМАРКЕТ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочетете и :arrow тази тема




Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Мнения: 16283
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:57
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Местоположение: София
Контакти:

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот Pichaga » Съб 13 апр 2013 23:23


мда
днес минах пред техномаркет същите мостри на перални гледах....маркета вече е на Цветан Василев...все тая
аз пазарувам от Технополис-една идея над маркета са и от Зора-основно, заради посочения по-горе субект :bowdown
Евала, Владо, можеше да звъннеш да се намеся, днес не съм се карал с никого :stumm


Потребителски аватар
freestyler911
Мнения: 2609
Регистриран на: Съб 29 мар 2008 14:20
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996
Местоположение: София

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот freestyler911 » Нед 14 апр 2013 9:24


1:1 Случка в Ямболския техномаркет за кухненски робот, и то преди няколко години. А при нас не беше проблема че взимаме мострата , а се оказа че мострата е с повреда .... А баща ми искаше от магазина в сервиза да я вкара (нашия сервиз) и да си я оправи .... Робот за 450 лева ...

Понеже родителите ми живеят в друго време, баща ми възрази да се разправям повече и го замениха със друг робот плюс комплект тенджери за да изравнят цената, но пари не върнаха.

:thumb_down техномаркет :thumb_down


Потребителски аватар
feikot
Мнения: 3659
Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG
Местоположение: Казанлък/София

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот feikot » Нед 14 апр 2013 9:53


Обикновено по тия черни петъци така става,аз точно миналата година (на 13 април,петък) си купих моя телевизор и беше от 1899 лв. намален на 1199 лв.,но беше мостра...Доста се позачудих дали да го взимам,но го взех в крайна сметка и за сега,да чукна на дърво не е дал някакъв дефект,само не можах да му вляза в сервизното меню да видя колко часа е работил,така и не можах.

По същество-доста и други хора са се оплаквали от тях,като на spartan4o му продадоха Филипс 7ма серия,който не чете бг субтитри без да го информират.А пък аз тогава търсих панасоник да взимам и гледах промоцията в интеренет,та се оказа,че целия персонал не знаеше за промоцията и му я показвах от интернет магазина им.Отделно,че ме баламосваха 15 дена за комплект 3д очила и накрая се оказа,че няма и изпуснах промоцията за 5 години гаранция давана от Панасоник на плазмите им. :thumb_down имат още хляб да ядат,докато заприличат на хора.


Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Мнения: 19676
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Местоположение: София
Контакти:

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот Vlad777 » Нед 14 апр 2013 9:54


Да, сигурно и аз нямаше да пусна тема ако не беше супер наглото отношение на Хермина Хачикян, заради която вчера вечерта се чувствах като парцал.

Едно извинение не чух от това нагло човече, въпреки че на целия магазин стана ясно, че са нарушили законите като са продали стока, прикривайки известни им обстоятелства, относно качеството й.

feikot написа: беше мостра...Доста се позачудих дали да го взимам,но го взех в крайна сметка и за сега,да чукна на дърво не е дал някакъв дефект

Когато си информиран - сам си преценяваш. Но когато скрият от теб, защото те виждат че няма да разбереш е друго. Една мостра, която е работила 2 години в магазина е навъртяла сигурно толкова часове, колкото в домашни условия за 5 години... Ако животът на ТВ е общо 10 години, значи половината вече е минал. Ти може и да си планирал да не го гледаш по-дълго от 5 г., но родителите ми са пенсионери и като си купят нещо ще го ползват дълго време...


IRRITATING
Мнения: 2102
Регистриран на: Чет 29 ное 2012 15:32
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF
Местоположение: София

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот IRRITATING » Нед 14 апр 2013 9:59


На мен ми е чудно как магазин от такъв калибър се излага за 100-200лв


Потребителски аватар
feikot
Мнения: 3659
Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG
Местоположение: Казанлък/София

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот feikot » Нед 14 апр 2013 10:05


Vlad777 написа:Когато си информиран - сам си преценяваш. Но когато скрият от теб, защото те виждат че няма да разбереш е друго. Една мостра, която е работила 2 години в магазина е навъртяла сигурно толкова часове, колкото в домашни условия за 5 години... Ако животът на ТВ е общо 10 години, значи половината вече е минал. Ти може и да си планирал да не го гледаш по-дълго от 5 г., но родителите ми са пенсионери и като си купят нещо ще го ползват дълго време...


Разбира се,даже е трябвало с КЗП да отидете и да кажеш,че са подвели хората съзнателно,съдейки по възрастта им.И искаш обезщетение...примерно.За живота е така,аз за това ти споменах,че има в сервизното меню място където показва колко часа е работил.Дано сега да му се радват и да си го гледат с кеф,а не като го погледнат да се сещат за тия подлоги.


Потребителски аватар
Viktor Cankov
Мнения: 582
Регистриран на: Пон 07 фев 2011 15:52
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: БГ

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот Viktor Cankov » Нед 14 апр 2013 11:06


feikot написа:Обикновено по тия черни петъци така става,аз точно миналата година (на 13 април,петък) си купих моя телевизор и беше от 1899 лв. намален на 1199 лв.,но беше мостра...Доста се позачудих дали да го взимам,но го взех в крайна сметка и за сега,да чукна на дърво не е дал някакъв дефект,само не можах да му вляза в сервизното меню да видя колко часа е работил,така и не можах.

По същество-доста и други хора са се оплаквали от тях,като на spartan4o му продадоха Филипс 7ма серия,който не чете бг субтитри без да го информират.А пък аз тогава търсих панасоник да взимам и гледах промоцията в интеренет,та се оказа,че целия персонал не знаеше за промоцията и му я показвах от интернет магазина им.Отделно,че ме баламосваха 15 дена за комплект 3д очила и накрая се оказа,че няма и изпуснах промоцията за 5 години гаранция давана от Панасоник на плазмите им. :thumb_down имат още хляб да ядат,докато заприличат на хора.


Абсолютно същото и при мен обаче в Плевен,беше последния телевизор,знаех че е мостра но просто нямаше друг такъв и го взех до днес работи перфектно. Мисля че не би трябвало да продават мостри,които са работили там около година,но ако си на зор кат мен-Купуваш :Mr Green Fun личеше си че ТВ-то е бачкало доста,по вентилаторите беше посъбрах доста прахоляк но какво да се прави


Потребителски аватар
policevidin
Мнения: 1085
Регистриран на: Вто 27 ное 2007 0:33
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Местоположение: Видин, GSM 0896633775

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот policevidin » Нед 14 апр 2013 11:11


:death
Всички са такива боклуци. В който и магазин да отидеш, на която и да е верига, никога няма да кажат "да, заповядайте, ако искате ще ви върнем парите, ако ли не изберете си друг артикул (+ бонус заради неудобството)" както биха реагирали в една Германия или Америка. :gruebel
Колкото до мострата, аз лично настоях телевизорът който купувам да е мостра, защото е работил достатъчно че да си покаже дефектите преди да го купя. :a045 :a045


Потребителски аватар
fox_vt
Мнения: 2788
Регистриран на: Съб 22 мар 2008 18:22
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97
Местоположение: Велико Търново

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот fox_vt » Нед 14 апр 2013 11:20


Има логика и в това но да е работил най много година че иначе започва да се приближава към дефектите.


Потребителски аватар
Fifa
Мнения: 748
Регистриран на: Нед 27 юни 2010 10:16
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX
Местоположение: София

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот Fifa » Нед 14 апр 2013 11:21


IRRITATING написа:На мен ми е чудно как магазин от такъв калибър се излага за 100-200лв

Много по 100-200 лв стават хиляди :)


Потребителски аватар
my heart iS iCe
Мнения: 5418
Регистриран на: Сря 11 мар 2009 20:29
Автомобил:
Двигател:

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 14 апр 2013 11:40


Преди 1 седмица, и аз закупих телевизор от Техно Маркет, също беше последна бройка (мостра) било промоция, но поне найлонките острани по рамката и стойката си стояха, видимо си беше нов! Надявам се да не съжалявам за покупката, но колегата си е прав, когато купува нещо, от магазин, разчита на това, че е НОВ, ако иска 2-ра ръка по заложните къщи колкото искаш! Само така, трябва да си знаем правата!

Също така и колегата по-горе много добре е казал, че работещия ще си покаже дефектите, но едва ли може всеки да ги забележи, ако не се занимава само с това!
Важното е да няма проблем със стоката, всичко останало е по-избор!
Но в повечето вериги, имат най-много по 2-ве борйки от Телевизори или Перални, защото ако имат повече, и няма кой да ги купи ? Какво ще ги правят салата!? Затова са тези промоции да продават залежалата стока. Ако някой си мисли, че пускат промоция заради друго, се лъже!


Потребителски аватар
miulz
Мнения: 8
Регистриран на: Вто 01 яну 2013 15:03
Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI 110k.c.
Двигател:
Местоположение: Sofia

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот miulz » Нед 14 апр 2013 12:04


Само мога да ти кажа едно голямо ЕВАЛА колега за това, че не си оставил нещата така и си си потърсил правата. А относно техномаркет, обслужването им и отношението с клиентите е отвратително. Направих грешката веднъж да отида в същия магазин, похабих маса нерви нямаше кои да ми обърне внимание доста време но да беше само това :) ! Както и да е въпросът е там, че Техномаркет НИКОГА повече!!!


Потребителски аватар
niki1_j
Мнения: 671
Регистриран на: Нед 12 юли 2009 21:22
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Местоположение: Sliven
Контакти:

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот niki1_j » Нед 14 апр 2013 12:27


Освен, че се опитват да набутат мострите, цените са предварително завишени. Вчера купихме ютия, която беше намалена от 200 на 125 лева. Не си харесахме ТВ и отскочихме до Технополис, о чудо същата ютия без да е намалениа струваше 123лв. Ако добавим и 11%, които вървяха в момента и в Технополис цената ставаще още по-евтина от промоционалната на Техномаркет.

Имекярчета са си ...


barbaronka
Мнения: 1
Регистриран на: Нед 14 апр 2013 12:34
Автомобил:
Двигател:

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот barbaronka » Нед 14 апр 2013 12:38


:banghead и ние се набутахме май с тж втора ръка така като гледам защото бащами като е ходил до техномаркета ми каза че буквално са го свалили телевизора от стилажа ..нямаше фолио на екрана...а телевизора струва 999лв от треска за техника в техномаркет



Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта