Въпрос за газов клапан
- IvanCHyZz
- Автомобил: Audi A4 1.9 TDI
- Двигател: AHU
Въпрос за газов клапан
Газовия клапан еднакво количество газ ли пуска при топъл и студен двигател? Благодаря :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Въпрос за газов клапан
Клапанът има само 2 положения - отворен и затворен. Сам си прави извода пуска ли повече или по-малко газ 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
И се купува марков

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко марков? Ловатото тия които продават в момента карат по година после трябва да ги биеш с чука на пълна бутилка за да отварят.
Мимгаз-а е два пъти по-евтин и работи много по-добре.Разглобява се напълно и може да се чисти всичко в него.Реално няма какво да му се прецака по буталцето. Ловатото така и не успях да го разглобя напълно да видя какъв му е проблема. Може и аз да съм сакат да не мога да го разглобя изцяло но е факт че в момента от клапаните които се продават мигаза е много по-добър. брц не съм използвал и не знам ,но той е още по-скъп и от ловатото.
Мимгаз-а е два пъти по-евтин и работи много по-добре.Разглобява се напълно и може да се чисти всичко в него.Реално няма какво да му се прецака по буталцето. Ловатото така и не успях да го разглобя напълно да видя какъв му е проблема. Може и аз да съм сакат да не мога да го разглобя изцяло но е факт че в момента от клапаните които се продават мигаза е много по-добър. брц не съм използвал и не знам ,но той е още по-скъп и от ловатото.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Прецака ми се оргиналния ловато.. Заложих на мимгаз с гаранция 3 месеца.. Преди да свърши гаранцията (оставаше 1 седмица) издаде багажа.. Подмениха ми го в сервиза за тяхна сметка.. Дадоха ми нова гаранция пак 3 месеца.. Но втория път не бях толкова късметлия клапана се развали след изтичането на гаранцията след 12дена.. И пак заложих на Ловато 

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Аз от 4 години съм с Волтран клапан и изпарител. До сега не ми е правил клапана никакви мизерии. Чистен е 1-2 пъти. Не изпуска изобщо газ при изгасен двигател.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Карах една Вектра А, от първите - вече е на над 25 години сигурно...
Та тя имаше обикновена газова, и клапана при изпарителя беше BRC River - разглобявал съм го един-два пъти за 6 години каране, ама колкото да изтупам нещата, дето са полепнали по магнитчето в него. И след като го върнех в колата - забравях че съществува. Никога не ми е правил проблем.
А като чета колегата на 3-4 месеца - смяна...
Я по-добре сякаш BRC, a?
Та тя имаше обикновена газова, и клапана при изпарителя беше BRC River - разглобявал съм го един-два пъти за 6 години каране, ама колкото да изтупам нещата, дето са полепнали по магнитчето в него. И след като го върнех в колата - забравях че съществува. Никога не ми е правил проблем.
А като чета колегата на 3-4 месеца - смяна...
Я по-добре сякаш BRC, a?

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Сегашните ловато карат до лятото и край.Почват да не отварят на топло.Мимгаз-а се справя в повечето случаи по-добре.И аз съм с ловато,но моето е началото на 2012-та и до сега не съм имал проблеми.Явно новата партида са пълни боклуци вече.
Иначе БРЦ от дългите дето са с цедката съм ги признал.До сега дефектен от тях не съм видял
Иначе БРЦ от дългите дето са с цедката съм ги признал.До сега дефектен от тях не съм видял

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
точно този при мен се оказа полугоден брак, след известно време започна да не затваря. Разглобявах го няколко пъти уж за почистване, нямаше особено замърсяване...
замених го с ОМВ за 8мм. търбъ, и маааалко по-добра конструкция. Освен това всичко вътре си е фабрично разпробито на 5мм., цена 45лв. с отстъпка. иначе 50
замених го с ОМВ за 8мм. търбъ, и маааалко по-добра конструкция. Освен това всичко вътре си е фабрично разпробито на 5мм., цена 45лв. с отстъпка. иначе 50
Последна промяна от KingoftheROAD на Сря 25 сеп 2013 9:25, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От всички прочетени мнения стигнах до извода че е въпрос на късмет.Аз лично на двете коли съм сменил за максимум година три ловатота и в момента и на двете съм с мимгаз повече от година и работят.Колеги се оплакват и от мимгаза обаче, явно е до бройка и късмет. Затова за мен иснтината е най-евтиния клапан и колкото изкара. В момента в произволен магазин гледам ловато и брц са по 28лв ,а мимгаза е 17лв.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Bai Sando написа:...Иначе БРЦ от дългите дето са с цедката съм ги признал.До сега дефектен от тях не съм видял
Е щом и бай Сандо е доволен от BRC - какво има да коментираме?

В тази връзка - и на Пасата дето го карам сега евро клапана ми е BRC

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И на евроклапаните им са добри.Въобще на БРЦ продуктите са хубави.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Лятото и аз имах проблем с турски клапан купих си Ловато нямам грижи 

Върни се в “Автогазови уредби”