Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Северна тераса,няма проблем
- gergeto
- Мнения: 3344
- Регистриран на: Нед 10 апр 2011 18:14
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Шумен
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Момчета ,тая седмица имаше на Кауфланд свинска плешка без кост за около 5лв. кило.
Трети ден мезя и ям с топъл винен кебап с домашно винце.То било "тежка" работа бе,ама с малко "зор" може да се нарече зимен мезелик.Аламинут-класика... Кебап на тих огън,аромат на подправки-и както се казва:Бузи зачервени и кани изпотени.
Трети ден мезя и ям с топъл винен кебап с домашно винце.То било "тежка" работа бе,ама с малко "зор" може да се нарече зимен мезелик.Аламинут-класика... Кебап на тих огън,аромат на подправки-и както се казва:Бузи зачервени и кани изпотени.
- kris11
- VW експерт
- Мнения: 13448
- Регистриран на: Нед 06 фев 2005 23:04
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Местоположение: Варна
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
golfmk1 написа:Моите са на терасата.Трябва да са на проветриво място.
Така е, като си нямате гларуси .
- gergeto
- Мнения: 3344
- Регистриран на: Нед 10 апр 2011 18:14
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Шумен
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
kris11 написа:Така е, като си нямате гларуси .
Ей няма майтап,като служих навремето във Варна съм ги виждал как грабват месото директно от горещата скара.Половината му кожа на краката остава по скарата ,ама граби гадината.Голяма напаст са.
Еми,колеги ограничен си малко откъм домашните мезета,ама да има мръвка намира му се цаката: я пържолка на фурна,я винен кебапец. И те не са лоши зимни мезенца.
- zloby3400
- Мнения: 810
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Сложих 5 кила свинско контрафиле с вече изпитаната подправка и си купих и 10 кила червено вино и сега чакам да стане.Ето я и подправката,на нея има написана рецепта, ама аз пастърмата я правя по друга рецепта, има я на стр.28. Наздраве!!!
- gergeto
- Мнения: 3344
- Регистриран на: Нед 10 апр 2011 18:14
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Шумен
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Много ти е малко винцето за мезето,ако искаш да правим бартер-пращам винце ,ти пастърмичка(количеството по "курса на кайзера" в момента).Шегувам се ,разбира се,ама само като погледнах снимката с подправката почна едно слюнкоотделяне...Дано стане хубава пастърмичката.Отсега си представям: дървена дъсчица,остър нож,една потна каничка отстрани и ...пиеш едра глътка,режеш мезенцето...а пък отстрани да има да "бумка" и една печица на дръвца...Леле....класика.Наздраве.
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Завиждам за подправката!
Аз ползвам "Подправка за суджук" от Кауфланд но добавям и от себе си допълнение /черен пипер, червен пипер, чубрица, чесън на прах/. Много сол има в нея и после като ядеш хрупа все едно камъни ядеш...
Аз ползвам "Подправка за суджук" от Кауфланд но добавям и от себе си допълнение /черен пипер, червен пипер, чубрица, чесън на прах/. Много сол има в нея и после като ядеш хрупа все едно камъни ядеш...
- gergeto
- Мнения: 3344
- Регистриран на: Нед 10 апр 2011 18:14
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Шумен
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Колеги,в нашия квартал отскоро отвори магазин "Месарница" на една русенска фирма,доколкото разбрах семейна,явно с амбиции да прави затворен цикъл на производство(свинеферма,кланица и преработка на месото-само бг месо )Евала на хората,всичко което съм пробвал от техните сухи мезета ме връща 25-30години назад,когато всичко беше истинско.То "Анбарица",то Луканки и суджуци...
Та по-темата-мислех какво е по-различното на тази фирма освен че всичкото им производство,наистина е от месо...Извода до който стигнах колеги че всичките им сухи колбаси са направени от КЪЛЦАНО,А НЕ МЛЯНО МЕСО.на второ място са подправките.Друго си е да ти остава месце м/у зъбите,а не да дъвчеш изсушена кайма със соя.Кълцано или едро смляно месо е една от упешните рецепти за качествено сухо мезе.
Та по-темата-мислех какво е по-различното на тази фирма освен че всичкото им производство,наистина е от месо...Извода до който стигнах колеги че всичките им сухи колбаси са направени от КЪЛЦАНО,А НЕ МЛЯНО МЕСО.на второ място са подправките.Друго си е да ти остава месце м/у зъбите,а не да дъвчеш изсушена кайма със соя.Кълцано или едро смляно месо е една от упешните рецепти за качествено сухо мезе.
- zloby3400
- Мнения: 810
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Днес ги изкарах да ги одуха студения вятър и пак обратно в мазата
- gergeto
- Мнения: 3344
- Регистриран на: Нед 10 апр 2011 18:14
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Шумен
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Oппаааа...,и къде е мазата, в София или в Ямбол?
- Bai Sando
- Мнения: 8116
- Регистриран на: Чет 27 мар 2008 22:28
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
- Местоположение: Пазарджик
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Няма ли да ги нападнат мишките
- gergeto
- Мнения: 3344
- Регистриран на: Нед 10 апр 2011 18:14
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Шумен
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Много червенеят ,привличат мишки и други вредители.Трябва сериозна кампания ,за да се "ръсят" с подходящ разтвор за спасяването на тези скулптури...Колега пази ги,а ако видиш зор или напаст от вредители,викни "помощ от приятел"-ще помагаме от цяла БГ.
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Сложи едно канче с вино в мазето, че ще им засядат ;)
Добра реколта си подготвил!
Добра реколта си подготвил!
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Здравейте
Подготвил съм две плоскости дървени да си правя преса за мръвките като ги цедя, хем да ги сплесквам с еднаква дебелина.
Какво мислите - нужна ли е някаква обработка на дървото? Шлаифани са, пробил съм ги, подготвил съм шпилки, гайки, шайби. Но в нещо да ги топя, мажа?
Някой знае ли нещо, че ме сърбят ръцете да ги сефтосам?
Подготвил съм две плоскости дървени да си правя преса за мръвките като ги цедя, хем да ги сплесквам с еднаква дебелина.
Какво мислите - нужна ли е някаква обработка на дървото? Шлаифани са, пробил съм ги, подготвил съм шпилки, гайки, шайби. Но в нещо да ги топя, мажа?
Някой знае ли нещо, че ме сърбят ръцете да ги сефтосам?
- ел.техника
- Мнения: 226
- Регистриран на: Пет 18 май 2012 16:23
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
- Местоположение: Северозападна BG
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Да ви кажа,че ми изгоря една клавиатура от обилното слюнкоотделане,причинено от четенето на тази тема./Тя ми е любимата зимна тема./Та ето и аз какво направих по някои рецепти от форума.Има и червено вино в един 200 литров бидон.Хайде със здраве.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта