Passat B6 Variant - 3.2 FSI 4Motion ACC проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
quovadis
Мнения: 2
Регистриран на: Съб 15 дек 2007 15:54
Автомобил: Passat B6 FSI
Двигател: AXZ
Местоположение: София

Passat B6 Variant - 3.2 FSI 4Motion ACC проблем

Мнениеот quovadis » Съб 14 апр 2018 19:46


Здравейте.

Преди месец се сдобих с Passat B6 Variant - 3.2 FSI 4Motion. Засега съм супер доволен от колата, обслужена е вече и навъртях 1000 км. без проблеми.

Един от големите проблеми, които ме тормозят, а съм свикнал много с него - липсата на темпомат. В моят случай е Adaptive Cruise Control. По странно стечение на обстоятелствата загубих предната емблема (благодарение на перфектните ни пътища), та отпред се откри гледка на магическата топка на дистроника. Забелязах, че буксата е окислена и откачена от самия дистроник. Почистих я с контактен спрей и я закачих, сложих нова емблема и дойде време за теста:
Когато бутна лостчето за ACC в позиция On - зелената лампичка за темпомата се появява на таблото - по никакъв начин обаче не мога да застопоря скорост и т.н. С бутонът SET не става, с бутане на лостчето нагоре или надолу също. Важно доуточнение - иконка за включен темпомат не се появява на централния екран до външната температура.

Понякога при палене излиза иконка на централния екран за темпомат с удивителна - отново не функционира.

Можете ли да ме насочите към някого, където може да се провери софтуерно/хардуерно и да се изолира проблема? Не разполагам с VCDS, единствено я четохме с Delphi за изтриване на грешка за Airbag след инсталация на Bluetooth модул.

Благодаря предварително!




Потребителски аватар
4i4o_ivo
Мнения: 8
Регистриран на: Нед 08 яну 2012 23:04
Автомобил: VW Passat b6 TDI 4M
Двигател: BKP 2007
Местоположение: Sofia, Bulgaria

Re: Passat B6 Variant - 3.2 FSI 4Motion ACC проблем

Мнениеот 4i4o_ivo » Вто 15 май 2018 21:59


Здравей колега,

Следя темата, че аз пък искам да премина на АСС, но ми е любопитно при теб какъв е проблема. Дано някой колега се отзове да я прочетете колата с компютър - сигурен съм, че ще си каже болежката ако е добра диагностиката.

Поздрави



Върни се в “Passat”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 49 госта