Здравейте колеги. От няколко седмици имам "интересен" проблем със спирачките на моя Пасатор /1,8mi, 90кс, без ABS, комби/ ---- работят, както трябва, когато си поискат. По същество, педала стана мек и пропадна до долу за ден-два. Последва обезвъздушаване/по утвърдения метод-приятел помпи педала на загасен двигател, аз развивам щуцерите на всяко от колелата по определения ред - задно ляво, задно дясно, предно ляво, предно дясно, разбира се следи се и нивото на течност в казанчено --ефект 0,000001%, течове няма, не губи течност. Карах така 2дни тогава спря да хваща единия кръг, предно дясно и задно ляво колело ги нямаше никакви. Последва ново объзвъздушаване отново със минимален ефект. Помислих ---- ясно помпата е заминала, а помпата е на 3г и изминати не повече от 10000км., свалих е и я занесох на "Шкодров" в Пловдив /майните сме чували това име и знаем репутацията на човека/, обясних за проблема той разглоби помпата и каза /Не е от нея тя вътре е чисто нова/ по въпреки това подмени всичко, което той прецени по нея. Смених и единия заден спирачен цилиндър, не защото изпускаше а защото се счупи щуцера за обезвъздушаване. Разглобих и другото задно колело за да проверя дали има течове от цилиндърчето - няма абсолютно сухо и прашно е. Задните и предни накладки са в много добро състояние. Монтирах отремонтирана помпа и новото цилиндърче, нова спирачна течност ,направихме и поредното обезвъздушаване и пак нищо, педала пада до долу и единия кръг не хваща въобще

. След поредното дълго четене във форума колеги споменават кантара. Ок от пуснах пружината малко и о ЧУДООООООО педала стана твърд работеха и двата кръга колата спираше прекрасно. На следващия ден минах технически преглед , предни колела перфектни спирачки, задните колела имаха разлика но до колкото ми казаха /било в нормите

/. И сега най интересното щастлив, че вече всичко е ОК си карам колата Но педала пак започна да пропада и спирачките да хващат все по слабо това за около 4дни и изминати не повече от 100км, след последното обезвъздушаване и лека корекция на кантара. Симптомите стават същите както преди сигурен съм че след още 40-50км че "изчезне" и единия кръг. Къде да търся проблема вече нямам идея. МОЛЯ за помощ отворен съм към всякакви идеи, предложения и опити.
Предварително благодаря на всички отзовали се.