Поло 2001 1.2 60 кс Силно тресене
Re: Поло 2001 1.2 60 кс Силно тресене
fluks написа:Не се карайте , щом отива на компресия работата , значи е втория дявол или изпускателен клапан нагорял , ама няма връзка да тресе в движение а на място не , тея симптоми са други. При компресията колата се усеща като плаваща леко на място + играят оборотите и имаш давене при рязко подаване на газ. Тресенето ти е от носене на въртяща се част ( движение има , не ти трябва компресията - искат да те жулят). А за веригата колегата е прав , имаш само пистов ремък другото е верига (агренажна)
Благодаря за коментарите :) В петък ще видим какво ще кажат майсторите :д Иначе 2 дни беше супер и днес пак започна да тресе. Усетх разликата... няма мощност натискам педала ама едваам, едвам набира... иначе оборотите не играят...
Вчера в задръстването отново започна да трака и да няма мощност...днес я закарах на комп.диагностика ии единия цилиндър изобщо го нямало, после до майстора , на който я оставих да отваря двигателя и да гледа там някаква клапа :d ехх за съжаление ще съм вътре с едни 600лв....ама поне да я оправят.
Значи хич да не те плаша ама ще се окаже хлопащо бутало , както си и мислих или по-малкото зло потънал клапан. Хич да не отваря глава преди да замери компресията , а към теб имам въпрос , миришеше ли на гориво отзад яко и буботеше ли колата?
- muns61
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Я кажи как може веднъж да хлопа, а после не? И кое се износва - буталото, или цилиндъра?
fluks написа:Значи хич да не те плаша ама ще се окаже хлопащо бутало , както си и мислих или по-малкото зло потънал клапан. Хич да не отваря глава преди да замери компресията , а към теб имам въпрос , миришеше ли на гориво отзад яко и буботеше ли колата?
В крайна сметка се оказа клапан, който бил изгорял + неработещ цилиндър.
За бензина преди 2м един приятел ми каза, че му миришело ама на мен не ми е :DПреди около 3-4м седях около 20мин в колата само с включено радио и аварийни и после не искаше да запали и я бутах...но само 1път. :) От 3седм. започна тресенето. Разбра се какво и е и явно му е било времето на тоя клапан. :D Само се надявам да не продължи и след оправянето му :D :D
muns61 написа:Я кажи как може веднъж да хлопа, а после не? И кое се износва - буталото, или цилиндъра?
Кой питаш ?

- Алекси Георгиев
- Автомобил: Skoda Octavia 1
- Двигател: AGN 1998
ChrisiD. написа:Работят всичките, само единия от 4 не дава мн. искра (контакт не знам как се казва), но работи .
ChrisiD. написа:днес я закарах на комп.диагностика ии единия цилиндър изобщо го нямало
Последно, тоя цилиндър работи ли или не?

Щото от това, което пишеш - работата става доста заплетена. Явно тоя майстор, който ти ги говори тия неща не знае на чии ора е. Или пък ти не вдяваш нищо от това, което ти обясняват

Айде да видим ше ли спре да трака (или тресе) тва поло като смените клапана

Успех!
Алекси Георгиев написа:ChrisiD. написа:Работят всичките, само единия от 4 не дава мн. искра (контакт не знам как се казва), но работи .ChrisiD. написа:днес я закарах на комп.диагностика ии единия цилиндър изобщо го нямало
Последно, тоя цилиндър работи ли или не?![]()
Щото от това, което пишеш - работата става доста заплетена. Явно тоя майстор, който ти ги говори тия неща не знае на чии ора е. Или пък ти не вдяваш нищо от това, което ти обясняват![]()
![]()
Айде да видим ше ли спре да трака (или тресе) тва поло като смените клапана![]()
Успех!
Последно : НЕ работи ;)
Може би ако четеш по-внимателно ще вденеш :) Първото мнение, че работи, но не много добре беше от 1ма1майс установяването, че не работи вече е от комп.диагностика ;) Аз много добре си вдявам друго е, че повечети майстори те лъжат та да се развали още повече и да се набуташ с още повече пари ;)
Надявам се да спре и тракането и тресенето ;)
Кое се износва , отговора е и двете и циментацията заминава и буталото заминава. При не правилна детонация и сегменти заминават. При изгорял клапан губи компресия и вече тактовете стават различни и да при тея двигатели има шанс за получаване на тракането идва тракането си отива , докато не дойде момента надран цилиндър + бутален болт + не спира да трака вече.muns61 написа:Я кажи как може веднъж да хлопа, а после не? И кое се износва - буталото, или цилиндъра?
За мен тоя двигател щом е тресе или трака , няма да е само клапана.
Направиха ремонта. Днес след работа нямах търпение да я подкарам :D не мога да кажа, че усетих кой знае каква промяна. Проблема е, че 10 мин. след като тръгнах да я карам светна чека, баща ми я кара цял ден и не е светил....при мен ест. ще свети. Ремонта с работата излиза към 500лв. Дали може да е някаква грешка на комо. която трябва да се изтрие или ? Как трябва да процедирам в случая ? :D
- Алекси Георгиев
- Автомобил: Skoda Octavia 1
- Двигател: AGN 1998
Питай човека, на който плати за "услугата" и после кажи какво ти е казал.
Как стана толкова бързо не знам ама не е било това което мислиш значи или е замазал проблема.
- ivuchev
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
3 те цилиндърчета бачкат ли сега ? Какво е правено по автомобилчето? Защото за смяна на клапан се разглобява горе долу половината матор, та чак и веригата за колело и тя се сваля, тъкмо да я видиш , че тя се крие вътре в картера . ;)
Не знам дали заради ретроградния Меркурий ама видях монтьора в кв. и ме пита как е колата викам екстра е, чека не свети и 15мин след това светна :D не можах да го питам...
Иначе баща ми я кара на диагностика и от там установиха, че единия цилиндър не работи и след тоим, че има клапана е бил изгорял (разглабяли са двигателя). Закарахме я на майстора в четвъртък сутрин и в петък към 15ч беше готова
Иначе баща ми я кара на диагностика и от там установиха, че единия цилиндър не работи и след тоим, че има клапана е бил изгорял (разглабяли са двигателя). Закарахме я на майстора в четвъртък сутрин и в петък към 15ч беше готова
Абсурдно е да е било клапан , за тая процедура 3 дни минимум ако си факир за 2. Метнали са те нещо.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”