Искам да питам кои модели са фабрично с тези пластмасови вежди на калниците и дали мога да си сложа такива на моята кола (тази от гаража).Благодаря предварително.
Поздрави!

Пластмасови вежди на калниците
- Golf_1.8_ART
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf_1.8_ART
- Автомобил:
- Двигател:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
andro_ написа:GT и GTI.Може да си сложиш,но дали има смисъл?
Под тях се събира влага и мръсотия и вероятността да тръгне ръждица се увеличава.
Може да ги закрепи със силикон черен. Като се обмаже допълнително по ръбовете от вътрешната страна на калника откъде ще влиза влага ?
Говоря за почистени и обезмаслени повърхности.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Който ги лепи със силикон да си вземе такъв без киселина в него,т.е. немиришещ на оцет.Щото докато съхне киселината се отделя и после може да повреди повърхностите.
Има едно черно лепило,някакво поливинилхлоридово,толкова е здраво,че с него лепят пейки,пардон спойлери,директно за капаците на рацерите.То става.
Виждал съм да се продава на салами,т.е. опаковки,наподобяващи салам.
С такова съм лепил огледало за предното стъкло.Предвид това,че контактната повърхност е 4 кв.см,а стои стабилно вече 4 години,мисля че лепилото става.
Ако не е точно поливинилхлоридово лепилото,моля да ме извините и евентуално поправите.
Има едно черно лепило,някакво поливинилхлоридово,толкова е здраво,че с него лепят пейки,пардон спойлери,директно за капаците на рацерите.То става.
Виждал съм да се продава на салами,т.е. опаковки,наподобяващи салам.
С такова съм лепил огледало за предното стъкло.Предвид това,че контактната повърхност е 4 кв.см,а стои стабилно вече 4 години,мисля че лепилото става.
Ако не е точно поливинилхлоридово лепилото,моля да ме извините и евентуално поправите.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Вежди има и на ГЛ /моя/, но са малко по-различни - няма го допълн. праг на ГТ/ГТИ и самите вежди са по-дълги, с профилиран различно от веждите на ГТ/ГТИ долен вътрешен край откъм вратите. Харесва ми как стоят, но най-вероятно ще имам проблеми с корозията - все някога... Ако не се хвана преди това да ги сваля, да почистя отдолу и да ги "херметизирам" обратно...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
При добре обработени и боядисани калници ръждата започва първо отвътре,а не отвън.Мисля,че пластмасовата вежда върху запазена цялост на покритието отвън (особено при съвременните висококачествени бои)едва ли ще ускори ръждата....няма и логика -на по-висок клас ФВ( GTI) да се слага нещо което е минус за трайността поне на екстериора...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Хи, хи, joker, дори и така да е, производителят не е предполагал, че в БГ ще му правим колите насила на олдтаймери - затова и в БГ се чупят и сменят неща, които не е предвиждано да се сменят въобще през "живота" на колата... С корозията е същото - в Австрия /примерно/ Г3 и Венто едва си изкарват гаранцията на купетата без сериозни поражения и какво става после? Ами идват тука за 2-ра младост... После имаме наглостта да недоволстваме и да обиждаме най-различни марки и модели, че били трошки, че Венто-то било гниело много и т.н. щуротии... А истината е, че си подкарваме любимките след като ония са ги отписали...
П.П. Моя Голфи е от Италия и с корозията /и не само - колата се случи читава
/ проблеми нямам. Засега...
Чукам на дърво... 
П.П. Моя Голфи е от Италия и с корозията /и не само - колата се случи читава

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Мдаааааа...то туй е едно много хубаво нещо на Талянките !!!!
Между другото един колега изказа мнение над което много се замислям:
Абе казва що сте такива глупаци да се интересувате толкова от поддръжката на двигател и другите там ходови щуротии...двигател,скоростна кутия и всичко останало се ремонтират и можеш да им дадеш втори живот...че и за следващия собственик да остане!Ама купето почне ли да гние оттърване няма(как се сменя цяло купе???)...затова предпочитам италиански пред немски и австрийски коли.....
И знаеш ли...намирам много истина и смисъл в тези думи...и все повече и все по-лудо се влюбвам в моята италианка....добре,че не е жена!!!Какво ли щях да правя с нея...еееееех!
Между другото един колега изказа мнение над което много се замислям:
Абе казва що сте такива глупаци да се интересувате толкова от поддръжката на двигател и другите там ходови щуротии...двигател,скоростна кутия и всичко останало се ремонтират и можеш да им дадеш втори живот...че и за следващия собственик да остане!Ама купето почне ли да гние оттърване няма(как се сменя цяло купе???)...затова предпочитам италиански пред немски и австрийски коли.....
И знаеш ли...намирам много истина и смисъл в тези думи...и все повече и все по-лудо се влюбвам в моята италианка....добре,че не е жена!!!Какво ли щях да правя с нея...еееееех!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Пластмасови вежди на калниците
Golf_1.8_ART написа:Искам да питам кои модели са фабрично с тези пластмасови вежди на калниците и дали мога да си сложа такива на моята кола (тази от гаража).Благодаря предварително.
Поздрави!
Ако си решил да лепиш веждите, само с това

Аз съм много доволен

Силикона SINTEX, го има в Бриколаж, цената му е 15лв.

- kaliostro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_ написа:GT и GTI.Може да си сложиш,но дали има смисъл?
Под тях се събира влага и мръсотия и вероятността да тръгне ръждица се увеличава.
подкрепям мнението на колегата! моита е GT и по един или друг на4ин остана само 1 задна вежда на колата 6те из4акам и тя да падне и няма да ги слагам обратно ! колкото до силикона може и да става гот и да не падат но пада яко заигравка по пълнежа им!! а и по ми харесва без тях - колкото до лаисните да готино е с тях но много трудно се намират а и много ги крадът !!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”