здравейте колеги!
Имам проблем.. тей като в голф 2 има плафон само отпред и той не свети никак силно.. и то само на предните седалки а тия отзад идея си нямат къде сядат и върху какво стъпват когато се качват вечер. та съм си взел един плафон от пасат Б3 и си мисля да го монтирам някак си над задната седалка в тавана,но не знам дали ще има достатъчно място да влезе целия (дебел е около 2-2.5 см) и ако някой има идея къде точно има такава кухина ,да не стане така да рейа и накрая отдолу да има някоя греда и... само дупката да ми остане:) иначе съм със люк ,4 врати е голфа! ако някой има идеи къде мога да го монтирам да каже:) после ще показвам снимки
плафон над задната седалка на голф2 (къде и как?)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ти искаш ли без да сваляш кората?
Не е ли по добре да го сложеиш на друго място или просто да сложиш два бели диода в задните врати или някъде там да го скриеш,щом им е толко трудно на хората и се спъват от зад. 

Последна промяна от kaiser666 на Пон 25 фев 2008 14:50, променено общо 1 път.
- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може да опиташ да го сложиш над мястото, където се захващат задните колани. В този случай ще имаш нужда от 2 плафончета, което е икономически по-неизгодно, но пък ще свети повече. Виждал съм подобно изплънение на някои модели на БМВ 3-та серия (мисля, че между 94-96 моделите).
Аз лично бих заложил на решението с диодите (както казва колегата kaiser666), но това е въпрос на вкус.
Предния ми плафон е с едно доста шукаритетно решение:
И да ви кажа съм доволен.
Но отзад нямам плафони и ще търся някой от гореизброените варианти. Плафон с такава ламБа с диоди или диодченценца
Аз лично бих заложил на решението с диодите (както казва колегата kaiser666), но това е въпрос на вкус.
Но отзад нямам плафони и ще търся някой от гореизброените варианти. Плафон с такава ламБа с диоди или диодченценца

- 4oroi4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DesertFire написа:Може да опиташ да го сложиш над мястото, където се захващат задните колани. В този случай ще имаш нужда от 2 плафончета, което е икономически по-неизгодно, но пък ще свети повече. Виждал съм подобно изплънение на някои модели на БМВ 3-та серия (мисля, че между 94-96 моделите).
Е от къде това???
- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От ингилизите. Купихме го целият клуб. Събрахме се мераклии и купихме доста и пича (от еБай) свали цената бая. Ако се навиете да направите някаква групова покупка може да се свържете с него и да ви изпрати. Иначе поединично може и да излезе по-скъпо.
Има и други модели. Ако сте мераклии мога да ви дам данни за връзка.
Може малко да ви се сторят скъпички, но да ви кажа има сметка, пък и ефекта е изключителен. Правят така, че в колата никога повече да не е нощ.
Ако мога да помогна с нещор пишете. Данните ми ги има в профила ми във форума.
Айде
Има и други модели. Ако сте мераклии мога да ви дам данни за връзка.
Може малко да ви се сторят скъпички, но да ви кажа има сметка, пък и ефекта е изключителен. Правят така, че в колата никога повече да не е нощ.
Ако мога да помогна с нещор пишете. Данните ми ги има в профила ми във форума.
Айде
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за това за вратите.. аз ще си направя на 4те врати варианта с белите диоди дето пръскат светлината на 120 градуса.. по 8 диода на врата и ще е мн добре.. само да намеря такива диоди по изгодно
относно плафоните на задните колонки.. оферта си е но и там ще се дупчи така или иначе пък и трябва да намеря точно такива като за там за да насочват светлината към купето.. не да ми светят на кората отзад
а за това да натъпча от пасат Б3 плафон в тавана ми изглежда най красиво пък и ще свети перфектно!
в момента освен плафона оригиналния имам и по един бял диод в 4те края на люка но не светят като плафон де
вижда се колко да не е чак без хич 
относно плафоните на задните колонки.. оферта си е но и там ще се дупчи така или иначе пък и трябва да намеря точно такива като за там за да насочват светлината към купето.. не да ми светят на кората отзад

а за това да натъпча от пасат Б3 плафон в тавана ми изглежда най красиво пък и ще свети перфектно!

в момента освен плафона оригиналния имам и по един бял диод в 4те края на люка но не светят като плафон де

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
valyo_v написа:за това за вратите.. аз ще си направя на 4те врати варианта с белите диоди дето пръскат светлината на 120 градуса.. по 8 диода на врата и ще е мн добре.. само да намеря такива диоди по изгодно
в момента освен плафона оригиналния имам и по един бял диод в 4те края на люка но не светят като плафон девижда се колко да не е чак без хич
доста скъпо ще ти излезне с диоди аз вече работа по въпроса с намирането на тезилампи с диоди по горе

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Namesata написа:доста скъпо ще ти излезне с диоди аз вече работа по въпроса с намирането на тезилампи с диоди по горе
ами за тия диоди.. от добрикит 5мм 120 градуса угъл на осветление цената им е 40 стотинки и светят доста силно
представи си за 20 лв 50 светодиода колко светлина ще има (4 врати Х 8 диода + 18 които да светят от плафоните в купето.. ) да бъде светлина!:)
сякаш по изгодно трябва да излезе ако си ги купя така на броика и си слагам където поискам колкото посикам

още не съм решил и не съм поръчал диодите
- Namesata
valyo_v написа:Namesata написа:доста скъпо ще ти излезне с диоди аз вече работа по въпроса с намирането на тезилампи с диоди по горе
ами за тия диоди.. от добрикит 5мм 120 градуса угъл на осветление цената им е 40 стотинки и светят доста силно
представи си за 20 лв 50 светодиода колко светлина ще има (4 врати Х 8 диода + 18 които да светят от плафоните в купето.. ) да бъде светлина!:)
сякаш по изгодно трябва да излезе ако си ги купя така на броика и си слагам където поискам колкото посикамно лично мнение
![]()
още не съм решил и не съм поръчал диодите
40 ст бяха наи евтините като попадах и на цени от 2лв за бройка а тези ламшички са по 6 диода 6х0,40ст=2,40 за 1 лев си спестявам работа,отделно съпротивления,експериментална платка щот тия диоди няма да висят,и няколко часа труд

- Namesata
здравеите колеги вчера писах на колегата дето е пуснал снимките на тези диодни лампи и ми каза цените
Car 24 LED Interior Festoon Light Bulb 39mm Xenon White" 4.59 GBP
Car 6 LED Interior Festoon Light Bulb 36mm -Xenon White" 1.59 GBP
2X9 LED Xenon white HID look 501 W5W sidelight bulbs-R" 3.99 GBP
2X4 LED Xenon white HID T11 501 W5W Sidelight bulbs " 2.29 GBP
Car 8 LED Interior Festoon Light Bulb 39mm -Xenon White" 1.69 GBP
1GBR=2,50лв
ако се съберем повече хора може да ни прати от Испания аз като отидох в магазина се оказаха съвсем др лампите
Car 24 LED Interior Festoon Light Bulb 39mm Xenon White" 4.59 GBP
Car 6 LED Interior Festoon Light Bulb 36mm -Xenon White" 1.59 GBP
2X9 LED Xenon white HID look 501 W5W sidelight bulbs-R" 3.99 GBP
2X4 LED Xenon white HID T11 501 W5W Sidelight bulbs " 2.29 GBP
Car 8 LED Interior Festoon Light Bulb 39mm -Xenon White" 1.69 GBP
1GBR=2,50лв
ако се съберем повече хора може да ни прати от Испания аз като отидох в магазина се оказаха съвсем др лампите

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не че нещо лошо,но темата я пуснах за да разбера къде мога да си монтирам на тавана тоя плафон който имам.. някой който си има представа под кората на тавана ми какво има и където точно го има да пише
а за това с диодите.. няма проблем.. пишете ако някои иска да събира аз сега не искам да поръчвам!:)

- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ти отговорих с варианти, като един от тях беше на колоните отзад. От друга страна споделих и какво можеш да сложиш вътре в плафоните, че да светят по-силно и "по-бяло", но темата се отклони "лекичко"
Просто ти искаше повече светлина в купето, и аз ти предложих 2 варианта -плафони и друг вид ламБи, които светят повече и по-силно.
Поздрави
П.П. Като правим тука друга групова покупка ще свирна, може да има и от вас мераклии.
Иначе мое лично мнение е, че тези диоди белите с ъгъл 120 градуса на осветяване може да са по изгодни, отколкото тези светила от еБай.
Друго, което ми идва на ум сега, но отново е съврзано с 2 плафона отзад е да ги монтираш ниско долу, близко до тонколоните на задните врати. Така ще светят ниско долу в краката, ще се вижда отзад и ням,а да дразни очите на шофьора.
Като направя моите ще сложа снимки, но няма да е скоро, защото в момента тапицирам с кожа и монтирам едни елипси 6"х9" на вратите и затова.
Иначе глейте къф съм интересен, предлагам разни идеи тука, без да си дам сметка, че и аз трябва да правя подобно нещо в мойта машина.

Просто ти искаше повече светлина в купето, и аз ти предложих 2 варианта -плафони и друг вид ламБи, които светят повече и по-силно.
Поздрави
П.П. Като правим тука друга групова покупка ще свирна, може да има и от вас мераклии.
Иначе мое лично мнение е, че тези диоди белите с ъгъл 120 градуса на осветяване може да са по изгодни, отколкото тези светила от еБай.
Друго, което ми идва на ум сега, но отново е съврзано с 2 плафона отзад е да ги монтираш ниско долу, близко до тонколоните на задните врати. Така ще светят ниско долу в краката, ще се вижда отзад и ням,а да дразни очите на шофьора.
Като направя моите ще сложа снимки, но няма да е скоро, защото в момента тапицирам с кожа и монтирам едни елипси 6"х9" на вратите и затова.
Иначе глейте къф съм интересен, предлагам разни идеи тука, без да си дам сметка, че и аз трябва да правя подобно нещо в мойта машина.