Проблем с централно!?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Пон 14 яну 2008 22:27

Здравейте колеги!
От доста време не съм влизал във форума.
Днес се сблъсках с един пасат Б5 хайлаин.
Мой приятел си го е купил, но му открихме проблем в последствие.
Централното не сработва с вратата на комбито.
При заключване на колата се заключват всички врати, но не и багажната.
Пробвахме с ключа, но той дори не влиза в ключалката и така стигнахме до извода, че багажната врата е сменена с друга, личи си че е пребоядисана и фугите съвсем леко се разминават.
Знам, че устройството за вакума е в багажника от лявата страна, до кората, и от него при заключване се чува едно свирване.
Ако може да ме насочите къде да търся проблема.
Дали в ключалката или във вакумното устроиство?

Пиша в тази тема за да не отварям нова.
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 14 яну 2008 22:29

Б5 не е с вакуум ! Всичко е електрическо по централното !

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mony124 » Вто 15 яну 2008 0:26

dimitar iv написа:mony124 само като си отваряш вратата на водаща ли го има ефекта или при всички врати ? И при мен го имаше това и в един момент съвсем спря. Но се оказа бравата на вратата. Vaskoto 1 я свали продуха, но както той сам каза едва ли ще стане. После я смених с нова и всичко си е наред. Т.е. не бързай да обвиняваш комфорт модула.
BTW. Диагностиката си казва какъв е проблем. Иди да я погледнат с компютър преди да я разглобиш.

Интересното е, че другите врати са си наред и си свети и си гасне плавно плафона... идва въпроса за диагностика... има на много места, но препоръчайте някое тествано ?!?
10х

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 15 яну 2008 10:17

mony124 потърси vaskoto1. Според мен ти е проблема в бравата на вратата. При мен беше същото положение.
tribalz извинявай че ти нацапахме темата :(

Потребителски аватар
Lazi
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Re: Проблем с централно!?

Мнениеот Lazi » Пет 01 апр 2011 23:26

Колеги имам проблем с заключването на вратите като натисна от дистанционното да се отключват/заключват се отключват само задните врати зада отключа шофиорската трябва да си завартя с ключа а пък тази на навигатора воабще не се отключва трябва от ватре да я отворя и съответно да я заключа от вътре. На какво може да се дължи това? А също така от както спряха да сработват вратите май от тогава ми се разбазика и прозореца на шофиора като натисна да се сваля/Вдига само има едно чегъртане!!! Дали ако обуча ключа ще изчезне проблема с заключването/Отключването на вратите?

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Съб 02 апр 2011 22:22

Lazi написа:Колеги имам проблем с заключването на вратите като натисна от дистанционното да се отключват/заключват се отключват само задните врати зада отключа шофиорската трябва да си завартя с ключа а пък тази на навигатора воабще не се отключва трябва от ватре да я отворя и съответно да я заключа от вътре. На какво може да се дължи това? А също така от както спряха да сработват вратите май от тогава ми се разбазика и прозореца на шофиора като натисна да се сваля/Вдига само има едно чегъртане!!! Дали ако обуча ключа ще изчезне проблема с заключването/Отключването на вратите?

Вдигаш си мокета и до комфорт модула има свръска с кабели(мисля червени бяха на цвят-5 броя са),та тая свръзка прогнива и се разделят кабелите.На 99% съм сигурен че ти е там проблема(при мен беше горе долу същата ситуация).
Незнам вече в коя поред тема пиша по оправянето на този проблем,малко с търсачката и на повечето проблеми се намират решения. :beer

ivo_92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_92 » Пон 04 апр 2011 14:38

някои може ли да ми каже каде се намира модила на централното на ПОЛО (ЛС ако може)

qponeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qponeca » Пон 25 апр 2011 16:04

кажете ми моляви ако знаете как да обуча ключа когато заключа да се вдигат стаклата за passat 4 става дума

Върни се в “Passat”