Лепене на огледало /домашно/ -2 епизод

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 25 апр 2008 19:52

katcko написа:колега имам приятели които слагат огледала по асансиорите с един силикон на който му викат "течен пирон",което всъщност е некав вид лепило, аз го ползвам на работа за лепене но за доста по леки неща и мисля че би могло да ти свърши работа!

При нас на асансьорите ги слагаме с конзолки, на които стъпват, както и двойнозалепваща лента мисля на wurth или 3М беше :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 25 апр 2008 20:22

Абе да ви кажа чесно проблема е че действително не си заслужава да се купува цжала тубичка специално лепило да кажеме, понеже в стъкларниците с тая туба ще залепят 20 огледала, а аз едно и ще я хвърля в мазето:)
Та ще видиме, и без туй няма да ме има 2 седмици , мое да я оставя вратичката у магазина и кат си дойда да си я взема,
иначе 50 кинта ако дам за стъкло и 25-30 за мазилата, то дявол на магаре става :twisted:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 25 апр 2008 21:31

Мазилото струва 7 лева.PU на MAXIM бяло или черно.Но да е PU да не е санитарен силикон щото прецаква огледалото.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 25 апр 2008 22:14

zaro-като човек залепил хиляди огледала-моя съвет към теб е следния:
Вземи си най-евтинката двойнозалепваща лепенка,туба монтажно лепило на Бизон.Ако огледалото е дълго-трябва да помолиш още двама души да помагат-ти и единия да държат двата края,а третия да не позволява на огледалото да се огъне в средата при лепенето...
Значи-лепиш двойнозалепващата лепенка напряко на вратата,намазваш от Бизона-колкото ти душа иска(само на ивици,не на "кюфтета" и не на кръгчета...)!След това-лепите внимателно....
Всъщност-лепенката е за да задържи огледалото докато хване монтажното лепило...(забравих-дори и да не забършеш двете повърхности от прах-пак ще залепи!!!)
Иначе колегите са прави за силикона-действително(не винаги) самия силикон "дърпа" амалгамата на огледалото.Обаче за 7години лепене на огледала по хотелите-нямаме рекламация за прехеВано огледало при лепене по тоя начин...Само да вметна че на хотел от 100 стаи-лепиме по две огледала в стая...

Пак пропуснах-имаш само един опит...ако нещо се обърка-има вариант да се свали огледалото до 5 минути като за целта е нужна корда-за да се претърка лепенката!Ако обаче пропуснеш момента и лепилото стегне(м/у 5-10 минути)-само чупене....
Ако имаш други въпроси-насреща съм :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 25 апр 2008 23:22

мерси колеги, ще приема съветите ви и ще се съобразя с тях
мерси много:)
това също беше важно за 5те минути, не се бях замислял :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 27 юни 2008 10:44

Така, сега, от някакви фън шуй съображения ми се налага да направя следното:

Алуминиева врата на баня, със пълнеж от стъкло, прозрачно, като пречлна пита такова, трябва да бъде заменене с огледало и то двустранно, демек и от вътре и от вънка да е с огледало.
та идеята ми е могат ли да се сложат просто две огледала гръб в гръб, трябва ли да се сложи и ПДЧ пълнеж, как да стане най добре.
Че само със 2 огледала гръб в гръб незнам дали е удачно.
А пък самия профил алуминев ще може ли да се разчекне.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 28 юни 2008 6:51

Ех тези жени... :lol: Сложи някакво ПДЧ да може да си лепнеш добре огледалата.А за профила не знам.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 28 юни 2008 7:12

Plumber написа:Ех тези жени... :lol: Сложи някакво ПДЧ да може да си лепнеш добре огледалата.А за профила не знам.

Направи вратата с ПДЧ и след това си лепни огледалата :roll: .Стандартно ПДЧ 18мм. а и няма да има нужда да разчекваш,пък и е малко вероятно да натъпчеш едно ПДЧ и две огледала.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”