а ето какво представлява и самата система:

За съжаление нямат споразумение със Фолксваген за разработка на система
И все пак ако на някой му е интересно какво представлява системата, принципа и на работа и т.н. нека погледне ТУК
golfer написа:zaio_baio написа:очевидно на мотори с карбуратори не може да се монтира ...
зададох този риторичен въпрос за да те насоча в същността на питането на aligator./от други негови постове съм стигнал до извода,че кара карбурация/
а за другото......."мене жокер ми не требе"mhihi
ALiGaToR написа:Постнах тази тема защото знам, че на газта и трябва повече въздух от бензина, но има и друго нещо, че газта има по-голяма калоричност от бензина. Затова ви питам.
Li4o написа:Също така газта не е по-калорична от бензина, но е по-устойчива на детонационно горене(има по-високо октаново число), ако беше по-калорична от бензина автомобилите щяха да имат повече мощност на газ!
zmej написа:Калоричността се гледа като енергията, получена от единица маса на определено вещество. LPG e по-калорична от бензина. Проблемът е, че зареждаме в литри, а не в килограми. Щото един литър бензин е около 0.7-0.75 (не си спомням точно) кг, а литър газ е около 0.5-0.55кг.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 91 госта