Passat B5 Лампата за маслото свети и пищи??? - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 10 яну 2008 15:36

madmen написа:Докторе, за коя лампа става въпрос? При мен досега е светвала лампа->бензиноколонка(жълта) и дрънка през няколко минути еднократно. Светкала е също тази за водата(мисля че беше червена) и дрънка безотказно докато не го напоиш добичето.
По-темата първото нещо според мен е да се провери маслото какво е и колко. Възможно е да е датчика проблема, но щом дрънчи зумера би трябвало да рапортува за грешка при диагностика.
Виж го на Вагком-а

Става въпрос за лампата под номер 13 на картинките по-долу, и описанията.
Не знам дали всяко пищене на зумера рапортува за грешка на VAG-COM.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Всъщност, всичките тези работи, дето ги изписах по-горе (предния ми пост), знам че са валидни за дизеловите двигатели на Б5. С бензиновите не съм запознат, и не съм 100 % сигурен дали важи и за тях.

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Пет 11 яну 2008 17:04

Благодаря Ви за отговорите колеги. Значи лампата свети Червено и пищи интензивно, но от повече от седмица не ми се е случвало. Нивото на маслото го следя редовно и е около максимума. Други признаци няма колата си е наред, върви и харчи нормално.
Днес във Сакар Ауто ми смениха някакво реле в багажника, защото не ми работеше осветлението на багажника, а по някой път явно даваше на късо и стоповете ми светеха когато колата е спряна и заключена, без никой да пипа спирачките. Сега си мисля, че въпросното реле може да е смущавало електрониката и ва круги компоненти - радиото нямаше обхват (със заводското на VW съм с Changer) и някой други дреболий. Може и то да е било причината за светването на лампата??? Незнам след нулирането на Oil Service само един път ми го напрани и то за кратко. Пак искам да Ви благодаря за помощта и ще ви държа в течение ако пак се появи проблема.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 11 яну 2008 17:13

kickdown написа:ще ви държа в течение ако пак се появи проблема.

Непременно :wink:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Съб 12 яну 2008 21:00

добре че всичко се е оправило, айде безаварийно :drive

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Нед 13 яну 2008 10:58

Не е добре колега! Определено е нещо сериозно и трябва да му обърнеш внимание. Този зумер(ако правилно съм разбрал кой точно е) пищи при ниско налягане на маслото в системата. Погледни в тези теми за да се ориентираш по-добре за възможните причини и последствия:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=209885

http://vwclub.bg/articles.php?id=1

При мен се оказа заял клапан на маслената помпа и я смених с нова. Успех.

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Вто 08 апр 2008 10:39

Проблема е решен!!! Запушена била цедката на картера и като се затоплело маслото, започвало да вдига боклуците и на цедката се струпали доста л**на и неможело да качва достатъчно масло понякога. Моторът беше отворен в Сакар Ауто където слава Богу, не са открити поражения по мотора и в добавка си смених гумичките на клапаните + още някакви уплътнетия, 2 ангренажни ролки и 5 литра Castrol LongRun (или нещо подобно), за скромната сума от 1075 лева :roll: !!!!!!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 08 апр 2008 13:14

Пффффф...
Питай ме дали ще ида някога в Сакар-Ауто. :roll:
Ебати парите са ти извадили! :shock

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Re: Passat B5 Лампата за маслото свети и пищи??? - РЕШЕНО

Мнениеот ivo_vn » Вто 13 фев 2018 21:10

Здравейте, колеги!
Темичката е доста стара, но проблема ми е сходен и за да не отварям нова тема ще пиша тук. Карам Passat B5.5 101hp с код на мотора AVB и като цяло съм много доволен от машинката!
Колата ми направи точно 10 000км още същия ден купих масло и филтри, като си правих сметка на следващия ден да го сменям.. Обаче на път за вкъщи точно преди да паркирам ми светна жълта лапма за ниско ниво на маслото, съответно изгасих изчаках около 15-20 мин. дръпнах щеката и беше точно на минимума долях около 200-300 грама до максимума но уви лампата за ниско ниво на маслото не изгасна! Прочетох доста и рабрах че датчика освен да мери нивото на маслото, следи и за вискозитета и температурата на маслото! Викам сигурно вискозитета му вече е на никъде и след смяната с ново масло проблема ще се реши но и това не помогна.
Закачах на Ваг-Ком никакви грешки, занулих интервала за смяна на маслото също така хвърлих един поглед на канала за налягане на маслото, не знам до колко е достоверна тази информация: 17 - Instruments, Meas. Blocks 08 и вътре на един от каналите 2 или 3 пише 0,9 бара и когато запаля изписва OK на същия канал изписва ниво на маслото (Not OK).
По мотора не се чуват странни звуци като тракане и чукане, за по сигурно утре ще я закарам да измерим налягане на помпата, маслото с което карам е Fuchs 5w40 titan gt1.
Искам да вметна че колата има лек удар има сменени преден капак и калник, понеже прочетох някъде че лапмата изгасвала и след дърпане на щеката или отваряне на капака, съответно взема някаква информация от датчика за предния капак а при мен той липвса.
Други идеи как да изгася лампата или как да тествам датчика ?
Поздрави! :beer

Върни се в “Passat”