Куриоз - не мога да си отключа жабката!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Куриоз - не мога да си отключа жабката!

Мнениеот Memo » Чет 13 окт 2005 19:51

Приятели,
голяма простотия, тъй като жабката ми се заключва реших снощи да си отавя документите там и я заключих. Днес не мога да я отключа.... :cry: Ключът си се върти свободно, а дръжчицата дето се повдига нагоре за да се отвори май се е прецакала. Супер леко се движи все едно не е закачена за нищо, а не беше така. В крайна сметка съм със заключени документи... Ако на има тука някой дето му е такава жабката и да знае как да я отворя, ще го черпя бира :drinking:

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Чет 13 окт 2005 19:54

Ела в събота на срещата и може да измислим начин да я отворим

ИМАМ ГОЛЯМА ЩАНГА

шегичка

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Чет 13 окт 2005 19:58

Никви щанги, само с кирка се оправя работата :lol:

Сега без майтап, ако ти се е прецакал заключващият механизъм ще се наложи малко груба сила да влезе в действие и направо да се избие патрона. Така, че помъчи се още малко и ако имаш автоключар наблизо помоли го да погледне и той.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 13 окт 2005 20:09

С дрелка и свредло се разпробива патрона културно без да има нужда от щанга или кирка :D Ако не стане имам Хилти с него 100% ще стане. :D

Абе майтапа настрана , ама кротко с ключа и лекичко напред назад и в посока на отключване без да напъваш за да не строшиш ключа в патрона. Може да е замърсена ключалката и зъбците да не излизат. Пръсни с WD 40 но с тръбичката в ключалката. Премахва боклуците и зъбците лесно се движат и излизат нагоре.
Успех и пиши как си се справил

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Чет 13 окт 2005 21:31

Утре пак ще я мъча, ще пробвам и с резервния ключ може пък да изкарам късмет...Ако не стане в събота ще я карам за смяна на ангренажния ремък и ще накарам монтъора да се пробва с квото има там под ръка, ще пиша кво е станало :)

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 13 окт 2005 23:25

Много ми е любопитно как ше караш без документи ако те спрат куките?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 13 окт 2005 23:28

Meти написа:Много ми е любопитно как ше караш без документи ако те спрат куките?

Хаха :D Ма той документи си има човека :) Даже в колата :) Ако го спрат ще се наложи верно изпoлзването на яко груба сила (върху жабката де) :)

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пет 14 окт 2005 8:15

може да ти се е откачила прожинката на дръжката на жабката. по добре си спаси интериора от брутално унищожение като го пробиваш с дрелка и го къртиш с щанга :twisted: и иди на ключар които ще ти я отключи цивилизовано :roll:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пет 14 окт 2005 8:50

Golf3User точно това предполагам,че е станало! Патронът според мен си е ок. Ще се помъча с отверка да нацеля зъбчето на дръжката, ако не ще търся ключар.
Meти, ако ме спрат ще се правя че току що е станала белята и ще ги накарам и те да се пробват да отворят :lol:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 14 окт 2005 9:31

Мисля тук си требе "Кози Крак" :wink:

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пет 14 окт 2005 9:48

Memo по добре не пробаи с отверка защото ако не успееш само ще те е яд че си си нае*ал интериора. ако си спомням добре капака на жабката има една специфична извивка от вътрешната страна, така прилепва плътно към таблото(там има съштата щуротия), а крачето е зад тая извивка. междодругото от VW мислят за набези на крадци :roll:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 14 окт 2005 10:04

Ами аз ще се опитам да ти обясна как да си я отвориш без да я счупиш.Аз моята съм я отварял 4 пъти така.

1. има 4 винта на поставката под жабката след което тя се отстранява.

2. след това вече ти трябва ключе 10 мисля че беше и има още три винта отдолу които държат самата жабка.След като ги отстраниш тя започва да се клати.

3. след това в двата кра на самите панти има 2 щифта които се отстраняват с едно шило много лесно.

4. след това вече може да се бръкне с отверка (звезда) в самата жабка и да отвиеш палчето което ти държи заключващия механизъм и жабката се отваря без проблем

Не ме питай колко часа ми бяха необходими докато стигна дотук.
По принцип цялата процедура ще то отнеме около 15/20 мин за отварянето УСПЕХ :)

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пет 14 окт 2005 10:37

dready, мерси много колега, точно тва търсих, някой дето да е имал същия проблем :wink: Тази вечер ще падне развиване! Ако стане я имаш бирата Beer
Само да те питам - защо ти се е налагало 4 пъти? Не може ли да се оправи за постоянно или да забравя повече за заключване?

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 14 окт 2005 10:44

Ами не първо я разглобих за да вида какво и е.Понеже не ми се даваха 44лв за палче реших да пробвам с течен метал дали ще стане.На два пъти претърпях провал и после си купих от Dosy нов механизъм доста по евтино и го смених :).Ако имаш нещо което не ти е ясно ще ти питай.Или може да ти пратя номера ми на Л.С. да помогна ако има още нещо.

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Съб 15 окт 2005 10:10

Колега, на Г3 и Венто това им е слабо място- самата дръжка е пластмасова и се чупи в основата-не успява да вадвижи механизма вътре и затова не може да се отвори.Разглабянето са ти го обяснили.
Успех

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”