Бихте ли споделили мнения за този модел.
Верно само 1.6 и 101 коня.
За 1.9 TDI знам цхе има чип-туннинг и от 110 става на 140 коня.
За 1.6 има ли такъв Вариант?
Не ели добра идея със газов инжекцион?
Как все пак се държи на пътя това 1.6?
101 коня все пак не са малко. Верно няма да изпреварва като 1.8Т
но все пак трява да може не по зле от други коли.
Така мисля аз.

Passat 97-2000 1.6
малко ифо от wiki-to
малко ифо от wiki-to
name code(s) engine type displacement max. power max. torque years
1.6 ADP; I4 SOHC 8V 1595 cc 101 PS 140 N·m 96-99
AHL 100 hp/74kW 103ft·lbf
1.6 ARM I4 SOHC 8V 1595 cc 74 kW 145 N·m 99-00
(99 hp) 107 ft·lbf
name code(s) engine type displacement max. power max. torque years
1.6 ADP; I4 SOHC 8V 1595 cc 101 PS 140 N·m 96-99
AHL 100 hp/74kW 103ft·lbf
1.6 ARM I4 SOHC 8V 1595 cc 74 kW 145 N·m 99-00
(99 hp) 107 ft·lbf
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
1.6 е хубав вариант за мноого спокойно каране имай предвид че тази кола на изпреварвания ще е супер тромава, турбо се прецаква не толкова често, а не разбрах колегата какво има пред вид под това че може да се прецака съединителя, 1.6 да не би да няма съединител
обслужването не е мн по скъпо, а на 1.8 Т разхода в града при спокойно каране е около 11-12 с 2 литра повече от 1.6 но върви много повече, към колегата с въпроса за чипа, както се е казвало и преди във форума, когато двигателя е атмосферен разликата няма да е като при турбо мотор, така че поне според мен не си заслужава

Айде кат си се прецакал с пасат 1.6 да не приказваш глупости и да навираш хората аkokidi Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 9:24 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Карай си пасатчето и да не ти пука. Нека този с 1.8Т да поговори за обслужването, разхода и да не дава господ да му се прецака турбото или съединителя.

П.С.За обслужването какво да си говорим ,не е нещо фрапиращо/е не е и 150 лв. с частите маслото и труда като на 1.6/ ,а е като на всеки автомобил със съвременен многоклапанен двигател,разхода на натоварен автомобил на дълъг път е като на тъпото 1.6 само,че с двадесет километра по-висока средна скорост ,а съединителят и турбината са божа работа я ги смениш я не,не се чупи само това ,което го няма и ако мисли човек за това кое може да се счупи и кое не трябва да кара жигула,дето почти няма какво да се счупи,а и да се счупи се оправя за максимум 200 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата vw16v . Финансовите ми възможности са далеч над моя и твоя автомобил. Пасата го използвам за работа /фирмен автомобил/ и не сам влюбен в него или някоя друга кола. Относно темата ако на момчето му е харесала количката и е читава повтарям читава, не на последно място и цената е добра защо да не си я купи. Моя е с газов инжекцион и градско харчи 11.5 газ ,а извън градско 9 газ . Нека момчето си направи сметката.
P.S. Не мисля че, е нужно да ми говориш по този начин!!!
P.S. Не мисля че, е нужно да ми говориш по този начин!!!
Освен да ви подсетя,че на тоя свят има най-различни хора,с най-различни характери,предпочитания,потребности и т.н. и затова има и най-различни автомобили с най-различни двигатели,скоростни кутии...Сигурен съм,че има и хора (защото познавам такива),които не харесват високи скорости,агресивно каране,а обичат лукса,комфорта,е ми те ви го - "Пасат" 1,6 101 коня! А към колегата spp70 - щом отсега мислиш за чипове,тая не е твоята кола,вземи си 1,8Т без чип.
- Петър2008
- Автомобил: Passat 5.5
- Двигател: AVF
Моите впечатления за Пасат 1.6
Скоро се сдобих с такъв модел - 1.6 ARM I4 SOHC 8V 1595 cc 74 kW 145 N·m 99-00
Ако трябва да описвам динамиката тя е ПЕНСИОНЕРСКА
Всичко останало на колицата си и е ОК, е аз купувах колата 2 сед докато се уверя че това е автомобила
За изпреварванията, от опит споделям че по голямата и основна част за извършването им зависи от шофьора
Разход - карам 50 на 50 градско извънградско и разултатът е 10л. / на 100км.
Както се казва - Ако това е твойта кола, тя ще ти се усмихне от далече . . .
Ако трябва да описвам динамиката тя е ПЕНСИОНЕРСКА
Всичко останало на колицата си и е ОК, е аз купувах колата 2 сед докато се уверя че това е автомобила
За изпреварванията, от опит споделям че по голямата и основна част за извършването им зависи от шофьора
Разход - карам 50 на 50 градско извънградско и разултатът е 10л. / на 100км.
Както се казва - Ако това е твойта кола, тя ще ти се усмихне от далече . . .