Как да си боядисам броните?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Как да си боядисам броните?

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 16:59

Пичове,сега броните са ми черни и се чудя дали целите да ги боядисам сиви или както си е оргинално там по средата само сиво а в горния и долния карай черно?Чух че точно под фаровете и над номера боята се напуквала примерно ако не е черна?В момента е така колата

Изображение[/url]

А как сега да я направя така
Изображение[/url]

или така

Изображение[/url]

Последна промяна от Даскала™ на Сря 02 ное 2005 10:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 01 ное 2005 17:05

Ето тук има много истини по въпроса
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%EE%ED%FF

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 19:54

Бате,нишо не разбрах?Каква е последователността на нанасяне на материалите и какви са те за да не се напука боята,да падне и т.н?

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 01 ное 2005 20:09

Според мен е по-добре както си е оригинално(сиво по средата ,отгоре и отдолу черно).
Майсторите си знаят как да го направят за да не се напука и падне боята.
На кои Голфове оставят черни броните?

Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIteam » Вто 01 ное 2005 20:13

Моите всичките са пръскани в цвета на купето и вече 1 година си седят перфектно.

Отиваш при бояджии и те си знаят. Да няма ти да го правиш - не се излагай :lol: :lol:

Търкат се с шкурка броните да се изгладят, после пластификатори, шприц, лакове и др.неща. Облепя се с вестници и се пръска...

Всеки бояджия който разбира ще ти го направи. В Пловдив си имаме човек който само с това се занимава и всичко е 6 ама в СФ не знам...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 20:17

Братлета,кажете ми как стои по-готино?Целите или както са си оргинално боядисани?

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 01 ное 2005 20:23

Митю Пищова/Golf 3 VR6 написа:Братлета,кажете ми как стои по-готино?Целите или както са си оргинално боядисани?

ако искаш нашето мнение темата ще стане дълга поне колкото е fun-a в офф топика :) ...всичко е въпрос на личен избор според мен...все пак ти ще си караш колата и е по-важно на теб да ти харесва ;)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 01 ное 2005 20:32

Целите Митко. Бягай от шареното... я виж всички нови автомобили са в един свят и не са никак зле 8)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 20:38

Нека стане дълга,искам искам!Та мисълта ми е там дето е над номера и под фаровете тази част на бронята я пече директно слънцето и няма ли да се напука боята?

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 01 ное 2005 20:44

Ти остави под фаровете,ножовете отпред и отзад са много рискови.
Ще ги ожулиш и напукаш за нула време и ако са черни една боичка за брони и са 6,а ако са боядисани какво правим,пак кихаме на бояджия.
Все пак да отбележа че ако са черни ножовете е по- добре да са черни и праговете-по-стилно е поне според мен. :lol:

Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIteam » Вто 01 ное 2005 20:56

Моята кола е 1 цвят от тавана до праговете включително и седи супер...
това ти си го решаваш. Нищо и никъде няма да се напука ако я пазиш.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 21:06

Е тва за ножовете е истина,верно!Ама са предлагат неква течност дет се сипва в боята и ставала такава по еластична и камъчетата отскачали?!?!Ама незнам кво да правя,оффффффффффффффф!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Вто 01 ное 2005 21:32

Митю Пищова/Golf 3 VR6 написа:Е тва за ножовете е истина,верно!Ама са предлагат неква течност дет се сипва в боята и ставала такава по еластична и камъчетата отскачали?!?!Ама незнам кво да правя,оффффффффффффффф!

аз ще ти кажа кво ще стане накрая ако не си убеден в това което правиш -едно голямо лаино и място в темата на тунинг.бг -селски тунинг(нищо лично)

а иначе последователността е
купуваш боя,пластификатор,шприц и кит (ако има по големи неравности -но трявба да вземеш от хубавия кит)
всичко трябва да е предварително подготвено в флакони под налягане( повечето магазини в Сф. предлагат такива варянти за не професионално боядисване) ако имаш компресор и,пистолет и всички дюзи нямаш нужда да ти ги слагат във флакони
нанася се пластификатора ,щприц-минаваш на водна докато стане гладка и после боядисваш(2-3 пласта ,след това слагаш 2-3 пласта лак ,пръскаш внимателно през интервал от време за да не се стече)
ако имаш търпение и най важното умееш да изпипваш нешата ще станат хубаво ако не нема да стане нищо и ще си хвърлиш парите на вятъра

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 22:25

Абе братчеда ше го праи,он йе майстор!Ама преди нанасянето на пластификатора минава ли се на водна бронята или само се почиства от прахта с парцал?А и друго да ви питам,кви да пръсна мигачите на стоповете-черни или червени?А някой знае ли колко струват страничните малки мигачи,ама от белите?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 01 ное 2005 23:07

Я ме светни пич,как така специален?Има ли лак в него?Например аз искам да пръсна само мигачите,а не целите стопове.Сигурно специалното му е че само праи черен мигача и пак като се пусне си се вижда светлината нормално или бъркам?Някой ползвал ли го е тоя спрей?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”