Проблем с включването на скорости
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с включването на скорости
Оказа се че ,от студеното ми блокира едно от жилата и не може да превклучвам само 3 и 4 влизат понеже не се движи на ляво и дясно. Раздвижих го и го смзах с масълце но след 1 час пак блокира даите някой съвет.благодаря
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Danny boy написа:колега,или съединителя не ти отделя напълно, а при студено време колата трябва малко да загрее,да се разбие маслото , и да се получи налягане достатъчно за да отцепи хидравличния съединител,или са ти износени синхронизаторите на тези две скорости ако проблема е трудно включване на тези скорости
Колега извинявай ама това дето го пишеш са симптоми при Лада и Москвич при VWто е малко по друго. Казвам ти го защото 17г съм карал Лада.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Re: Проблем с включването на скорости
Колега има един сьчмоводител отгоре на скоростната кутия развиваж го и го смазваш доста добре след което го завиваш и проблема с затягането на лоста ще се решиnikig написа:Оказа се че ,от студеното ми блокира едно от жилата и не може да превклучвам само 3 и 4 влизат понеже не се движи на ляво и дясно. Раздвижих го и го смзах с масълце но след 1 час пак блокира даите някой съвет.благодаря

- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:faf4o написа: усещам че втора и задна влизат трудничко докато загрее.
Ако говориш за по- тежко движение на лоста, и при мен така се получи, колега. Жилата се движат по-трудно.
Даже бях питал във форума дали мога да ги гресирам, но никой не отговори особено окуражително и за сега не съм правил нищо.
Бе да ти кажа имам някакъв проблем там,както бях казал в една тема и пета нещо хърка над 80 като се опитам да я включа.И като включвам скоросатите нещо взеха много твърдо да влизат.Имам чуството,чв усещам как се допират зъб със зъб,не знам как да го обясня...Ще сменя маслото да видя кво ще стане ама не знам кога.
Здравейте! Колата ми е Голф 3 GTI 16V и се появи следния проблем:
при продължително каране на по- високи скорости 120- 160км 5та скорост започна да влиза много трудно. Увеличиха се и оборотите, на 5та със 100км са около 3000, преди не беше така.
Имам колата от 1 месец и още не ми е съвсем ясно кое е нормално и кое не. Всички консумативи и масла са сменени, освен въздушния филтър. Има ли смисъл да я водя на елкон или директно при майстора?
Предварително благодаря!
при продължително каране на по- високи скорости 120- 160км 5та скорост започна да влиза много трудно. Увеличиха се и оборотите, на 5та със 100км са около 3000, преди не беше така.
Имам колата от 1 месец и още не ми е съвсем ясно кое е нормално и кое не. Всички консумативи и масла са сменени, освен въздушния филтър. Има ли смисъл да я водя на елкон или директно при майстора?
Предварително благодаря!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Предполагам, сам се сещаш, че единствения начин РЕАЛНО да се променят оборотите е да ти преплъзва съединителя! Но това най-ясно би си личало при тъгване, а не при висока скорост. Или по някаква причина се бъркаш, или ти прави номера оборотомера.
Относно трудното включване на 5-а след високи обороти: Смени маслото в скоростната кутия. Не се лъжи да слагаш полусинтетика, въпреки провежданите чат-пат полемики във форума. Слагай пълна синтетика, особено щом ти е толкова тежко крачето

Късмет и много безаварийни!