Къв мотор е Голф-а?
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Къв мотор е Голф-а?
Купихме един Голф двойка, за 1300 лева. Човека каза, че е 1,8 и е бил моно и моно-то е сменено с карбуратор, карбуратора е чикията Пиербург 2Е2. Та мисълта ми е, дали е 1,6 или е 1,8, електрониката от моното си седи, еку-то, путки лелини и т.н. Гражданска е направена на 1,6 75 коня, в талона няма номер на двигател, пише без номер. А като обурудване е с кожен салон, ел. стъкла, централно заключване, таблото е с оборотомер, аз ако отвара мотора лесно ше разбера, но 1,8 мисля диаметъра му беше 81мм, хода е един и същ, ама ходи го разбери. ТГа по тиова оборудване дали можете да кажете нещо ...
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Та така! Мотора все още не се знае какъв е. Гледах лепенката отзад при задния капак и не може да се разчете нищо. По мотора няма никакви означения. В номера на рамата мястото на буквата за мотора е Z, което означа буквално нищо. Та водяхме ЕКУ-то и разбрахме, че собственика си е мислил, че е моно-инжекция. Колата е била с електронен карбуратор. Едни Мерцедеси 190-ки има такива малко бройки с карбуратори Стромберг. Тоя незнам, с Кайхин ли е бил, кой е електронния карбуратор. Ламбда сондата си стои надолу и ... нищо не мога да разбера. 1,6 и 1,8 външно нямата никакви разлики, разликата им е в хода, дали има нещо типично само за единия мотор или за другия за да разбера най-сетне с какъв мотор е тоя курник. Има и друг вариант да го разглобя и да му премеря хода или да измеря обема с масло през свеща. Кажете дали има нещо типично само за единия и само за другия мотор.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”