я кажете относно пастирането, ръчно или на машина ..?!?!
я кажете относно пастирането, ръчно или на машина ..?!?!
как да си пастирам колата, кое е по добре - ръчното или на машина, щях да я пастирам на машина ама сега едни мангали започнаха да ме разубеждават на една автомивка, ...вие какво ще кажете, чудя се дали аз да не я пастирам сам, като ще е ръчно, но кажете каква паста да взема
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
ако я пастираш ръчно трябва дасе заредиш с търпение и с мускули щото търкането е много,аз лично са като се позатопли ще я пастирам с машина имам си и с нея че ще трябва даси търкам цял ден.но ти си знаеш иначе в княжево много добре пастират но и цената сия бива около 100 лв. беше но сега може и даса свалили.
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Аз използвам и двата метода. Преди две години си купих на промоция от Метро машина за пастиране "Айнхел". Ползвам съм паста на Негрин (задължително тази дето е в метална опаковка и е течна-доста гъста).
На ръка минаваш всички места , докато с машината това не може да стане. Затова съчетавам двете - големите повърхности с машина а малките и трудни места с ръка.
Ефекта трае най-много 3 месеца но си заслужава (особенно лятото)
В Практикер видях и препарат със спрей за пастиране направо с парцала. Не знам колко е ефективен!
На ръка минаваш всички места , докато с машината това не може да стане. Затова съчетавам двете - големите повърхности с машина а малките и трудни места с ръка.
Ефекта трае най-много 3 месеца но си заслужава (особенно лятото)
В Практикер видях и препарат със спрей за пастиране направо с парцала. Не знам колко е ефективен!
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
maistora_1 написа:а пластмасовите лаисни как да ги пооправя малко
Ако са състарени на външен вид не може да ги оправиш с никакъв препарат. Може би само с боядисване.
А относно машината за пастиране я платих около 40 лева преди две години.
Относно пастите няма никакво значение каква ти е боята. Ефекта ти е един (внимавайте да не вземете абразивна паста, която е за стари бои и кофти лак)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”