Вчера се регистрирах във форума, но иначе съвсем не съм нов, защотото го чета някъде от около 2-3 месеца. Изчел съм доста теми и смятам че тук наистина има доста хора разбиращи от автомобили и по специално от VW! Точно поради тази причина реших най-накрая и аз да попитам нещо, защото смятам че имено тук ще получа най-точните отговори на въпросите ми (или поне се надявам

Значи предварително искам да се извиня за евентуално повтарящите се въпроси, но ги задавам понеже доста четох, с търсачка и без търсачка, и най-накрая пак не намерих (или поне не си спомням, защото след прочетения 143 пост едва ли си помням какво съм чел в първия) изчерпателни отговори на нещатата, които ме вълнуват. Наистина по моя въпрос доста се е изписало и знам че на някои им е омръзнало да повтарят едни и същи неща по 1000 пъти, но ще ви бъда благодарен ако отговорите на въпросите ми.
Ще започвам вече по същество. Ситуацията е следната. Почти 100% съм се навил(след дълго мислене и избиране) да си взема Голф3 ГТИ 115к.с. и имам някои питания относно самия автомобил и поддръжката му. Ще се опитам да формулирам въпросите си така че да няма двусмислие и неяснотии. Започвам:
1. Скъпа ли е по принцип поддръжката на ГТИ (двигател, окачване и т.н.)и ако да с колко по-скъпа е от поддръжката на Голф3 1.8 90к.с., примерно?
2. Ще има ли проблем евентуално да се сложи АГУ на този двигател(четох че няма проблем, ма аз пак да питам). Каква трябва да бъде: обикновена или газов инжекцион?
3. Колко горе-долу харчи едно ГТИ 115к.с. при нормално каране на бензин, чел съм в някои страници с характерситики на колите че харчели по около 8л/100км

4. Може ли да се намери хубаво ГТИ в България(за около 6000 лв), защото тук четох, че по принцип в чужбина не ги купуват за да ги карат кротко, ами напротив, да ги ръчкат здраво. Това означава ли, че тези, които са докарани тук, на по 10-12 години, вече за нищо не стават и са издухани отвсякъде?
5. И последният ми въпрос е относно возията на колата, защото не съм се возил на ГТИ. Хората, които имат ГТИ доволни ли са, как вози, мощен ли е този двигател, наистина ли толка пък чак твърдо вози, защото всеки тва ми говори колко твърдо бил возил Голфа.
Еми това са горе-долу нещата, за това се сетих да попитам, ако по-късно се сетя още нещо ще пиша пак. Предварително благодаря за отговорите, и се извинявам още веднъж ако се повтаря някой въпрос или ако някой звучи малко тъпо, като например въпрос номер 5!

Чао засега!