интересно, днес паркирах за малко в центъра и чак когато запалих да изчезвам се замислих - "ми тва е синя зона, трябвало е сигурно някви талони ала-бала.."
аз в България за паркиране досега 1 стотинка не съм дал, интересно ми е някои плаща ли изобщо в тая синя зона?
на мен лично ми се вижда изключително кухо да плащам на общината за да ми седи колата на улицата безпризорна (тук правя разлика между платен и охраняван паркинг)
а вие плащате ли?
до софиянци: плащате ли в синята зона?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: до софиянци: плащате ли в синята зона?
nii написа:интересно, днес паркирах за малко в центъра и чак когато запалих да изчезвам се замислих - "ми тва е синя зона, трябвало е сигурно някви талони ала-бала.."
аз в България за паркиране досега 1 стотинка не съм дал, интересно ми е някои плаща ли изобщо в тая синя зона?
на мен лично ми се вижда изключително кухо да плащам на общината за да ми седи колата на улицата безпризорна (тук правя разлика между платен и охраняван паркинг)
а вие плащате ли?
Ти беше ли в колата? Щото дебнат мръсниците и веднага щом слезеш и отидеш до някъде за 5 минути да си вземеш баничка, хоп - или скоба, или лепенка на стъклото... Кажете колко струват талоните, които "ги продават по бензиностанцийте" според тях и в кои точно бензиностанций има талони за синя зона, щот тука до сега никъде не съм виждал при нас

Аз пък гледам да не плащам. Личното ми мнение е, че това чиста форма рекет. Неморално е, неетично е, цинично е, вулгарно е да събираш пари за нищо. Да, за нищо е, защото нито площадите, нито улиците те са ги строили! Площат Батенберг примерно го е строил баща ми, ей така - паве по паве го е редил. Сигурно и някой от Вашите родители са го строили (ако не паве по пове, то поне някое друго левче от заплатите им със сигурност са отишли там). И сега същите тези хора трябва да плащат за т.нар. "публична собственост". Не съм съгласен някой (в случая това е Общинския съвет) просто така да каже това е синя зона - давайте кинти. Къде отиват тия кинти? Нещо за паркиране да са направили с тях? Не! Ей така - наготово - улици и площади се превръщат в "Синя зона". А с парите, които се събират от това нищо не се прави, нито за подобряване на движението в София (или другите градове - там също има "Сини зони"), нищо не се прави за дупките по улиците, нищо не се прави за места за паркиране дори. Така било по цял свят! Да, наистина е така! Бил съм и в Германия и в Белгия и в Австрия и в Швейцария - така е - в центъра се плаща! Ама има и едни места, е, добре - на десетина минути път пеша, дето не се плаща и можеш да си оставиш колата. Като искаш да си гъзар да спреш на пъпа на Берн - евро на час ако обичаш, но спираш във чудесен закрит паркинг с камери и охрана и знаеш че нищо не може да се случи на колата ти, дори отключена да я оставиш, като се върнеш след два часа CD плеяра ти ще си е на мястото, а iPod-a, който си забравил на седалката още ще си е там. Ако не искаш да си чак толкова голям гъзар - има безплатни паркинги, но ще се разтъпчеш 10-15min пеша до центъра. Така - да! На това съм съгласен. Защото плащаш - но и получаваш. А така у нас за какво плащаш? За това казвам - това си е чист рекет! Няма как по друг начин да се нарече това, че забраняваш спирането на всякъде и ... почваш да събираш глоби и пари. Това поведение на общината по нищо не се различава от поведението на няколко яки момчета, които през 1992-1997 много лесно те убеждаваха, че трябва да имаш стикер на магазина "Обекта се охранява от.....".
Работя в центъра и ми е много накипяло от това. Да, разбира се, плащал съм и глоби. Но го правя по възможно най-унизителния начин за тях - точно вмомента в който му подавам парите и той аха да ги вземе, ги пускам малко по-рано - да се наведе да си ги вземе. Ей така - на, духовен оргазъм изпитвам. Както аз превивам гръб да ги изкарам тия кинти, така и те поне малко да се понаведат (въпреки, че оня абдал със зелената жилетка най-малко ми е виновен, но ... дебелогъзия общински съветник, който е гласувалл това е недосегаем). За това съм съгласен да платя за фалшиф инвалиден талон, фалшиви талони за паркиране - за тях поне някой е вложил някакъв труд да ги направи, но на общината, която нищо не прави за да има къде да паркирам, а само ме ограничава и санкционира - е не искам да плащам! Щото както е тръгнало още малко ще ни накарат да лащаме за въздуха дето дишаме.
Работя в центъра и ми е много накипяло от това. Да, разбира се, плащал съм и глоби. Но го правя по възможно най-унизителния начин за тях - точно вмомента в който му подавам парите и той аха да ги вземе, ги пускам малко по-рано - да се наведе да си ги вземе. Ей така - на, духовен оргазъм изпитвам. Както аз превивам гръб да ги изкарам тия кинти, така и те поне малко да се понаведат (въпреки, че оня абдал със зелената жилетка най-малко ми е виновен, но ... дебелогъзия общински съветник, който е гласувалл това е недосегаем). За това съм съгласен да платя за фалшиф инвалиден талон, фалшиви талони за паркиране - за тях поне някой е вложил някакъв труд да ги направи, но на общината, която нищо не прави за да има къде да паркирам, а само ме ограничава и санкционира - е не искам да плащам! Щото както е тръгнало още малко ще ни накарат да лащаме за въздуха дето дишаме.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз съм от тези със сините картончета и не плащам. Картончето си е оригинално - баба ми е инвалид 1-ва група, но това е единственото, от което се възползвам, колата си е с платено ДДС. Баща ми правеше друг номер преди - пазеше си една глобичка и когато слезе от колата я слага под чистачаката все едно вече е глобен, имаше ефект.
CellNet ™ написа:затова никога нищо не трябва да се прави за българина![]()
все сме най-хитрите и най-умните, из целият свят хората си заплащат престоя в центъра на града.
а тея дето живеят в центъра ... а имат ли алтернативни начини за придвижване до/из центъра (метро, колела, скутерчета и тн + осигурени условия)... а имат ли подземни паркинги ...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”