Знам, че има доста изписано във форума. Прекарах половин ден ровейки само за Б5.5 и дори не съм изчел всичко.
Но реших, че понеже има трима претендента е по-добре да има дискусия. Предполагам, че има колеги запознати и с аудита. Интересно ми е плюсовете и минусите на тези коли.
Условията са, че колата ще се закупи от Германия и ще си дойде на собсвен ход, задължително трябва да е комби. Не е решено дали ще е дизел или бензин. Замислил съм се на 1,9 TDI - 131 кс. или 2.0 TDI - 140кс или бензин - 1.8 T 150/163кс. Няма да се прави някакъв изключителен пробег на месец/година. И се чудя дали има смисъл в закупуването на дизел, обаче цената по обслужването е сходна с тази на 1.8 Т.
Също така не съм сигурен дали искам колата да е с автоматична или с ръчна скоростна кутия. Мисля, че бих заложил на ръчната, но съм отворен за предложения и дискусии.
Бюджетът за покупката е 8500-9000€.

Триумя се между Passat B5.5 vs. Passat B6 vs. Audi A4 8E
- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: триумя се между Пасат B5.5 vs. Пасат B6 vs Ауди А4 8E
погледнете какво сподели един колега от ауди форума
drob4o @ audibg.com/forum написа:При Пасат- от тези години, а и следващите години 2,0ТДИ/140к.с. с технология помпа-дюза имат доста проблеми със софтуера за управление на мотор, и не само по моторна електроника, а и по други електронни системи, проблемни турбокомпресори, глави, дюзи, клапи за AGR и гасене на двигателя, клапани за АГР и турбокомпресора. Често има има проблем с филтъра за твърди частици поради хубавата ни нафта и режима на каране, ако има такъв. При автомобилите с механични кутии има сериен проблем с двумасовият маховик, а оттам с к-т съединител и лагер. При кутиите с DSG (голямо удобство и кеф) ако не е подържана кутията, а и да е сменяно маслото се получават шумове, притрисане и др. проблеми. Има доста проблеми със системата на имобилайзера (ако не ти разпознае ключа, волана остава заключен и пусната ръчна спирачка, тя е електрическа в задните спирачни апарати). Често фабр. ксеноновата система дава ядове - пали/гасне когато си иска. Фаровете често се пълнят с конденз - направо си е вода в тях. И много други дефекти, ако искаш мога да пиша доста за тях. Не ти го препоръчвам като модел освен ако не вземеш чисто нов.
Моят съвет е Passat Variant B5 Фейслифт около 2004/2005 1,9TDI 131к.с. Ако ще караш на дълго повече или не те притеснява разход може да се насочиш и към 1,8Т/150к.с. :flipoff:
drob4o @ audibg.com/forum написа:И май забравих да пиша. Комфорта на Пасат В6 е под този на Пасат-а В5 Фейслифт и А4 В6. Окачването му отпред не е четириточково Макферсон, а със старите триъгълни долни носачи. Вози доста по-твърдо и се усещат всички фуги, особено ако си с ниско профилни гуми. Предполага се че е по надеждно, евтино и изкарва повече. Това което съм забелязал, че при нашите пътища се разбива повече от на старите модели А6(С4) и Пасат (В3/В4). Носачите имат алуминиеви конзоли с тампони отзад към купето и втулки отпред към моста, които не са никак евтини. Окачването едно към едно с фамилията на Голф 5/Туран/Кади.
От четеното по форума лично аз, ако имах тази дилема/дай Боже всекиму/ щях да се двоумя между Б 5.5 и А4.Въобще Б 6 не го слагам измежду тези 2те.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За посочения от теб бюджет много по- добре да си вземеш последния B5.5 2004г. отколкото първата B6-ца. За бензин- дизел, зависи колко караш, аз се метнах на дизел въпреки че не правя много километри. Харесва ми по- големия въртящ момент и ускорението на по- ниски обороти.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз бих взел аудито, или пък някой д4д авенсис 

за тези пари няма да е кой знае каква Б6 .
даже направо си отпада от надпедварата.
пасата е по широк от аудито.
така че отговора ми остава пасат б 5.5
даже направо си отпада от надпедварата.
пасата е по широк от аудито.
така че отговора ми остава пасат б 5.5
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Аз бих тъсил Ауди. Авант-а е по-фешън някак (да не кажа невероятен
), с добро ободудване изглежда страхотно. ПРИМЕР

- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-важното за мен е колата да е максимално голяма. И от там следва, че доста твърдо съм се насочил към Пасат 5.5...
Аудито е много хубаво, но е по-малко
Аудито е много хубаво, но е по-малко

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Ти сам си отговори
Дано намериш хубава кола с много екстри 

Аз лично бих се ориентирал към А4, особенно комби версията 131 коня. Карал съм, страхотна е. Но е по-тясна от Пасата. Пасата пък е малко по-евтин спрямо А4.
За бензиновата версия не коментирам - тия съм ги отписал отдавна
За бензиновата версия не коментирам - тия съм ги отписал отдавна

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
за тези пари светсен б6 няма как да стане.наи-добре някои запазен б5.5 с пове4ко екстри и газ до ламарината 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари можеш да вземеш дизелов Пасат В 5.5 със всичко което можеж да се сетиш че искаш та даже ще имаш и за обслужване.Много здрава кола и не много скъпа като подръжка. 

- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много коли - много чудо...
Сега се загледах в това http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
На първо четене ми изглежда доста добре...
Сега се загледах в това http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
На първо четене ми изглежда доста добре...
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ауди а4 след 2001 година-2.0 бензин-опростен и спокоен двигател с мощност 130 коня.Просто няма такъв дизайн като този на ауди, друг е въпроса че поддръжката в някой случаи е по-солена и от на мерцедес.Но неща от сорта на тропане на таблото или нещо в купето е в пъти по-качествено от вфау
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”