Проблем с АБС на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
oci
Автомобил:
Двигател:

Проблем с АБС на Голф 4

Мнениеот oci » Пон 08 фев 2010 1:03

Здравейте колеги, днес сманях на Голфа 1.9-110 кс, 98г. заден ляв датчик на абс, защото на диагностика ми го отчиташе като грешка и всеки път при опит да я изтрия пак я записваше и лампата постоянно светеше, та резултата е такъв след като смених датчика вече нямам проблем с него изтрих грешката с VAG-COM, но АБС-а не работи когато се качих и натиснах по рязко спирачката за да почне да рита педала абс-а не се включи и ми записа следните грешки

1 Fault Found:

01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)

16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent

2 Fault Found:

18256 - Please check DTC Memory of Engine Controller

P1848 - 35-00 - -
Дали някой се е сблъсквал с този проблем и дали проблема може да е в помпата ако съдим по първата грешка, защото реално тази грешка си вървеше още като се прецака датчика.
И про опит да тествам с VAG-COM само помпата дали ще се включи пак ми светна лампата и ми записа първата грешка.
Мислех си дали нещо проблема не е в буксата на помпата или ако самия предпазител на прави хубав контакт и от там да идва проблема или директо трябва да се смени електронния блок на абс-а.
Благодаря предварително :D

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Проблем с АБС на Голф 4

Мнениеот Dead man » Пон 08 фев 2010 1:32

Потребителски аватар
kiril_k83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_k83 » Пон 08 фев 2010 11:04

колега имах подобен проблем при мен беше изгоряло релето което командва помпата и се наложи смяна на целия ABS а моята помпа си беше здрава но на мене изисваше грешка /pump motor relay/така че може и помпата да е здала багажа ако е тя имам помпа с номер 1JO 614 117C но може да е и друго но VAC KOMa казва най добре. :да:

oci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oci » Сря 10 фев 2010 11:29

Ваг кома казва най-добре, но някой път изкарва общи грешки както беше в моя случай, аз имам Ваг ком, но проблема се оказа в бушоните до акумулатора те са три като двата зелени 30 амперови са за АВС, като единия мосля, че беше s178 e за помпата на абс.
Та проблема беше в това, че беше яко нагарял и аз го смених като зачистих леглото и сега АБС-са си работи а грешката я изчистих с компа като версията на ВАГ кома ми е 409.
Оказва се че това е често срещан проблеми и особено ако изкарва тази грешка
01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)

16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent
трябва да се проверят тези предпазители и буксите на помпата те са две да не са окислили защото помпата е чувствителна на промяна в напрежението да речем ако не прави добър контакт ще се получава отечка и от там АБС-а отказва да работи изписва въпросната грешка и лампата светва, то при мен и един датчик сменях на задно колело но той си беше заминал защото постоянно го записваше като грешка след всяко триене.
Дано съм бил полезен

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Чет 17 май 2012 19:46

Къде се намират бушоните на АБС при Голф 3, че и при мен се появява тази грешка отвреме навреме?
=======================
П.П. ето ги :mrgreen:
абс132783_09.jpg

това са F123 и F124 от схемата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”