Разход 18 ->21 / 100

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разход 18 ->21 / 100

Мнениеот Kashon » Сря 19 апр 2006 6:54

Ще се опитам да обясня максимално добре ситуацията...

Купих колата преди 3 седмици след първата седмица сложих газово и не съм я засичал на бензин! всички консумативи са сменени (3 филтъра, масло , ангр. ремък ролка ...)

Начи първото ми засичанеколата ми даде 140км изминах с пълна бутилка (25литра) като колата я настъпах доста сериозно няколко пъти това дава 18 разход .... въпреки големия мотор това ми се струва голяяям разход , но предположих че е от изрявзването ....

Допълних бутилката до горе и карах 4-5 дена на не повече от 3к оборота съм сменял предавка на 66км не издържах тресеше ме за разхода и отидох да долея.

Равносметка: 66км пробег долятх 14,2 литра газ след като карах кат баба близо седмица( не навъртам голям пробег на ден)

Начи ходих при газаджиите които ми слагаха газовото коет е Лариндзоино ли нещо от сорта си уж било хубаво газово струваше ми 550лв. и пича каза че според него това също е висок разход (18) врътна малко кранчетата и резултата беше (21) разход при супер заспало каране. Отидох пак гледа оня чуди се. Колата на празен ход малко мени оборотите си (в много леки граници) и аз обясних на пича че клапата която регулира въздуха за празния ход е малко натъкмена (1 майстор ми сложи шайба и гайка да я позапуши за да не пускала много въздух щото още като зех колата нещеше да сваля под 1600 оборота на празен ход)
Газаджията се оправда с тази клапа че уж не достигало дост. въздух съответно дарпала много газ за да може сместта не знам си там какво

питам според вас може ли това да указва такоа влияние че да ми вдига чак толкова разхода?? компютъра на бензин ми показва 10-11 разход (не съм я засичал на бензин) т.е. би трябвало да очаквам разход 11-12 на газ! Говорил съм с 1 момче който има същата кола и ми казва че му дава 11 бензин градско което потвърждава показанията на компютъра ми(на бензин)!+

Оня ден излизам от елкон всичко е ОК по колата свещите като нови никви проблеми с кабели искри и прочие....

дайте някви съвети мисля да ходя да ги натискам тия газаджии да си оправят бъкиите ако ми даде поредния разход над 15! но преди това ще пробвам и на бензин да я засека.

м/у другото колата е Г3 ГТи 16в. (АБФ) мотора

зареждам от 1 и съща газостанция (ЛукОйл)

Последна промяна от Kashon на Сря 19 апр 2006 7:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Сря 19 апр 2006 6:59

Мисля,че докато улегнат мембраните ще е така.След 1000 км се ходи за донастройване на газовата уредба.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 19 апр 2006 8:36

Immortal написа:Мисля,че докато улегнат мембраните ще е така.След 1000 км се ходи за донастройване на газовата уредба.

При мен като сложиха газовата ми даваше много нисък разход, но постепенно се покачи. След като ходих няколко пъти при газаджиите за настройки, пак си остана висок. През зимата ми е стигала до 18 л./100 км. в града. :shock

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 19 апр 2006 8:38

Тоя мотор хич не е за тая газова у-ба.То направо си е кощунство да му туриш газ хеле пък конвенционална газова. Така че е нормално да имаш проблеми и повечето газаджии да дигат рамене. Все пак обаче разхода е ненормален.

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Чет 20 апр 2006 6:30

silent написа:Тоя мотор хич не е за тая газова у-ба.То направо си е кощунство да му туриш газ хеле пък конвенционална газова. Така че е нормално да имаш проблеми и повечето газаджии да дигат рамене. Все пак обаче разхода е ненормален.

пич не си първия , няма и да си последния с този коментар на такава кола .... газово...

мога само да кажа не знам кое е по - голямо кощунствоо.. да си тъп и упорит и да караш на бензин в днешно време когато газта в момента е повече от 2 пъти по евтина (84ст. -1лгаз <=>1,7х -1л.бензин) и назрява петролна криза (цената имам предвид) поради ядрената политика на Иран и т.н. или да сложа газово на такава кола да стискам малко зъби докато се настрои както трябва да изгубя 10-15% мощност и да си карам като пич

аз от 5 години съм шофьор и съм карал само на газ така че проблемите не са нещо ново за мен нито нещо изненадващо

равносметка: 11/100 бенз => 11х1,7х = 19лв. на 100км
13/100 газ =>13х84 = 11лв. на 100км

в годината 6-7хил. км (грубо) 480-560лв. - сравнено със заплатите в България това не е нищожна разлика и това е при мен с такъв малък годишен пробег да не ти обяснявам ако се навъртат 10к + км годишно за 2-3год. си избиваш колата...

разбира се това си е лично мое мнение

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Разход 18 ->21 / 100

Мнениеот Li4o » Чет 20 апр 2006 12:57

Kashon написа:..........
дайте някви съвети мисля да ходя да ги натискам тия газаджии да си оправят бъкиите ако ми даде поредния разход над 15! но преди това ще пробвам и на бензин да я засека.
....................

Задължително засечи разхода на колата и на бензин!

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Съб 22 апр 2006 18:44

3то засичане= 110км със 25литра => 22.8/100 честито на печелившите
аз май карам ЗИЛ

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 23 апр 2006 0:26

Махай онази боклучавина дето ограничава притока на въздух...

Откачи акумулатора за има нема 5-10 минути, закачи го пак..
Палиш на бензин, и я оставяш да си работи.. карай си я дори...
да загрее да пусне перката... и да я изключи..
Идеята -> ресетваш компира, и после той трябва само да си се настрои на бензин...

Покарай за спорта 100 на километра на бензин и пак виж разхода...

Ако си е нормален... ми май, няма да се разберете с газовата...

Вариант 2...
Отиваш някъде да ти видят има ли грешки в компира, и какви са те....
да ги ресетнат, и караш само на бензин...

Пак отиваш, и пак гледаш за грешки...
Ако няма... занчи газовата му причинява бели...

ами все там се въртят нещата.. уточни мотора да работи нормално, без проблеми на бензин, и без да бичи грешки, и тогаваа вече почвай да гониш проблемации....

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Нед 23 апр 2006 12:24

Kashon написа:
равносметка: 11/100 бенз => 11х1,7х = 19лв. на 100км
13/100 газ =>13х84 = 11лв. на 100км

я сметни пак при този разход дето ти го дава в момента на газ(18-22л/100км...ми че то зимата ще качи на 30л/100км) :shock
а и тва на бензин 11л/100км е при мн яко каране в града!(поне при мен)
второ-я прибави изгубеното време и пари за ходене по майстори...

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Нед 23 апр 2006 17:25

driver написа:
Immortal написа:Мисля,че докато улегнат мембраните ще е така.След 1000 км се ходи за донастройване на газовата уредба.

При мен като сложиха газовата ми даваше много нисък разход, но постепенно се покачи. След като ходих няколко пъти при газаджиите за настройки, пак си остана висок. През зимата ми е стигала до 18 л./100 км. в града. :shock

Аз съм имал и по-тежки случаи като например с 5 л газ да ми на 30 км и край ... ;):) и като имаш предвид че бутилката ми е малко 25 л

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Нед 23 апр 2006 18:45

разхода ми на бензин е под 10 :shock

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Нед 23 апр 2006 18:50

Kashon написа:разхода ми на бензин е под 10 :shock

Градско ли? :shock

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Нед 23 апр 2006 19:26

driver написа:
Kashon написа:разхода ми на бензин е под 10 :shock

Градско ли? :shock

да при нормално каране (без да съм я настъпал над 3-3,5к рпм)

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Нед 23 апр 2006 20:11

аз ти писах и на л.с. , че разхода на тоя автомобил на бензин не е мн мн голям...е ако търсите икономия карайте нещо друго...но все пак има и лади и други соц. автомобили дето с мн по-малки двигатели дават разход над 10л/100км

ето от мен:
Изображение

както и самата тема :
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11248&highlight=%F0%E0%E7%F5%EE%E4+%C3%D2%C8

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 09 май 2006 21:52

Изображение
Изображение

Пич без да се сърдиш такива хора като теб не мога да ги разбера, дето си купуват коли по 150коня и после се оплакват, че харчат много.
Тоя двигател АБФ не е правен за газ, още по-малко за нормална газова от 400-500лв това трябва да го разбереш.

Ако ще се слага е най-добре газовинжецион всичко друго е ташак работа.

Имаше една тема преди време за един дето си беше купил Голф 4 1.8Т 150к.с и искаше да му слага газова, щото карал много и му идвал разхода много, а пък газовияинжекцион също му идвал много пари и т.н (а за справка 1.8Турбо има много приличен разход)
Като искаш да ти харчи малко да си беше купил 1.9ТДИ или 1.4,1.6 и 1.8 моно и на тях вече да им зложиш обикновенна газова за 400лв и да нямаш проблеми.

Просто те съветвам да си продадеш колата явно не е за теб (има де 1.9ТДИ ама и там е ташак да намериш читаво) и да си вземеш по-слаб мотор, които ще може да се газифицира без проблем.

А щом не караш много си я карай на бензин аз така правя на седмица въртя 100-200км/ч в града ми дава под 10 без да се бутам в трафик пък и не карам леко.

Върни се в “Автогазови уредби”