голф ТДИ температура
голф ТДИ температура
Голфа е тройка ТДИ при градско каране дори и лятото не вдига повече от 75 градуса, а сега дори и до 70 трудно стига.Това е за около 10-12км градско шофиране.Не зная дали това е нормална температура за дизел-извънградско 70-72 градуса???
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
температура
Перката не се е включвала дпсега нито веднъж защото не е имало нужда от допълнително охлаждане на двигателя
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Re: температура
ето това ти гарантира ПРЕГРЯВАНЕ на двигателяDzaro написа:Перката не се е включвала дпсега нито веднъж защото не е имало нужда от допълнително охлаждане на двигателя

- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
didodi написа:ето това ти гарантира ПРЕГРЯВАНЕ на двигателяDzaro написа:Перката не се е включвала дпсега нито веднъж защото не е имало нужда от допълнително охлаждане на двигателя![]()
![]()
Задължително провери датчика на радиатора
Според мен ако температурата му не надхвърля 75 градуса (както той казва) е нормално перката да не се включва.
Като за начало изключи акумулатора-ако се е шашнал компа помага.При мен бе6е сьщия проблем-сменях какво ли не!Опитай така,дано има резултатWasteLand_TD написа:при мен е прецакан май дат4ика за температурата на таблото и затова ми показва 70-75 градуса.Инак термостати джиджи биджи вси4ко е сменено.Тоя дат4ик оригинален е 55 кинта:
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
quote]
Според мен ако температурата му не надхвърля 75 градуса (както той казва) е нормално перката да не се включва.[/quote] Ами нека да я остави да работи на обороти и да види дали ще се включи перката
Според мен ако температурата му не надхвърля 75 градуса (както той казва) е нормално перката да не се включва.[/quote] Ами нека да я остави да работи на обороти и да види дали ще се включи перката

Температура
Пробвах го на място 10 мин го загрявах на 2000-2500 оборота вдигна 90 градуса,прката се включи работи около 15 секунди и спря дадох малко газ пак се включи и после спря.Значи датчика не е повреден.Както си беше на 90 градуса потеглих и карах 20 километра изванградско пак 70 градуса при скорост 120 -140 км в час,това вече ме кара и аз да си мисля че е от термостата.
- flash
- Автомобил: Golf III GT TDI
- Двигател: 1z 1994
Кажи оправи ли голф-а , защото аз имам същия проблем и незнам какво да сменям.
Изванградско колата ми работи на 71-72 градуса в града почти не се вдига савсем малко се измества стрелката.
Тази сутрин го заграях на място и на 70-72 градуса ми отвори термостата , стига температурата до 90-92 и се включи перката за 10-15 сек.Карах 2-3 км и температурата падна пак на 72-73 градуса.
Кайете каде мойе да е проблема и какво да правя!!!!
Изванградско колата ми работи на 71-72 градуса в града почти не се вдига савсем малко се измества стрелката.
Тази сутрин го заграях на място и на 70-72 градуса ми отвори термостата , стига температурата до 90-92 и се включи перката за 10-15 сек.Карах 2-3 км и температурата падна пак на 72-73 градуса.
Кайете каде мойе да е проблема и какво да правя!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”