тракане на предни накладки
-
- Автомобил: Golf V 1_6 fsi
- Двигател: 2004
- Контакти:
тракане на предни накладки
От определено време когато смених на колата предните накладки и дясните започнаха да тракат ( става дума за голф 3) има и едни пластинки към накладните и тях съм сложил. Как може да отстраня това тракане
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Ми аз откак съм взел колата го има тва тракане.Смених нови дискове и накладки и пак има.Причината мисля че са самите апарати и това че отпускат доста.Също и понякога (доста често) се чува и едно ,,чаткане,, при натискане на спирачките когато накладките обират луфта между тях и дисковете.Според мен решението е нови(втора употреба разбира се) апарати .
-
- Контакти:
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Re: тракане на предни накладки
babayaga83 написа:... има и едни пластинки към накладните и тях съм сложил. ...
Ще се наложи да ги свалиш и малко да ги закривиш така че да оберат луфта на накладките.Внимавай че се чупят лесно при закривяване.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато вземете нови накладки те си вървят в комплекта с тези пластини ( които по същество са пружини ).
Трябва да ги огънете във вид на фигурна скоба "{". Накладката трябва "да легне" върху най-изпъкналата част от дъгата. Или по-точно вие така трябва да огънете пластината, че най-изпъкналата част на пластината да се намира на мястото, къдете "ушите" на накладката се закачат за спирачния апарат.
Ако не подгъденете предварително пластините, накладките си тракат ( завукът е такъв, все едно, че всеки момент ще ви се разпадне колата ).
Трябва да ги огънете във вид на фигурна скоба "{". Накладката трябва "да легне" върху най-изпъкналата част от дъгата. Или по-точно вие така трябва да огънете пластината, че най-изпъкналата част на пластината да се намира на мястото, къдете "ушите" на накладката се закачат за спирачния апарат.
Ако не подгъденете предварително пластините, накладките си тракат ( завукът е такъв, все едно, че всеки момент ще ви се разпадне колата ).
babayaga83 написа:От определено време когато смених на колата предните накладки и дясните започнаха да тракат ( става дума за голф 3) има и едни пластинки към накладните и тях съм сложил. Как може да отстраня това тракане
Колега има два дълги болта които минават през спирачния апарат и държат челюстите към главината. Към тези болтове има гумени уплътнения. Когато с времето заминат уплътненията при някои автомобили при спиране се чува такова тракане.
-
- Контакти:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Пластинките падат лесно, особено ако не са "моделирани", или просто се "уморяват" от употреба на спирачки по "прекрасните" ни улици. Когато караш по хубав път няма шум. Когато натиснеш спирачки - също изчезва, иначе из града при неравности потропва отвратително. 100% са пластинките. Вземаш от твойте старите, или от някой, който сменя накладки /сервизче/, или от морга. За Голф 2 и 3 май са взаимозаменяеми. Процедурата е все едно ще сменяш накладките, но не стигаш до демонтаж - само пъхваш пластинката. Колегата по-горе е споменал - внимавай при огъването. Успех!
Продават се и нови пружински, в пакетче, 4 брия за двете страни, 4 лв. Купих, леко ги огънах, сложих ги преди 3 месеца и сега тракат доста повече от колкото тракаха старите пружинки, дори едната стара я нямаше. Според мене колкото и да ги гънеш, след месец пак същата работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смазване на водачите на спирачния апарат и нанасяне на тънък слой медна паста на накладките от външната-метална част,не от към феродото би трябвало да реши проблема.
Те водачите са смазани с масло. Ами каква е тази медна паста. Колко струва и къде точно се намазва? То като мине малко време и пружинките се разхлабват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега причината не е в апаратите а във фалшивите накладки преди около месец жзех едни накладки от морга от кола докара от нагоре значи лаглата на накладките са толкова точни че няма нужда от пластинки иначе може да се сложат така мисля на предните на старите бях направил по 2 пластинки ена одоло където ляга накладката и една от страниAchim Lauritzen написа:Ми аз откак съм взел колата го има тва тракане.Смених нови дискове и накладки и пак има.Причината мисля че са самите апарати и това че отпускат доста.Също и понякога (доста често) се чува и едно ,,чаткане,, при натискане на спирачките когато накладките обират луфта между тях и дисковете.Според мен решението е нови(втора употреба разбира се) апарати .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”