Здравейте,
Решил съм да си купувам кола за около 5 бона, която да е след 99г и да е с размерите на Астра G. Въпросът е, че не знам дали да си купя бензин или дизел, както и дали ако си купя дизел, ще ми харчи по-малко градско. Спрял съм се на въпросната Астра 1.7 diesel, но като почетох малко във форумите, нямаше много добри отзиви за нея - най-малко разхода й е около 9 градско. Вашето мнение какво е ? Дали е по-добре да си взема бензиновия 1.6 пред 1.7d ? Имам предубеждения и относно Ecotec-a, тъй като доста приятели имаха ядове с дизеловите помпи на Bosch.Има ли го този проблем и при бензиновия Ecotec ?
Всеки ми препоръчва да си купя golf 4 diesel, но като цяло Golf-овете, не ме кефят особено.
Вие какво бихте ми препоръчали като вариант ? Ако можете и да ми кажете по нещо и за Passat 4 TDI ?
Благодарско
Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Re: Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?
Имаж голям избор от коли - Рено, Пежо, Фиат, Пасат, Голф, Опел. Но моят съвет към теб е първо да гледаш да е по нова, с по евтини части и по често срещан модел. Но като те гледам ти си тотално объркан, човек, така, че ще трябва да мине време докато решиш - марка, модел, година, екстри. Успех в избора.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, преди 2 години и аз бях на твоето диридже, гледах много автомобили, не пуснах теми във форумите, но четях много, гледах обяви постоянно, и за тея пари почти не намирах читава кола!
Съвета ми е да отидеш с парите на живо, с подходящият човек (Майстор по всичко) и да си избереш кола! Сядаш караш и ако ти хареса колата значи е за теб! Тук по форумите можем само да споделяме мнение и да ти казваме че нашето е най-убаво, но дали ще ти хареса на теб е друг въпрос (Чешене на клавиатури)
Не бързай с покупката, направи си сметката че след като я вземеш има доста разходи и едно 1000 лева трябва да имаш след покупката, че да я оборудваш както си е реда!
Ремаци, филти, гориво, масло и т.н!
А относно това какво да избереш, за тея пари можеш да си вземеш някой лачен пасат, макър и да не е дизел. Возията им е добра, и не са скъпи за потдръжка! (Щом голфовете не те кефят) Това мога да ти предложа като съвет!
Късмет при избора, и внимавай да не те метнат на някое куцо магаре, питай патило, не старило
п.п Ако си харесаш кола, и видиш че маслото и е ново, сменяно скоро, бягай с 200 от там! (От личен опит)
п.п2 За тея пари погледни това -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 9123933213
Повечето колеги ще ме опрекнат че двигателя е малък за това купе, но ако се кара на бензин, не виждам проблем, все пак колегата не е шумахер! А колата си е лачена!
Съвета ми е да отидеш с парите на живо, с подходящият човек (Майстор по всичко) и да си избереш кола! Сядаш караш и ако ти хареса колата значи е за теб! Тук по форумите можем само да споделяме мнение и да ти казваме че нашето е най-убаво, но дали ще ти хареса на теб е друг въпрос (Чешене на клавиатури)
Не бързай с покупката, направи си сметката че след като я вземеш има доста разходи и едно 1000 лева трябва да имаш след покупката, че да я оборудваш както си е реда!
Ремаци, филти, гориво, масло и т.н!
А относно това какво да избереш, за тея пари можеш да си вземеш някой лачен пасат, макър и да не е дизел. Возията им е добра, и не са скъпи за потдръжка! (Щом голфовете не те кефят) Това мога да ти предложа като съвет!
Късмет при избора, и внимавай да не те метнат на някое куцо магаре, питай патило, не старило

п.п Ако си харесаш кола, и видиш че маслото и е ново, сменяно скоро, бягай с 200 от там! (От личен опит)
п.п2 За тея пари погледни това -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 9123933213
Повечето колеги ще ме опрекнат че двигателя е малък за това купе, но ако се кара на бензин, не виждам проблем, все пак колегата не е шумахер! А колата си е лачена!
Последна промяна от my heart iS iCe на Съб 01 яну 2011 13:45, променено общо 1 път.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
1000 лева е минимума. Според мен 1500-2000 бона имаш масло, филтри, ремъци, ГО, винетка, данък на колата до тук станаха 1000 лева, някоя друга гума и леко ремонтче.
Благодаря, но призовавам хората, които имат личен допир до модели, от които са доволни. Съответно коментарите да са написани на база на впечатленията и недостатъците на колите. Като цяло ако самият Golf 4 е наистина, толкова здрав, колкото го хвалят съм склонен да го купя. Въпросът е дали има смисъл от покупката на кола с дизелов двигател или разхода за гориво, в градски условия, е приблизително един и същ с аналогичен бензинов. Тази кола ще се кара само в София.
Автомобил 2000\2001 за ~5к. бих ти препоръчал Пежо 406,по-здрава кола за тези пари няма (карам Пежо 306 седан)
Дизелът на Пежо е един от най-здравите 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
За 5000 лв. последната кола, която трябва да си купи колегата е Пасат В5.
Защо? Ами след 10 000 км ако се разхлопа предницата как ви струва 1000+ лв за окачване отнесено към цената на придобиване от 5 бона?
Защо? Ами след 10 000 км ако се разхлопа предницата как ви струва 1000+ лв за окачване отнесено към цената на придобиване от 5 бона?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мда, пък и състоянието му за 5000 какво ли ще е... Като цяло за тези пари си избери модел, чиято средна пазарна цена на добрите екземпляри е около 4000 лева. Голф Мк4 за съжаление не се вписва в тая цена. За Опелите може и да успееш да си намериш читава за толкоз пари. За 10 годишна кола не е важно дали ще е дизел или бензин, важното е да е в добро състояние мотора и колата като цяло. Ако имаш извор на безплатна нафта тогава вече е съвсем друга работа 
Някой по-горе ти даде за пример Пежо, струва си да погледнеш според мен, въпреки, че не съм фен на марката, и не съм с добри впечатления от модела 406, но ако намериш някой с фейслифта дето са мисля след 1999 няма да е много зле, предполагам. За мен Опел е една от последните марки, на които бих се спрял за лична. Дори и коли като Пежо, Ситроен, Фиат са пред тях...

Някой по-горе ти даде за пример Пежо, струва си да погледнеш според мен, въпреки, че не съм фен на марката, и не съм с добри впечатления от модела 406, но ако намериш някой с фейслифта дето са мисля след 1999 няма да е много зле, предполагам. За мен Опел е една от последните марки, на които бих се спрял за лична. Дори и коли като Пежо, Ситроен, Фиат са пред тях...
Колега, съветвам те да вземеш бензин с газова уреда
Вярно, че газта поскъпна, но все още е 1,35лв. 
Дизелът не е ли с по скъпа поддръжка от бензиновата? На нашето БМВ Е46 дизел, на всеки 15 000км, се сменят всякакъв вид филтри и работата никак не е евтина. Говорим при смяна на маслото. Докато при бензиновите само един маслен филтър и бягай
Една градска количка да ти харчи 10-11газ/100км, е доста добре
- горе долу 6л. дизел или бензин 

Дизелът не е ли с по скъпа поддръжка от бензиновата? На нашето БМВ Е46 дизел, на всеки 15 000км, се сменят всякакъв вид филтри и работата никак не е евтина. Говорим при смяна на маслото. Докато при бензиновите само един маслен филтър и бягай

Една градска количка да ти харчи 10-11газ/100км, е доста добре

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
406 е единствения удачен избор-голяма,с добра визия и много добра возия,за 5000 ще е някьде около 2002,климатроници,глупости,всико си има .Успех!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Аз също бих препоръчал Пежо 406. За няколкото месеца от които съм собственик на такова возило смело мога да твърдя, че това е най-добрия избор в този клас до 5000лв. Колата е стабилна, широка, комфортна и добре изглежда. Един от последните здраво направени модели на Пежо. Частите не са скъпи и има и доста такива втора употреба, ако се наложи. За парите, които може да отдели колегата трябва да се насочи към 406 преди 99г.(фейслифт) с двигател 1.9 TD или 2.1 TD, ако иска дизел, ако иска бензин 1.8 16V, защото на 2.0 16V разхода едва ли ще му хареса
за сметка на вървежа разбира се. А може и след фейслифта 1.8 16V бензин с по-малко екстри. Естествено най-оптималния избор за това купе е 2.0 HDI 110 коня, но такъв запазен трудно ще се намери под 5000лв.

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Пежо 406 дизел според мен..
Дизела на "Пежака" е много добър ..
Няма да съжаляваш , въпреки че съм с пасат B5, не ти препоръчвам да го купуваш , ако нямаш още 5 бонки отгоре за ремонти...
Една равносметка ще ти кажа , само след покупката колко съм хвърлил и ще се откажеш от пасатора-иначе е супер кола...
турбина-1780лв....
окачване - към 500 лева..
спирачки и дискове - около 300 лева всичките
Не броя ролките и ангренажа само той е 130 лева..
Смятам че те отказах вече от пасатора...
При мен беше обаче работата ,че когато го купувах бяха по около 12000 , а аз го взех за 7800 с номерата - като бонус безплатна регистрация , но не съжалявам де .. той пак си ми излезе толкова ,но поне частите които така или иначе ще се наложи някога да сменя са нови
Дизела на "Пежака" е много добър ..
Няма да съжаляваш , въпреки че съм с пасат B5, не ти препоръчвам да го купуваш , ако нямаш още 5 бонки отгоре за ремонти...
Една равносметка ще ти кажа , само след покупката колко съм хвърлил и ще се откажеш от пасатора-иначе е супер кола...
турбина-1780лв....
окачване - към 500 лева..
спирачки и дискове - около 300 лева всичките
Не броя ролките и ангренажа само той е 130 лева..
Смятам че те отказах вече от пасатора...

При мен беше обаче работата ,че когато го купувах бяха по около 12000 , а аз го взех за 7800 с номерата - като бонус безплатна регистрация , но не съжалявам де .. той пак си ми излезе толкова ,но поне частите които така или иначе ще се наложи някога да сменя са нови

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Доста от вас предлагат дизела на Пежо...
Съгласен съм, но при условие, че говорим за атмосферен дизел на Пежо! Вярно това е вечна машина!
Турбинираните такива съм чувал доста лоши отзиви
Към автора на темата: Добре е, че си се ориентирал към типа на колата (АстраГ), но защо след това скачаш на Пассат?
Различни класове са - Пассата е по-висок клас, по-голямо купе.
Еквивалента на Астрата е Голфа.
406-то на Пежо е в класа на Пассат.
Като цяло - не робувай на марки!!!
Уточни точно какъв клас кола ти трябва!
Ако си семеен и смяташ да прескачаш до село с домочадието - Астра/Голф ще са ти малки
Ако си млад - точно за теб са!
След това гледай масовите модели - точно VW и Opel. Пежо също не е лош избор.
Въпреки множеството оплаквания от електрониките на ФИАТ няколко човека познавам с коли от тази марка - амиии... точно па от тоците нямат оплаквания
И също са доста масови.
Съгласен съм, но при условие, че говорим за атмосферен дизел на Пежо! Вярно това е вечна машина!
Турбинираните такива съм чувал доста лоши отзиви

Към автора на темата: Добре е, че си се ориентирал към типа на колата (АстраГ), но защо след това скачаш на Пассат?
Ако си семеен и смяташ да прескачаш до село с домочадието - Астра/Голф ще са ти малки
Ако си млад - точно за теб са!

Въпреки множеството оплаквания от електрониките на ФИАТ няколко човека познавам с коли от тази марка - амиии... точно па от тоците нямат оплаквания

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Мда, пък и състоянието му за 5000 какво ли ще е... Като цяло за тези пари си избери модел, чиято средна пазарна цена на добрите екземпляри е около 4000 лева.
...

radotom написа:Доста от вас предлагат дизела на Пежо...
Турбинираните такива съм чувал доста лоши отзиви![]()
Ако си млад - точно за теб са!![]()
Въпреки множеството оплаквания от електрониките на ФИАТ няколко човека познавам с коли от тази марка - амиии... точно па от тоците нямат оплакванияИ също са доста масови.
Подкрепям!!!

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:Аз също бих препоръчал Пежо 406. За няколкото месеца от които съм собственик на такова возило смело мога да твърдя, че това е най-добрия избор в този клас до 5000лв. Колата е стабилна, широка, комфортна и добре изглежда. Един от последните здраво направени модели на Пежо. Частите не са скъпи и има и доста такива втора употреба, ако се наложи. За парите, които може да отдели колегата трябва да се насочи към 406 преди 99г.(фейслифт) с двигател 1.9 TD или 2.1 TD, ако иска дизел, ако иска бензин 1.8 16V, защото на 2.0 16V разхода едва ли ще му харесаза сметка на вървежа разбира се. А може и след фейслифта 1.8 16V бензин с по-малко екстри. Естествено най-оптималния избор за това купе е 2.0 HDI 110 коня, но такъв запазен трудно ще се намери под 5000лв.
Имам приятел с такова пежо 2.1 TD всичко е добре за сега но се оплаква от разхода,върви но не е много икономичен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”