Температурата на двигателя?
Температурата на двигателя?
Не знам как трябва да е ама температурата на пасата ми 1.8Ми стои винаги на 70-75 градуса.В града само вдига леко до 80.Иначе на дълго не мръдва от 70-75 градуса.Така ли е по принцип или ми стои отворен постоянно термостата.Щото пък и парното духа на 4 топло ама не и много.Не ми работи и вентилатора на парното на 1,2,3- вероятно нещо реостата ама да ми кажете поправим ли е или нов колко пари?
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом ти държи 70-75 градуса, проблема не е, че не ти достига топлина, а е до радиатора за парното. Най-вероятно е сменяван с по-тесен и се загрява по-малко количество въздух, следователно по-слабо парно. При мене още не е отлепила стрелката от студеното и вече духа жега, така че проблема не ти е от градусите!
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото разбирам човека се притеснява повече от това че температурата на двигателя е ниска, отколкото от парното. И при мене е така. Лятото в жегата, нагоре към Витиня със 140 и стрелката стои около 70 градуса. Аз смятам че е от термостата, но засега все отлагам смяната. Някой да знае колко струва термостат, и има ли ментета?
Днес в града загря към 85 градуса и веднага се усети от парното, защото започна да духа по топло.Мисля че ако си работи постоянно на 80-85 градуса ще е добре, ама като неще.
Излиза, че сега я карам постоянно студена
Аз ще го сменя термостата ама като не съм сигурен дали ще се оправи.Пък и сега с парите съм малко...даже и не знам за каква сума става въпрос.

Излиза, че сега я карам постоянно студена

Аз ще го сменя термостата ама като не съм сигурен дали ще се оправи.Пък и сега с парите съм малко...даже и не знам за каква сума става въпрос.
- vlad1.8mi
- Автомобил: VW Passat Variant
- Двигател: 1.8T+ AEB 1999
забравих да напиша,че може да е от термостата на радиаторчето за парното-на него е указана посоката на пропускане-сваляш го,загряваш го в топла вода и разбираш дали е от него-на един приятел беше така и той сложи на мястото на термостата една обикновенна метална тръбичка и вече 3години няма проблеми.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Толкова теми има във форума за тези температури и за термостатите. Не разбрахте ли вече, че няма такъв мотор на който да е нормална температурата 70-75-80 градуса. При изправен термостат стрелката си сочи 90.
Сменете фразата "и при мен е така" с "и при мен термостата е за смяна"
Струва някакви си 15 лв. и малко повече играчка за смяната (който не знае с какво си има работа или не му се разправя със смяната да звънне на Васко) и после и парно си имате и мотора е в нормална работна температура
Enjoy
Сменете фразата "и при мен е така" с "и при мен термостата е за смяна"
Струва някакви си 15 лв. и малко повече играчка за смяната (който не знае с какво си има работа или не му се разправя със смяната да звънне на Васко) и после и парно си имате и мотора е в нормална работна температура
Enjoy