Въпрос за Фрайлауф
Въпрос за Фрайлауф
Здравейте,колеги!Изчетох доста теми за вибрации на пистовия ремък и в повечето случеи се препоръчва смяна на фрайлауфа.Аз имам такива вибрации но алтернатора ми е с обикновена шайба мога ли да монтирам фрайлауф на моя алтернатор или да сменя целия алтернатор колата е Голф3 1.9д 1Y.Обтегача е нов.
Последна промяна от googo на Чет 03 мар 2011 20:10, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Въпрос за Фрайлаиф
sorry

Последна промяна от joker на Чет 03 мар 2011 21:19, променено общо 1 път.
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за Фрайлауф
Човека пита може ли да си сложи а не как се пише или казва
!
Да може колега,по номера на алтернатора мисля може да намериш подходящ.

Да може колега,по номера на алтернатора мисля може да намериш подходящ.
- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
може колега аз направих така и сега си свиркам 

- veskovi4
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте,каже те оринтировъчна цена на тази шайба че и аз май ще сменям

-
- Автомобил:
- Двигател:
Гого,ако ще купуваш оная модерна шайба на генератора...недей бе човек,по добре купи една нова демпферна пистова шайба за коляновия вал,почти съм сигурен че оттам идва вибрацията.А ако искаш да си облекчиш живота за в бъдеще-смени алуминиевата конзола,държаща генератора и обтегача ,има модели с обтягане чрез генератора(пружинка има под него)-моята система е такава.Даже се учудвам на 1Y защо е такава "модерна" направията при тебе,за климат ли е предвиден (то па с тая небивала мощност...),за друго ли...
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Моето мнение е, че е много полезна смяната с такава със свободен ход. Аз я смених и ми изчезнаха вибрациите в ремъка. Ако го бях направил преди 2 години нямаше да дам 180 лв за обтегач.
ОБАЧЕ - ако на този мотор няма вариант с раздвижена шайба, както беше при мен не може да се намери по каталог. Отиваш някъде, където имат много видове шайби, свалят алтернатора и търсят. Най-добре смени лагери на алтернатора - 30 лв са и са ти за смяна със сигурност.
Аз мога да ти кажа такова място - намериха ми шайба, те ги внасят. Но трябва да внимаваш какво правят, защото при мен щяха да ми счупят едни работи. Най-лошото 2 месеца след това случайно видях, че основният болт, който държи алтернатора започнал да излиза - гайката я няма. Ходих купих си гайка и сложих. Добре че не беше изпаднал, че щеше да се счупи ухото на малкия болт тогава каква салата щеше да стане.....
Вече направо ме е страх да ходя в сервиз. Включително и мои познати така работят, че ме е страх.
ОБАЧЕ - ако на този мотор няма вариант с раздвижена шайба, както беше при мен не може да се намери по каталог. Отиваш някъде, където имат много видове шайби, свалят алтернатора и търсят. Най-добре смени лагери на алтернатора - 30 лв са и са ти за смяна със сигурност.
Аз мога да ти кажа такова място - намериха ми шайба, те ги внасят. Но трябва да внимаваш какво правят, защото при мен щяха да ми счупят едни работи. Най-лошото 2 месеца след това случайно видях, че основният болт, който държи алтернатора започнал да излиза - гайката я няма. Ходих купих си гайка и сложих. Добре че не беше изпаднал, че щеше да се счупи ухото на малкия болт тогава каква салата щеше да стане.....
Вече направо ме е страх да ходя в сервиз. Включително и мои познати така работят, че ме е страх.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Емо искам да те питам нещо .Аз съм със същата поставка за динамото от старите без климатик и сега си сложих една такава ролка със свободен ход обаче стана така ,че ремъка ми дойде малко къс като го поставям.Оригиналния е с размер 923 и се чудя какъв да търся ...нещо от сорта на 940 - 950 ли ?
ПС: Фрайлауфа е с малко по-голям диаметър от колкото обикновената и за това се слага трудно ремъка! И да подчертая ,че започна да ми лъже оборотите на таблото.Реално не съм ги бутал ,а на таблото ми показва с около 100 оборота по малко
ПС: Фрайлауфа е с малко по-голям диаметър от колкото обикновената и за това се слага трудно ремъка! И да подчертая ,че започна да ми лъже оборотите на таблото.Реално не съм ги бутал ,а на таблото ми показва с около 100 оборота по малко

Върни се в “Дизелови агрегати”