:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Хидравлични повдигачи на клапаните,тракане..Въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Хидравлични повдигачи на клапаните,тракане..Въпрос

Мнениеот martin_072 » Сря 23 мар 2011 19:33

Колеги от 2,3 хиляди започнаха да ми тропат хидравличните повдигачи на скоро смених маслото и не се оправиха което значи че са заминали...та въпроса ми е следния ако карам така има ли вероятност към по голяма повреда като например износване на разпределителния вал? и т.н и от какво др може да се дължи това тракане?

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлични повдигачи на клапаните,тракане..Въпрос

Мнениеот orlin4ooo » Сря 23 мар 2011 19:36

Има да - на Фиестата така стана надра се една от гърбиците на вала само че при мен повредата беше в пула под повдигача на 1-и цилиндър той се беше счупил и стана блага картинка :)

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 23 мар 2011 19:40

orlin4ooo написа:Има да - на Фиестата така стана надра се една от гърбиците на вала само че при мен повредата беше в пула под повдигача на 1-и цилиндър той се беше счупил и стана блага картинка :)

Питам понеже един познат на баща му казал че имал някав опел кадет кадет които е зел преди 13-16 год и са тракали и още го карал и си тракали та за това питам.Нека чуем още мнения :]

Потребителски аватар
GolfForever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfForever » Сря 23 мар 2011 22:10

аз също се интересувам от въпроса зададен от колегата.Моля за мнение.

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 23 мар 2011 22:53

Карай и се не притеснявай, аз карам така от ~ 10К км и ако видиш маслото ми след 8км -все едно сега съм го сипал и не го и пипа.Нека си потракват :)

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Сря 23 мар 2011 23:13

И моите тракат от време на време, но за 80 000км, никакви проблеми.Тракат когато наближи смяната на маслото или не е палена повече от седмица.

pantokrator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pantokrator » Чет 24 мар 2011 8:40

Здравейте на всички колеги имам Голф 3 1,8 75 коня ,при мене повдигачите се обаждат но при загрял двигател , на студен мотор няма проблем някои има ли идея защо се получава така , плагодаря предварително

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Съб 30 апр 2011 11:55

pantokrator написа:Здравейте на всички колеги имам Голф 3 1,8 75 коня ,при мене повдигачите се обаждат но при загрял двигател , на студен мотор няма проблем някои има ли идея защо се получава така , плагодаря предварително

Преди няколко дена смених лагера на климатика и двигателя поутихна и сега ми направи впечатление че тракат при студен мотор и като се заслушам трака само четвърти цилиндър поне така ми се чува.Каква е причината?!

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пет 22 юли 2011 18:11

Колеги смених гадното масло с РЕПСОЛ 10w40 полусинтетика даже сложихме някаква добавка на старото масло за прочистване работи 20 мин с нея източихме го сложихме новото, хората от сервиза ми гарантираха че тропането ще спре ОК! казах им че ако не спре пак ще дойда за рекламация.. покарах 20 км и пак си тропат "маика му деба" с извинение кажете от какво може да е да не би да има някав период в които маслото ще напълни повдигачите или ддз и от какво може да се дължи тва тракане?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 22 юли 2011 18:44

:D :D Колега няма какво да ти казваме от какво е .... Просто повдигачите са ти заминали и това е. Няколко месеца може да караш и така, ако имаш да дадеш още 80 - 100 лева за повдигачи по-добре върви ги смени така и така си сменил маслото. Повдигачите няма да се оправят самички най-много след време да започне да се пили вала трябва и него да смениш :)

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пет 22 юли 2011 20:26

martin_072 написа:Колеги смених гадното масло с РЕПСОЛ 10w40 полусинтетика даже сложихме някаква добавка на старото масло за прочистване работи 20 мин с нея източихме го сложихме новото, хората от сервиза ми гарантираха че тропането ще спре ОК! казах им че ако не спре пак ще дойда за рекламация.. покарах 20 км и пак си тропат "маика му деба" с извинение кажете от какво може да е да не би да има някав период в които маслото ще напълни повдигачите или ддз и от какво може да се дължи тва тракане?

Ти да не очакваш да спрат от 'промивка' ? Нов до средно износен повдигач е възможно някога по изключение да претрака - кофти масло , недостатъчно напълване , прегрято и разредено масло /както и много старо такова / , но като цяло не е нормално здрави повдигачи да тракат ,т.е. както казах може да претраква или от гореизброените неща , или просто защото се е поизносил значително. Ами аз си карам колата от 8000 години с тракащи повдигачи и нищо ми няма - значи съм хванал Мойсей за кайсиите , и в такъв случаи хората , който сменят повдигачи са балами с пари ? - Надали , просто не си уцелил момента в който ще ти забие повдигача в отворено положение , клапана ще си остане в най-отворено положение в горивната камера и ще ти натроши мотора повече от прилично :wink:

image.jpg
image.jpg (4.06 KиБ) Видяна 27053 пъти

Общо казано това е средностатистически хидравличен повдигач със саморегулиране на хлабината . Това не значи , че тази хлабина може да се 'обира' до безкрай :wink: И обикновенно , както се казва на една реклама : "Човек е способен на върховно инженерство , но рано или късно всичко се чупи" :да: Както колега по-горе ти предложи - купи си нови . Вярно , че никой не си намира парите на пътя , но ако имаш -това е най-доброто решение , щом качествено и точно за модела масло не помага ... :да:

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Пет 22 юли 2011 21:49

14,30 лв бройката в ауто+ .прясна информация от преди 2 дена .моите ги смених поради други причини eusa

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пет 22 юли 2011 21:58

boreto1977 написа:14,30 лв бройката в ауто+ .прясна информация от преди 2 дена .моите ги смених поради други причини eusa

И оправи ли се тракането?всичките ли напълниха?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 22 юли 2011 22:56

Не смятам че има повече смисъл да се обсъжда тая тема. Колегата ако реши да ходи да си сменя повдигачите или да кара така :)

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Съб 23 юли 2011 16:00

За сега ще я покарам така няколко дена,а един приятел каза че ще раздвижи повдигачите и ще ги изчисти и ще видим какво ще стане
ще пиша какво е станало!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”