Въпрос за Ксенонови фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
operator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за Ксенонови фарове

Мнениеот operator » Сря 04 окт 2006 10:42

говория за Golf II

та въпроса е дали трябва да се сменя целия фар с ксенонов или само крушка трябва да сложа??

т.е. дали мога направо да си взема ксеононова крушка и да я сложа на обикновен фар.???

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 04 окт 2006 11:08

По принцип не се сменя фара а единствено крушката в него. Халогенната крушка се заменя с Ксенонова но това не е всичко. За да може да работи една такава крушка ти трябват и някои допълнения -
1)Стартер - преобразува тока от баласта* от 85V на 20000V необходим за първоначалното запалване на ксеноновата крушка
2)*Баласт - ел. модул който контролира стартера и след запалването на крушката е отговорен за подаването на енергия към нея.
При всички случаи ефекта е добър от тази система, но си е малко скъпа интервенция. :!:
Само с крушка няма да се разминеш :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 04 окт 2006 13:23

да ама малко няма ли да му се разтопи рефлектора ?!

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 04 окт 2006 14:03

Ludia написа:да ама малко няма ли да му се разтопи рефлектора ?!

температурата на халогенна крушка е 1100 градуса а температурата на ксеноновата крушка е 700 градуса (+това консумира едва 35 вата)
По-големия проблем за фаровете са UV лъчите излъчвани от ксеноновата крушка. При инсталацията на такава система трябва да се има в предвид и този страничен ефект и да се изберат качествени крушки (Philips, Osram..) които са направени от специално кварцово стъкло което не пропуска UV лъчите. :wink:

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Сря 04 окт 2006 14:06

А комплекта, за който си говорите струва за Г2 380$. Така че нема да е много евтино.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 04 окт 2006 14:10

Според мен лично не си струва :37:

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Сря 04 окт 2006 14:41

ооо струва си според мене ако тая кола се кара много често нощем защото по смътни спомени ксенона хвърля светлина на пътя с около 30% повече от H4(без да ебава насрещните шофери). И ако сека вечер си вадиш очите да караш по магистралата си е супер. Иначе за града нема смисъл

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 04 окт 2006 15:03

ТРАКТОРИСТА GL написа:ооо струва си според мене ако тая кола се кара много често нощем защото по смътни спомени ксенона хвърля светлина на пътя с около 30% повече от H4(без да ебава насрещните шофери). И ако сека вечер си вадиш очите да караш по магистралата си е супер. Иначе за града нема смисъл

Съгласен съм с теб, но въпреки всичките плюсове на ксенона разход от рода на 600-700лв. за нещо такова ми се струва не дотолкова практичен :) В крайна сметка за всеки влак си има пътници :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 04 окт 2006 19:12

ТРАКТОРИСТА GL написа:ооо струва си според мене ако тая кола се кара много често нощем защото по смътни спомени ксенона хвърля светлина на пътя с около 30% повече от H4(без да ебава насрещните шофери). И ако сека вечер си вадиш очите да караш по магистралата си е супер. Иначе за града нема смисъл
има смисъл ,разликата е доста голяма между ксенона и другите лампи ,и аз се интересувах за моя пасат ама е много дебело и сега го измислих ,следваштата ми кола ште е с ксенон=наи лесно и елементарно решение

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Сря 04 окт 2006 20:12

Продават крушки в син цвят светлината е бяла мисля че пише хенон някой ако има отзиви за тях да пише

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 04 окт 2006 20:27

Ludia написа:да ама малко няма ли да му се разтопи рефлектора ?!

E това ще е единствения ефект от цялата интервенция :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 04 окт 2006 21:01

Значи има ксеонови крушки са напълнени с някакъв газ на който му се казва ксеон /къвто и да е той.../

Газоразрядните лампи или HID лампи работят на съвсем друг принцип..
и са в пъти по-добри, срещу 2 пъти по-малка мощност имат приблизително 3 пъти /не 30%/ по-голям интензитет на светене, а и температурата на светлината е много по-близка до слънчевата недостатъка е височката цена.. и както каза и колегата по-нагоре UV лъчите...

Тези крушки които са Ксенон за по 10,15,30 лв.. са пълни боклуци...

И само да допълня, че като покарате 200 метра кола с истински ХИД лампи.. осуюъзнавате, че 800 лева не са чак толкова неоправдан разход...
Да не говорим, фаровете с лупи и ХИД лампа са много по-щатядщи за насрещните фошори..

Потребителски аватар
operator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот operator » Чет 05 окт 2006 21:05

някой беше ми разправял за някви крушки пак светели бяло някаде от порядъка на 20 лева едната ,но неизисквали да се коригират някой работи..само се глагали..ако можете да ме светнете кви са точно..

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 05 окт 2006 21:32

operator написа:някой беше ми разправял за някви крушки пак светели бяло някаде от порядъка на 20 лева едната ,но неизисквали да се коригират някой работи..само се глагали..ако можете да ме светнете кви са точно..
-----------OSRAM

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 05 окт 2006 22:03

stop написа:Продават крушки в син цвят светлината е бяла мисля че пише хенон някой ако има отзиви за тях да пише
в момента съм с такива на филипс ,доста по добре е ,но за сравнение с ксенон не може да става и дума

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”