Регулиране на разпределителя на налягането в спирачките

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
rtv
Автомобил:
Двигател:

Регулиране на разпределителя на налягането в спирачките

Мнениеот rtv » Сря 04 окт 2006 21:33

Разпределителят на налягането в спирачната система (brake power regulator) на колата ми е повреден. Става дума за разпределителя, който при по голямо натоварване на колата отзад или отпред променя спирачното усилие. Купих си нов, но в описанието му на 6 небългарски езика е написано "Въпреки че монтажът на този детайл може да бъде направен в повечето сервизи, ние ви съветваме да направите този ремонт в сервиз разполащ с апаратура, с която може да регулира правилно механизма за управление на този детайл. Поради особености на производствения процес не може да се гарантира, че старата настройка ще съответства на новия детайл. Неправилното регулиране може да доведе до значително повишен риск от катастрофа. Неправилното регулиране може да бъде прието от вашия застраховател за движение с неизправен автомобил, което може да е основание за анулиране на вашата застраховка" Последното изречение за застраховката е само на немски и превода му може да не е много точен.
Та. Някой знае ли сервиз, в който могат да регулират това "чудо"?

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 05 окт 2006 7:49

Според мен навсякъде където имат стенд за спирачки това може да се регулира.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Re: Регулиране на разпределителя на налягането в спирачките

Мнениеот Iavor » Чет 05 окт 2006 8:31

rtv написа:Та. Някой знае ли сервиз, в който могат да регулират това "чудо"?

Където правят ГТП.Аз забравих да питам за моето съотношение,а минах на преглед преди 1 месец.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Чет 05 окт 2006 8:59

не съм сигурен, че само стенд за спирачки ще свърши работа. основната функция на този регулатор е да регулира спирането на задните колела при промяна на натоварването на задния мост. тоест, хубаво е да го направи човек, който знае как действа това нещо. не само да види дали работят спирачките.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”