Здрвейте колеги, питането ми е дали някой има впечатления от гумите
Vredestein Quatrc2 (всесезонни)? Стават ли наистина за 4 сезона или не? Въпросът ми е породен от комбинацията " нужда - ограничени средства". Благодаря предварително!
добавих 'всесезонни' в заглавието за да стане ясно за какво се спори.
mod edit: golfer
Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???
Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???
Последна промяна от nik14 на Съб 07 окт 2006 19:05, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:такива гуми "всесезонни" няма. по-добре си купи по евтини зимни гуми.
Така казват гумаджиите по гумаджийниците от преди христа. Щом една фирма е произвела гума която с много компромиси става за всички сезони значи има такива гуми. Последно май попаднах на Дебика Навигатор с такива всесезонни качества. Някои хора не им се занимава да се правят на примерни автомобилисти и да се гъзат да сменят гуми зиме и лете а купуват нещо което да върши работа както на 30 градуса така и при лек сняг.. Лично аз не бих си купил такива всесезонни гуми, но съществуват.
http://www.ityre.com/uk/tyres/catalog/d ... odel/4415/
Ето чети. Ако се смяташ за по умен от инжинерите на фирмите за гуми......
http://www.tyreland.co.nz/quatrac2.html
Гумата, която колегата е харесал ми се вижда супер.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
това си го чети ти. и като си го чел защо не си купиш такива гуми? какво означава всесезонна гума : гума за лятото - трябва да издържа на високи температури, гума за есента и пролетта - трябва да се държи добре на мокро, гуми за зимата - трябва да не се пързаля на сняг. зимната гума трябва да е по мека и с ламели на грайферите за да държи на сняг, лятната и пролетната трябва да е по твърда за да не се изхабява толкова много и с канали за вода за да те задържи на пътя когато попаднеш върху вода. лично за мен такава гума няма, ако имаше, във моторните спортове например формула1 нямаше да има по няколко вида гуми за сухо и са мокро, а щяха да си карат с едни "всесезонни" гуми. всеки си избира, аз веднъж съм карал с всесезонни гуми и на сухо при по висока скорост (магистрала) бучеха, на мокро се пързаляха, а за сняг да не говорим.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:...
Колега мисля че взех твоята страна и казах че и аз не бих карал с такива гуми. Тва е като да ходиш с чехли зимата. Просто щом инжинери начетени и умни хора са ги изобретили предполагам, че би трябвало да имат нужните качества за да се наричат всесезонни. Съмнявам се точно ти и аз да разбираме повече от химия, силикон и сплави.........ИМА ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ. Това ми беше идеята. Никъде не съм ги хвалил и още по малко бих им се доверил.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: Мнение за гумите Vredestein???
nik14 написа:Vredestein Quatrc2 (всесезонни)? Стават ли наистина за 4 сезона или не? !
Стават, но САМО за София.
Взимаш ги сега чисто нови зимата караш в града /все пак по изчистени улици/ напролет ще имат грайфер, лятото ги изтъркваш на сухият и топъл асфалт и на есен купуваш нови за зимата...
Все пак зависи и по колко километра караш годишно.
Новите "куатро стаджони" са по-добрият вариант от зимни втора ръка дето не си знаят годините.
п.с.Карал съм такива гуми.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
handycam написа:такива гуми "всесезонни" няма. по-добре си купи по евтини зимни гуми.
Колега явно знаеш повече от инженерите на Goodyear

Особенноста на технологията SmartTRED - е "умният" дизайн на профила на протектора: дъговиден, вместо характерния плосък. Ефекта е прост - в зависимост от условията на експлоатации се използват различни участъци от протектора.На суха повърхност основна роля в повишената управляемост играят масивните
странични блокчета на които пада основната част на товара при завиване.
На мокри, заснежени и обледени пътни участъци в действие "встъпва"
централната част на протектора с голямото количеством ламели и канали за увеличено сцепление.
Дополнителна твърдост и здравина на централната част на протектора придава технологията 3D-Bis. Отлично тягови, сцеплителни характеристики и увеличен пробег обезпечава спецялният състав на протекторната гума със силика.![]()
Червеният цвят показва тази част от протектора, която "работи" на суха пътна настилка.
Синият цвят показва тази част от протектора, която "работи" на заснежени и обледени участъци от пътя.
Оргиналът тук цък
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
никога не съм имал претенции че знам повече от инженерите на която и да е фирма производител на гуми, но това е един компромис между цена и качество.такива гуми се купуват от хора с ограничен бюджет или от такива който изкарват колата веднъж месечно. тези гуми немогат да се сравнят нито с летни нито със зимни модели на един и същи производител. но щом ви харесват толкова няма лошо, карай те ги безаварийно многоооо километри.

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре бе, че има гуми има...ако бяха толкова добри за всички видове климати, защо не спрат от производство чисто зимните и чисто летните? Защо в Германия май искат да забранат със закон тези "всесезонни" гуми? А и като ползваш определени участъци от гумата при сухо време и други при мокро време дефакто караш на половин гума - а нема нужда...като ходиш пеша не ползваш само петите нали?
ПС. Тва беше за tyo
ама нищо лично да знаеш...
ППС. tyo, ако ти имаш стока, би наел човек да представи добре продукта ти на пазара, независимо дали може да се сравнява по качество с даден друг
всичко е маркетинг...
ПС. Тва беше за tyo

ППС. tyo, ако ти имаш стока, би наел човек да представи добре продукта ти на пазара, независимо дали може да се сравнява по качество с даден друг

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Re: Мнение за гумите Vredestein???
golfer написа:nik14 написа:Vredestein Quatrc2 (всесезонни)? Стават ли наистина за 4 сезона или не? !
Стават, но САМО за София.
Взимаш ги сега чисто нови зимата караш в града /все пак по изчистени улици/
Това пък кога е било?

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:....
За да стигне до пазара явно е тествана хиляди пъти и е дала някакви резултати............на всички ни е ясно, че чисто зимната гума е много по добра от всесезонна такава, но целия спор тръгна от това че съществуват такива гуми. Реално не си и помислям, че инженерите на Debica, Vredestein и Goodyear си правят илюзии че всесезонната им гума е по добра от чисто зимна или лятна. Просто явно има ниша за такива гуми и повечето големи компании имат гуми с четерисезонни картинки.........

- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:buFka написа:....
Просто явно има ниша за такива гуми и повечето големи компании имат гуми с четерисезонни картинки.........
...които са подходящи за определен климат все пак. Не вярвам в ФИНЛАНДИЯ/ШВЕЦИЯ някой да кара всесезонни гуми / там масово се купуват гуми с шип/...или пък в южна испания/италия дето сняг не виждат....
всеки си преценява каде , как и колко кара....но ако пък карате по 1500 -2 000 км на зима , предимно градско , колко зими трябва да ги търкате зимните? ако стандарта в БГ беше друг, нямаше да ги има тези теми....спора е нещо като кое е по-ефтино - TDI или ABS на газ....

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе хора, пак се карате за безсмислени неща. Въпроса с гумите е обсъждан доста пъти тук, а и в специализирани сайтове, списания и т.н. Човека пита за впечатления от този модел гуми. Който знае да каже. Аз лично тези гуми не съм ги ползвал лично /само малко, но то не се брои, щото не беше зимата/, но за тях лоши отзиви не съм чувал. Успех в избора 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”