Мнение за свещи Бош супер 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнение за свещи Бош супер 4

Мнениеот Zerga3GT » Сря 31 авг 2011 19:14

Така търсачката не помогна особено и затова пиша
От един пиянка вземах четири чисто нови свещи
Bosch Super 4 WR78

Изображение

Старите са небезизвестните NGK BUR6ET на 50000+км безпроблемна работа
Нямам пари за други НГКта и сложих боша за сега върви добре форсира се не прекъсва абе арна работа
Та някой да ме светне да събирам ли пари за нгк или да жуля с тия :dontknow:
Колата е Г3 Абу 1.6 само на газ

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за свещи Бош супер 4

Мнениеот agent_kowalski » Сря 31 авг 2011 20:42

като вървят за какво са ти други.карай,ако върви добре и разходда не скочи и палиш нормално карай па колкото изкарат.не съм карал с такива.бош ако не са менте са добри.
някой може да ти каже че многоелектродни свещи или както се казват правилно не са добри за газ.няма такива глупости карай щом върви добре и това е. :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 31 авг 2011 21:14

Аз лично марката Bosch за България не я признавам....всичко е оригиналдъ!!!!

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Сря 31 авг 2011 22:07

agent_kowalski написа:като вървят за какво са ти други.карай,ако върви добре и разходда не скочи и палиш нормално карай па колкото изкарат.не съм карал с такива.бош ако не са менте са добри.
някой може да ти каже че многоелектродни свещи или както се казват правилно не са добри за газ.няма такива глупости карай щом върви добре и това е. :beer

странно,сега точно едно приятелче си сложи газов инжекцион(сузуки витара 2.0 16v) и на него му казаха да си вземе едноелектродни свещи :shock

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 31 авг 2011 22:09

Свещи се слагат по каталог. Свободните интерпретации на газаджии и мастори, как да кажа...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 01 сеп 2011 3:32

карай със свещи по каталог!каквито ги дават такива.карал съм достатъчно дълго поне 4 коли на газ за да имам наблюдения върху тях.всяка е вярвяла добре със свещи по каталог.и vw,opel,сузуки,рено.не е казано че няма да върви и с други,но където дават примерно триелектродни върви по-добре с тях.особенно на по-слаб мотор се усеща.на изкачване,където ми е трябвало повечко засилка да го качвам на 4та,с триелектродни свещи го качвам с по-ниски обороти без проблем.някой ако е имал проблеми свещите или са били ментета,или са били на хиляди колометри заострени като молив вече.карай смело с боша,ако върви колата и това е :beer

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 01 сеп 2011 13:50

изкарах с такива 70к. и при една проверка на състоянието видях ,че се е спукала едната (станало е последните5к. на толко ги ровичкам),последва смяна с НГК ама разлика не намирам и аз съм само на газ Б3 АБС.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Чет 01 сеп 2011 15:42

stefan4o написа:Свещи се слагат по каталог. Свободните интерпретации на газаджии и мастори, как да кажа...

По каталог дали пише 1.4/1.6/1.8... с пропан-бутан ? Карах с 3 полюсен Бош , 4 полюсен Бриск Рейсинг , сега съм с Беру Ултра LPG - как да кажа ... разлика в работата нямаше , но имаше в цената :wink:
Ако не ти правят проблем и са задоволителни като качество и издръжливост , карай си с тях , но за мен това е неоправдана инвестиция , поради факта , че заводската свещ на тези мотори държи 30 000 км , а на газ максимум 20 000 . Свещи каталожни за 50-60 лева и 20 000 км = свещи по избор за 12.70 и 20 000 км .

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 01 сеп 2011 17:03

Колега моята кола я взех от германия преди 3 години с нгк 50 000 км на газ и са още здрави като не знам преди това колко км са вървели може и да са на 100 000 така че сам си прави изводи Определено ще си купя NGK BUR6ET Отново ако ще и 100 лева да струват просто сега нямам кинти
И както съм написал по горе БОША са за без пари
Свещите не съм ги сложил за гъзария щото са с четири полюса или да очаквам да ми полети колата с тях просто такива имам ако имах ВМЗ щях да напиша тема за тях

И Въпросът който търсих беше отговорен от колегата Keymaker свещите ги бива и ще ме изкарат докато заделя пари за други

Може да Турите катинара вече

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”