Смених съединител преди месец. 1000 километра нямаше проблем. Скоро започнаха трудно да се включват първа и втора. Като станаха зорни и 3-та и 4-та ми натегнаха жилото (смених го с обикновено). Съединитела започна да отделя по-горе, но подобрение в скоростите нямаше. ФАКТ е че задна влиза супер леко и няма усилие или хъркане - затова си мисля, че проблема не е в съединитела.
Майстора ми предлага да свали пак кутията, но може да ревизира само съединителя - въпреки че и той мисли че проблема не е в него.
Та идеята ми е - някой нещо да сподели дали е срещал такова нещо.
Възможно ли е задна скорост да е на друга ос или нещо такова и затова тя да не запъва, а всички други скорости да са на друга ос и от там да е проблема, т.е. дали е поправимо и може ли някой да препоръча майстор, който разбира от скоростни - ама отвътре

п.с. маслото е сменяно преди година и половина и оттогава не е имало проблем със стария съединител. нивото му е добро - просто не знам какво може да се скапе в период от 5-6 дни, след като цел месец се кефих на супер съединител и супер леко включващи се скорости.