Golf 4 1.6 AKL трудно пали когато е студена
- InsaneBoy89
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1.6 AKL трудно пали когато е студена
Здравейте,колеги искам да помоля някой да ми даде съвет за колата ми. След като запали работи няколко секунди след това гасне(да отбележа, че пали след продължително въртене на стартера), след това като загрее няма никакви проблеми 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Проблем с Голф 4 1,6 трудно пали когато е студена
Какъв е двигателя все пак? (има 3 различни 1.6!)
Диагностика правил ли си? Излишно е да гадаем ако не си - диагностиката може да успее да ти каже директно за 1 минута!
Диагностика правил ли си? Излишно е да гадаем ако не си - диагностиката може да успее да ти каже директно за 1 минута!
- InsaneBoy89
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностика съм правил колега никакви грешки, двигателя е 1.6 101к.с. АКЛ карам я само на бензин нямам газова уредба и никага не съм имал 
омръзна ми всяка сутрин да въртя тоя стартер по 20-30 пъти, а иначе колата като загрее нямам никакви проблеми още от първия път пали ...

омръзна ми всяка сутрин да въртя тоя стартер по 20-30 пъти, а иначе колата като загрее нямам никакви проблеми още от първия път пали ...
- Like a bLizZaRd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имам същия проблем като изключим въртенето 20-30 пъти при палене при мен пали от раз но мисля че това е и твоето решение viewtopic.php?f=5&t=114692&start=30
-
- Автомобил:
- Двигател:
Like a bLizZaRd написа:Колега имам същия проблем като изключим въртенето 20-30 пъти при палене при мен пали от раз но мисля че това е и твоето решение viewtopic.php?f=5&t=114692&start=30
може ли малко снимки на тези О-пръстени и къде се намират?
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Колеги, и аз имам подобен проблем! Голф 4 1.6 AKL
Колата я имам от началото на м.септември, сменени са и ролки,ремъци,филтри,масла и свещи.Сложено и е газово LOVATO пълен инжексион. Проблемът и е че като я запаля държи 1000 - 1100 оборота докато загрее и после се нормализира.А сега вече и трудно пали,когато е студена.В резервоара има бензин, но пали сякаш е на свършване и помпата се мъчи да кача (звукът е подобен). Казаха ми преди да запаля да дам няколко пъти на контакт за около 3-4 сек. и след това да паля, но не се получава.Трябва да завъртя ключа до край 4-5-6 пъти да се помъчи малко и след това пали.И като тръгна малко придърпва от време на време.
ЗАБЕЛЕЖКА! Имало е случаи в които пали нормално при студено време,но бавно загрява(бавно- 20км, а попринцип за 3-5 км и е готова).(това се случваше преди да започне да пали трудно)
Моля ако някой може да ми помогне да сподели че съм много нов
Благодаря предварително!
Колата я имам от началото на м.септември, сменени са и ролки,ремъци,филтри,масла и свещи.Сложено и е газово LOVATO пълен инжексион. Проблемът и е че като я запаля държи 1000 - 1100 оборота докато загрее и после се нормализира.А сега вече и трудно пали,когато е студена.В резервоара има бензин, но пали сякаш е на свършване и помпата се мъчи да кача (звукът е подобен). Казаха ми преди да запаля да дам няколко пъти на контакт за около 3-4 сек. и след това да паля, но не се получава.Трябва да завъртя ключа до край 4-5-6 пъти да се помъчи малко и след това пали.И като тръгна малко придърпва от време на време.
ЗАБЕЛЕЖКА! Имало е случаи в които пали нормално при студено време,но бавно загрява(бавно- 20км, а попринцип за 3-5 км и е готова).(това се случваше преди да започне да пали трудно)
Моля ако някой може да ми помогне да сподели че съм много нов

Благодаря предварително!

Въпросните О пръстени се поставят на всмукателните колетори, там където те се присъединяват към двигателя, виж картинката позиция 22.
Струват около 20- 30 лв. Аз също ги смених преди време и сега когато е студено вече не гасне.
Дано да съм Ви бил полезен.
Струват около 20- 30 лв. Аз също ги смених преди време и сега когато е студено вече не гасне.
Дано да съм Ви бил полезен.
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
и на брат ми голфа е със същия проблем. Сутрин трудно пали, все едно че няма бензин и като позавъртиш на стартер повечко запали. Дали и при него са заминали тези О-пръстени. Голф 4 1.6 101к.с.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”