датчик за задни светлини
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
датчик за задни светлини
... явно не ми работи. имате ли идея колко струва нов и де се намира и трудно ли е сам да си го сменя?
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Направи както ти каза "brabus". Мнго е прав.
След като извадиш буксата на датчика, с едно късо кабелче дай клемите на буксата на късо. Ако светят светлините за задна на стоповете - това е проблема. Рабира се преди това си дал само на контакт и си включил на "задна". Смяната става за секунди - развива се с ключ (ще те излъжа кой номер), слагаш новия като внимаваш да не разбиеш резбата ( първо на ръка и след това на ключ ). Включваш буксата и си готов.
Ако не занеш къде точно е - обади се ще ти пусна снимка
След като извадиш буксата на датчика, с едно късо кабелче дай клемите на буксата на късо. Ако светят светлините за задна на стоповете - това е проблема. Рабира се преди това си дал само на контакт и си включил на "задна". Смяната става за секунди - развива се с ключ (ще те излъжа кой номер), слагаш новия като внимаваш да не разбиеш резбата ( първо на ръка и след това на ключ ). Включваш буксата и си готов.
Ако не занеш къде точно е - обади се ще ти пусна снимка

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Обикновено в 90% от случаите е виновен датчикът! Аз като купих Вентото преди 5г. и скоро се развали - не включваше въобще! Смених го - 12лв. беше. Преди това имах Джета - светеше непрекъснато! Тоя датчик представлява една съчма отдолу и една пpужина, която я натиска - често пpужината заяжда с годините и остава или включено, или изключено - или когато си иска работи. Може и да се ремонтира вероятно, но не си струва усилиятa. Сменя се лесно, мисля че с 19 ключ беше (ако не се лъжа). ЗАДНИЯТ датчик е на Голф 3/Венто, предния е за километража (не е с жило!).
-
- Автомобил:
- Двигател:
относно светлините при задна
на мене и при късо на двете жила пак не ми свети отзад някой знае ли кой е бушона ?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: относно светлините при задна
Voodoo58 написа:на мене и при късо на двете жила пак не ми свети отзад някой знае ли кой е бушона ?
а някой знае ли каква е колата ти?
- vessonik
- Автомобил: Golf Plus
- Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE
Re: датчик за задни светлини
Може ли да ми кажете къде се намира датчика за задни светлини на Голф 3,1.6,1996 г,АЕА мотор?
- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
Re: датчик за задни светлини
vessonik написа:Може ли да ми кажете къде се намира датчика за задни светлини на Голф 3,1.6,1996 г,АЕА мотор?
същият въпрос и за Голф 3 АЕК.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”