Какво масло да купя за Голф 4, 1.8Т?
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Какво масло да купя за Голф 4, 1.8Т?
Трябва да поръчам масло, за смяна е, рових в търсачката по какви ли не критерии за търсене и след 30-тина теми, заключени след 4-тия пост с текст "Ползвай търсачката" не намерих никакъв отговор на въпроса ми. Казват ми 5/40, чета масово, че слагат 10/40, не знам кое от двете, а за марка изобщо да не говорим. 

-
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво масло да купя за Голф 4, 1.8Т?
На какви километри е ?
5W40 Кастрол, Фукс..... ако го гори много, тогава, можеш да пробваш с 10W40
Колата с чипс ли е, че не се сещам стоково да има моторетка 185к.с?
Колата с чипс ли е, че не се сещам стоково да има моторетка 185к.с?
Последна промяна от morfei1 на Пон 12 мар 2012 21:22, променено общо 2 пъти.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Руми, понеже си с връзки, няма да заключвам темата и да пиша Ползвай търсачката
Освен това е хубаво от време на време да се вижда защо се прави това - до 2 дни ще имаш поне 30 различни отговора с марки и вискозитетни класове, от които съвсем няма да ти стане ясно какво масло да сложиш
А на ЛС ще ти напиша моите лични предпочитания към маслата

Освен това е хубаво от време на време да се вижда защо се прави това - до 2 дни ще имаш поне 30 различни отговора с марки и вискозитетни класове, от които съвсем няма да ти стане ясно какво масло да сложиш

А на ЛС ще ти напиша моите лични предпочитания към маслата

radotom написа:Руми, понеже си с връзки, няма да заключвам темата и да пиша Ползвай търсачката![]()
....
Двоен стандарт има тука, двоен стандарт

radotom написа:.... до 2 дни ще имаш поне 30 различни отговора с марки и вискозитетни класове, от които съвсем няма да ти стане ясно какво масло да сложиш![]()
100% истина!
Като темата е факт вече, хубаво е да се каже с какво масло е карана колата до сега като марка и вискозитет, харчила ли го е, и ако да - по колко. И вече след това евентуални препоръки за вискозитет да се дадат. Марка - тук всичко може да се чуе, всеки ще похвали сегашното си масло и ще оплюе друго.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ще си изразя личното мнение и предпочитание, понеже карам такъв двигател, пък вие както искате ме критикувайте.
Купих си колата обслужена, няма и 7000км и маслото, 10w/40, беше стигнало минимума.
Сложих си марка, с която имам опит/почти неизвестна за много от вас/. Заложих на 5w/40
За 10 000км съм долял точно 0,5л., колкото остана в тубата след първоначалното наливане от 4,5л.
Този половин литър предполагам се загуби понеже имам теч от гарнитура.
Скоро пак ще сменям масло, купих си пак същото, но ще сменя и гарнитурата да видим дали ще има загуби.
Купих си колата обслужена, няма и 7000км и маслото, 10w/40, беше стигнало минимума.
Сложих си марка, с която имам опит/почти неизвестна за много от вас/. Заложих на 5w/40
За 10 000км съм долял точно 0,5л., колкото остана в тубата след първоначалното наливане от 4,5л.
Този половин литър предполагам се загуби понеже имам теч от гарнитура.
Скоро пак ще сменям масло, купих си пак същото, но ще сменя и гарнитурата да видим дали ще има загуби.
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
morfei1 написа:5W40 Кастрол, Фукс..... ако го гори много, тогава, можеш да пробваш с 10W40
Първата цифра е вискозитета на маслото при студен старт,а втората при загрял двигател. Ако го гори трябва да си вземе 10W50 примерно. Ако греша ме поправете.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Слагай 10W40 синтетика или полу ,примерно Кастрол,Мотул,Мобил....но глдай да е оригинално и не му мисли много!!:)
-
Тук никой никого няма да критикува. Всеки ще сподели каква кола кара и от какво е доволен. Никой не налага мнение, само се споделят впечатления. Има твърде много фактори за избор на масло и няма как просто да се избере единодушно едно универсално за всички. Тип кола, двигател, километри, стил на каране, средно преминавани километри за ден, климат дори и т.н. Което прави невъзможно да се избере едно и туй то.
Наистина намирам за трудно да намеря тема, която да ми свърши работа, затова няма лошо от още една.
Колата ми е с чип, да. Карам предимно на къси разстояния, до 30-60 мин, не мисля, че има опасност да прегрее.... гледам да я щадя, но и я понастъпвам. Искам да предпазя турбината, маслото имало значение ми казаха. Ще се поръчва от чужбина, затова поне отпада въпроса какво се внася тук и качеството му. Закъснявам за груповата поръчка и затова малко съм на зор и си позволих да пусна тази тема.
Бих споделила и от кой сайт, но не знам дали няма да се счете за реклама и затова няма да го пиша.
Наистина намирам за трудно да намеря тема, която да ми свърши работа, затова няма лошо от още една.
Колата ми е с чип, да. Карам предимно на къси разстояния, до 30-60 мин, не мисля, че има опасност да прегрее.... гледам да я щадя, но и я понастъпвам. Искам да предпазя турбината, маслото имало значение ми казаха. Ще се поръчва от чужбина, затова поне отпада въпроса какво се внася тук и качеството му. Закъснявам за груповата поръчка и затова малко съм на зор и си позволих да пусна тази тема.
Бих споделила и от кой сайт, но не знам дали няма да се счете за реклама и затова няма да го пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе вижте с кво масло го дават немците да се кара тоя двигател не може да няма нещо по немските сайтове или се обади в юнитрейд и ги питай те не могат да не знаят нали са оторизиран сервиз
не може да си слагаш каквото ти кефне 5/40 , 10/40 едното е синтетика пълна другото е полусинтетика и вискозитета им е различен едното е по тънко
не може да си слагаш каквото ти кефне 5/40 , 10/40 едното е синтетика пълна другото е полусинтетика и вискозитета им е различен едното е по тънко
-
И по този въпрос има две мнения - според едни се слага по спецификация, а според други - те немците не са мислели, че тая кола ще се кара сто години, частите се сменят не с оригинални, с времето не знам си какво се изтърквало и вискозитета трябвало да е повече, защото иначе някакви луфтове, чудесии и аз вече не помня какво точно беше...
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Все пак спецификациите трябва да се спазват според мен!!Можеби всеки майстор различно ще каже ,но ...послушай VW!!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Това че един мотор е на километри и си хапва масълце не значи,че трябва да му се сложи няква боза.
При тази употреба на колата 5w40 или 10w40.Марка....каквато си избереш..
При тази употреба на колата 5w40 или 10w40.Марка....каквато си избереш..
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Пълна синтетика или полусинтетика(пролет,лято,есен)...
И стига с тия километри-не караме Копачи!
И стига с тия километри-не караме Копачи!

-
- Автомобил:
- Двигател:
е сега лукуми сменил съм въздушния филтър с неоригинален с какво масло да карам ... ? глупаво е кара се с това кето е предписано от завода производител пък макар и след 100 години кво значение има какви са частите те да не са от извънземна стомана ... особено китайските ... единствено има значение на колко километри е и то по скоро имаш ли проблеми с двигатела за да сменяш марката на маслото и другото как караш ако караш като състезател вземи си дебело масло карай в лютеница ако е износен двигателя пак смяна с по дебело да пооплътни луфтовете по тънко масло в никакъв случай не е за препоръчване освен ако не караш на северния полюс или ако си след пълен основен ремонт на двигателя ... съвета ми е не сменяй никога марката масло , наложи ли се смяна то по добре си ремонтирай колата а не я изнасилвай
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”