Привет колеги. Имам следното питане. Преди време карах с гориво почти на нула, но колата не беше почнала да тресе от липсата на гориво. Вечерта след като сипах бензина, по едно време като си карах имах чувството, че върви по нов начин, някак с по добро ускорение. След време, една сутрин се опитах да запаля и не можах. Учудването ми беше голямо, защото за една година не съм имал никакви проблеми с колата, още по малко с паленето. Дори зимата в големия студ пали на второто завъртане. Та онази сутрин установих, че не се чува помпата, да качва гориво. Мислех, че е от алармата. Имобилайзера прекъсва напрежението към помпата и докато не се изключи той, помпата не качва гориво. Та викнах човек и той ми превърза алармата и тогава ми каза, че помпата "глътнала" много ток като запали колата. От тогава периодично ми прави този проблем. Не се чува помпата и респективно не ще да запали. Пробвах какви ли не неща, но като запали не мога да хвана някаква последователност или повторяемост. Като всеки лайк така и аз, барам бушони, релета, кабели, вклювам и изключвам алармата за да запали. По някога пали почти веднага, но ми се случи веднъж да се мотам 3 часа с колата преди да запали. А оня ден когато не искаше да запали, както бях на контакт, само врътнах врътката за фаровете и помпата заработи....

Така и не разбрах какво стана. Та въпроса ми е, дали съм прецакал помпата и как мога да разбера??? Изчетох всичките 33 страници във форума за Пасат, и не видях такъв проблем.Сутрин като е студена нямам този проблем, а само като съм в движение и спра се получава така, че не мога после да запаля... Значи нещо което ми е направило впечетление е, че ако спра ( изгася двигателя ), рязко без да я оставя малко на тихи, след това се случва този проблем. Още нещо, при такива ситуаций ми се вижда как след като изгася колата, за момент светва светодиода на алармата, все едно се задейства тя. Та дали е помпата или нещо алармата ми прави проблем ( имобилайзера ). Нещо което оглеждам по колата е, окислена кабелна обувка на бобината и напукан тампон на дебитомера....Помагайте, моля...че, някой път с бебе на 9 месеца и дете на 9 години на 200 километра от София, не е никак приятно чувството, особенно ако е към залез слънце....

Пасат 96 г. 1.6 101 к.с....Благодаря предварително.
п.п. Алармата е "Валкор"!!!