П.С. Мисля че едния път заключих колата като бяха отворени прозорците.
Центрлално и ф-я Комфорт
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Центрлално и ф-я Комфорт
Колеги първо да се похваля - вече съм горд собственик на втори Голф III, но този път 1.8 ABS дв-т
. Та историята е следната: днес сложих аларма,която използва "Комфорта" на централното на Голф-чето.След като отключих и заключих няколко пъти колата с алармата се получи нещо странно при отключване ми сваля всичките ел. стъкла близо около 10см. Пробвах да заключа и отключа само с ключа но пак ми сваля стъклата. Някой да знае да има някаква настройка тази "Комфорт" да не буча неподготвен на алармаджиите
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
При заключване и последващо отключване(в рамките на определен период от време-при мен 15 сек.) всеки комфорт модул управляван от произволна аларма дърпа стъклата на 1/3,това е нормално и програмирано предварително.
Ето същия въпрос зададен от мен август 2005г....виж отговора на Съни
->http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8668&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight
->http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8668&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FELIPE написа:При заключване и последващо отключване(в рамките на определен период от време-при мен 15 сек.) всеки комфорт модул управляван от произволна аларма дърпа стъклата на 1/3,това е нормално и програмирано предварително.
Благодаря за линк-а! А нещо относно ел. люк
-
paradiselost
- Автомобил:
- Двигател:
При всички аларми ще го има този проблем щом при заключване искаш да ти вдига стъклата съвсем нормално е при при последващо бързо отключване да ги сваля малко.Като проба може да направите следното сваляш прозореца надолу излизаш от колата заключваш с ключа и задържаш ключа да затвори и прозореца и след това се опитваш да отключиш и ще видиш какъв е ефекта
Моята нямаше този проблем ,но алармата беше фабрична но преди повече от 8-9 месеца
предаде богу дух, но на всички познати го прави този номер.
предаде богу дух, но на всички познати го прави този номер.- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема НЕ Е В АЛАРМАТА ви колеги ....проблема ако може да се каже че е проблем е в комфорт модула ви ...без значение дали е голф,пасат или поло.......Както някой колега писа по горе без значение от алармата ще прави така ....ами заключи и отключи няколко пъти с ключа и ще се убедите че е така ,без да има участие алармата ви !!!
при мен ми сваляше прозорците до долу, оправи се като "отрязаха комуникацията" на алармата и комфорт модула при отключване /май по-точно да се каже е че направиха много "къс" сигнала, така че не остава време да се задейства и комфорта/, а го оставиха да бачка само при закл. /там си е нормално "дълъг"/
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
проблема Е в алармата и по точно в продължителноста на импулса. колкото по кратък-толкова по малко се отварят стъклата при непосредствено изключване. при алармите с които аз работя на БСМ го има само ако е налице дълъг импулс за вдигане на стъклата (12 сек) неизбежно е.
няма донастройване-или качва стъклата и изчакваш малко преди да я отключиш и не ги сваля или не вдига стъкла и си ти.
всъщност малко си противореча в момента но така работи електрониката на комфорта-просто не се доразбират с алармата.
няма донастройване-или качва стъклата и изчакваш малко преди да я отключиш и не ги сваля или не вдига стъкла и си ти.
всъщност малко си противореча в момента но така работи електрониката на комфорта-просто не се доразбират с алармата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”