спортна генерация
спортна генерация
генерацията и какво да представлява. т.е. нещо като права тръба с 2 резонатора и крайно проходно гърне или така само ще се спъне колата от тези резонатори
Последна промяна от боби на Пон 22 дек 2008 17:02, променено общо 2 пъти.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами според мен Ф55 ще ти е достатъчно ако няма други подобрения по мотора защото до колкото знам при това не важи правилото колкото повече толкова по добре,за да не стане по зле.С два резонатора и крайно проходно ще стане перфектно и няма да те боли главата.Не знам но аз си мисля че резонаторите не спъват колата а гърнетата със секции,вати и тем подобни неща.И ако можеш да натикаш някъде по системата още един резонатор ще е още по тихичка но не и както оригинално.Успех и кажи после какво е станало 

rusiq_24 написа:Моята е така с два резонатора и крайно директно ама е на Ф60 Щом ще слагаш вал и другите нещица давай и ти на Ф60 ама не и повече поне според менп.п Оригиналната ти е Ф50 както и моята беше
добре а 100% ли си сиг. че оригинално са на 50мм че тогава ще сложа на 55 и 1 резонатор вместо катализатор и това ще е . но друго ми е интересно че суперспринта си беше с размера на генерацията и ако я направя на 55 дали ще трябва да го сменя. кажете как ви се струва тая генерация и ако е добре да бягам утре да я монтирам?
Последна промяна от боби на Пон 22 дек 2008 17:01, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
ако ще си с 55мм генерация, по добре е да си с проходно гърне. шанса да скапеш хубавия суперспринт (ако не непроходен, както си го написъл) е голям. иначе би трябало да няма проблем да ти направят от по-малко към по-голямо Ф. варянта с 2 резонатора е по -добър. но ти сам би трябало да се убедиш в това. особено ако ако си караш колата всеки ден 

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Имах такъв Голф преди и лично съм лягал отдолу със шублера да я меря и ми се струваше много тънка.А сега като си взех АБФа останах пак доста учуден като видях че и той е оригинално с Ф50боби написа:rusiq_24 написа:Моята е така с два резонатора и крайно директно ама е на Ф60 Щом ще слагаш вал и другите нещица давай и ти на Ф60 ама не и повече поне според менп.п Оригиналната ти е Ф50 както и моята беше
добре а 100% ли си сиг. че оригинално са на 50мм че тогава ще сложа на 55 и 1 резонатор вместо катализатор и 1 суперспринт / непроходен/ и това ще е . но друго ми е интересно че суперспринта си беше с размера на генерацията и ако я направя на 55 дали ще трябва да го сменя. кажете как ви се струва тая генерация и ако е добре да бягам утре да я монтирам?

Kozunak написа:ф55 е оригинално колега, за АБФ говоря, незнам как си го мерил.мойте са си 55.
мисля че са еднакви с малкия гти ама карай. утре съм на сервиз -- правели спортни генерации и там ще е най лесно . само дано не решат да ми резнат и главата / а не само генерацията. иначе приемчика ми каза че като се слага такава генерация се слагали по големи тръби. абе ще видим и ще пиша
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами меря точно тръбата от катализатора до средното гърне Ф50Kozunak написа:ф55 е оригинално колега, за АБФ говоря, незнам как си го мерил.мойте са си 55.

боби написа:Kozunak написа:ф55 е оригинално колега, за АБФ говоря, незнам как си го мерил.мойте са си 55.
мисля че са еднакви с малкия гти ама карай. утре съм на сервиз -- правели спортни генерации и там ще е най лесно . само дано не решат да ми резнат и главата / а не само генерацията. иначе приемчика ми каза че като се слага такава генерация се слагали по големи тръби. абе ще видим и ще пиша
Колега, гледай поне като ще ти я правят да ти я измайсторят от неръждавейка, за да не се наложи след 2-3 години пак да се прави.
ПП. Аз така направих и за сега е добре.....