Страхотен конденз - ПОМОЩ!
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Страхотен конденз - ПОМОЩ!
От известно време в багажника ми е като в обществена баня,като отворя капака и от него тече вода,в купето е същата работа прозорците се запотяват яката и най-вече предното.Първата ми работа преди да тръгна е да забърша прозореца и тогава да запаля ,какво е това чудо от газовата бутилка ли е забелязвам я на няколко пъти ,че е мокра в долния край ,оглеждал съм колата отдолу няма дупки,а целия багажник е мокър?
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
При мен беше същото в багажното и се оказа от уплътнението,капака трябва да се настрои да се затваря по трудно и да приска по добре към уплътнението.Това става от ,,втората част,, на ключалката която е хваната за купето с два болта,развиват се и се измества малко по надолу.За влагата в купето пак според мен са виновни уплътненията на вратите.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен е същото, само че си мисля че влиза вода през уплътнението на предното стъкло, понеже мокета при предните седалки подгизва при всяко ходене на мивка и при всеки дъжд. А конденза в багажника мисля че е от водата вътре в купето. На мен ми се мокри газовата, усилвателя и колоните, т.е. само метални повърхности...
...
, останалата част от багажното е суха.

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
За уплътнението на багажника и аз се сетих и преди няколко месеца го смених ,като го затварям изглежда че ляга добре и уплътнява,тия болтове и преди съм се мъчил да ги развия ама "маки" не става,не знам с какво са ги стягали.В купето прозорците се запотяват когато оставя колата отвънка да стои като преди това парното е работило.Имам проблем с парното в момента принудително духа само от решетките горе на предното стъкло не духа,като се стопли купето сякаш се пооправя ,карам колата само на къси разстояния.
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
stanislav_s написа:При мен е същото, само че си мисля че влиза вода през уплътнението на предното стъкло, понеже мокета при предните седалки подгизва при всяко ходене на мивка и при всеки дъжд. А конденза в багажника мисля че е от водата вътре в купето. На мен ми се мокри газовата, усилвателя и колоните, т.е. само метални повърхности......
, останалата част от багажното е суха.

- Stefan 0201
- Автомобил:
- Двигател:
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Muncho написа:Колега намали "игрите за двама" в колата.
Ха ха ха

Това със стоповете е идея ще го пробвам и аз. Иначе си сложих допълнително оплътнение на багажната врата и сега е баяа по-добре!
Но ми остава проблема като вали да ми тече в краката на шофьора

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
stanislav_s написа:При мен е същото, само че си мисля че влиза вода през уплътнението на предното стъкло, понеже мокета при предните седалки подгизва при всяко ходене на мивка и при всеки дъжд.
При мен беше същото... до средата на това лято.
След това взех една тубичка черен силикон и едно шишенце спирт от аптеката.
Старателно почистване със спирт на уплътнението на стъклото в горната му част (от там таеше) и след това качествено обмазване със силикон.
Подсигурете се да ви остане част от спирта за последната операция, а именно: Оформяне на силикона. С парцалче, обилно напоено със спирт можете да загладите все-още мекия силикон. Втвърди ли, няма оправия, но докато не е стегнал силикона, изглежда се разтваря в спирт и се заглажда много хубаво. Пробвал съм го на няколко пъти
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”