vladtod написа:Да не пускам тема и аз да запитам ,и на мен ми се струва,т.е. не ми се струва а и моя датчик за температурата се ебава,показва 69гр. а всъщност е 89. и ме дразни.Та се чудих дали няма да е по-добре да си взема мултицета и като купувам нов да замеря съпротивлението,за всеки случай,и има ли някаква марка по-спешал да не е менте като вернета.
Смотания продавач в магазина явно ми беше дал друг датчик/при положение ,че му потретих за кой точно става въпрос / който ми се струва ,че беше за компа .По реакцията на уреда съдя ,че беше с биметална пластина защото като загря включи и стрелката заби на макс за стотни от секундата,след това спря да бачка явно изгоря нещо в уреда за отчитане на температурата,иначе на горивото си работи нормално.Ест ходих в магазина и теглих едни сиктири ,даде ми друг датчик който замерих у дома с мултицета /яд ме е че не замерих първия,да еба/ при затопляне в ръката ми съпротивлението намялява ,обаче остана проблема с уреда. Поствам снимки ако някой каже какво може да е изгоряло и на кое да наблегна ще съм благодарен.