Всесезонни гуми - има ли такова нещо?
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Всесезонни гуми - има ли такова нещо?
Значи питането ми не е за марки и качества на гумите.
Интересува ме има ли такова нещо - всесезонна гума, т.е. такава която не е зимна /М+S/ примерно и не е лятна.
В една статия в клуба пишеше, че означението за всесезонна гума е AW /all weather/ или AS /all seasons/, ама такава гума още не съм виждал. В един гуми център ми казаха че това понятие го имало само в България и за всесезонна гума ми дадоха някакви, които нямат означение за зимни, нито за лятни а шарката им също е нещо междинно /не че разбирам/, та мисълта ми е тези всесезонни гуми не са ли всъщност чисти летни гуми. Продавачката ми каза, че това е гума която става за "зима в градски условия".
Някой да ме "светне" по въпроса?
Интересува ме има ли такова нещо - всесезонна гума, т.е. такава която не е зимна /М+S/ примерно и не е лятна.
В една статия в клуба пишеше, че означението за всесезонна гума е AW /all weather/ или AS /all seasons/, ама такава гума още не съм виждал. В един гуми център ми казаха че това понятие го имало само в България и за всесезонна гума ми дадоха някакви, които нямат означение за зимни, нито за лятни а шарката им също е нещо междинно /не че разбирам/, та мисълта ми е тези всесезонни гуми не са ли всъщност чисти летни гуми. Продавачката ми каза, че това е гума която става за "зима в градски условия".
Някой да ме "светне" по въпроса?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 21:45, променено общо 1 път.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_2_Memphis написа:няма такова понятие като всесезонна гума![]()
лятна и зимна...това е то
Всесезонни гуми има, съществува такова понятие, дори сега се сещам и за няколко примера, Goodyear(Eagle Vector) имат такива, както и Vredestein(Quatraq 2).Зимната гума е с материали, които се държат добре на ниски температури и осигуряват нужните характеристики, за да е безпроблемно и безопасно шофирането.Летните гуми са с материали, които имат диапазон на работа при високи температури, грубо казано над 10 градуса и осигуряват пак всички необходими качества за безпроблемно шофиране.Който е карал зимни гуми през лятото знае, че се опичат и стават на галоши,а летните през зимата стават като пластмасови

Такова понятие съществува, има всесезонни гуми, но те са някакъв компромис.Kогато е топло се кара с летни гуми, а когато е студено се кара съз зимни, независимо дали има сняг.Всесезонни може да си вземеш ако просто искаш да имаш гуми с грайфер и да ги ползваш в градски условия цялата година, те винаги са със странна шарка, която не ги прави нито летни, нито зимни, но материалите ги правят всесезонни

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 21:44, променено общо 1 път.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам с такива, мишeлин, ами до сега проблеми не съм имал и дано да нямам в бъдеще. Много съм доволен, колата така си дойде. (от Италия, миналата година, бяха чистак нови) И понеже нямам излишни 500 лева, за нови зимни гуми, карам с тези и те доста добре се представят. Според мен щом са ги направили, значи все пак има такива гуми - всесезонни. Освен това, що се отнася до компромиси, предпочитам да дам пари и да си оправя ходовата част, смяна дискове, накладки, реглажи, изобщо такива неща, и да си карам леко, и да се чувствам спокоен на пътя, отколкото да съм с чсто нови зимни гуми, и с изхабени накладки, и други такива работи за смяна... Разбира се, че е по-добре да имам летни и зимни, но просто нямам парите. Освен това зимата колата не мърда от паркина, може би два пъти да ми е потрябвала.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 21:44, променено общо 1 път.
- Pav4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:Къде е икономията не разбрах?![]()
Правиш компромис със стабилността на колата просто. Нали пък ако си имаш 2 комплекта гуми (зимни/летни) те ще изкарат 2 пъти повече сезони... Sly
Икономията е 0.00 лв. Компромсът е факт!
Прав си колега, правиш икономия като залагаш едва ли не живота си

Аз лично смятам никога да не пестя от гуми и други жизнено важни

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”