Вчера карах малко един Пасат-комби с двигател 1,6/101к.с.-пълна инжекция.Направи ми впечатление че шумът от двигателя е наполовина от шумът, който чувам когато карам моята кола с двигател 1,8/90к.с.-АБС. В моята кола особенно след 3500об/мин двигателят яко бучи. На място мотора ми мърка като коте.Моля ако някой има впечатления от двата двигателя да сподели.
п.п.Дано някой Тунинг-маниак измисли нещо-явно конструктивно АБС си е шумен!

Шумът от двигателя в купето-как да го намалим?
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Шумът от двигателя в купето-как да го намалим?
Последна промяна от K22 на Вто 13 мар 2007 8:42, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
GVG написа:това се получи след смяна на оригиналните гърнета - средно и задно. Подозирам най-вече задното.
А аз, след доста четене в тоя форум, кой знае защо подозирам средното...
Но не си мислете, че може да е само от гърнета! След смяна на един от тампоните на мотора едвам устисках да дойде следващата събота, че да мога да си сложа стария тампон! Иначе ми заглушаваше музката на 3 000 оборота!

- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шумът от двигателя в купето?
Моят Пасат е с двг. 2Е и също "бучи" осезаемо над 3500 оборота, като почти няма значение колко точно са оборотите за силата за "бученето". На място не се чува нищо такова при каквито и да е обороти. Колата я имам отскоро и честно казано, освен предния тампон другите не съм ги проверявал - дали е възможно да е от тях? Имах проблем с меките връзки на генерацията, но сега са сменени с "нови" (от морга) та си мисля дали старите не са се прецакали точно по някаква такава вибрационна причина?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Шумът от двигателя в купето?
zdravko написа:Моят Пасат е с двг. 2Е и също "бучи" осезаемо над 3500 оборота, като почти няма значение колко точно са оборотите за силата за "бученето". На място не се чува нищо такова при каквито и да е обороти. Колата я имам отскоро и честно казано, освен предния тампон другите не съм ги проверявал - дали е възможно да е от тях? Имах проблем с меките връзки на генерацията, но сега са сменени с "нови" (от морга) та си мисля дали старите не са се прецакали точно по някаква такава вибрационна причина?
И аз не ги бях проверявал ама сега нарочно ги държа в багажника старите та някой ако иска да му покажа за какво става въпрос. Преди да ги сменя и аз мислех че задните не са от кой знае какво значение.
k22 написа:А да не би окачването на двигателя 1,6/101к.с. да е променено, та е толкова тихо в купето?
Ааааа, колега, има ли според теб начин да не е! И ако е променено, какво следва от това, какво решава то на бученето на твоята кола, 'ше смениш пасатерата с 1.6/101 ли? Извинявай колега, не можах да се стърпя, но нали разсъжеднията течаха в посока: 'защо бучат нашите кочини', а не 'защо другите не бучат'? Не ми се сърди, ама тая тема започва да става откровено безмислена, предвид и всичко написано по въпроса с 'бученето'.