пасат 1.9 tdi 130 hp avf вакуумен резервоар
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
пасат 1.9 tdi 130 hp avf вакуумен резервоар
Под клапан N75 има едно нещо като топка и на него вакумен маркуч, но е разкачен и не можах да намеря къде да го свържа. Поинтересувах се в нета и установих че се нарича вакуумен резервоар. Колеги, някой знае ли къде да го свържа и нужен ли ми е? Колата и без него си върви отлично. Как да процедирам?
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Re: пасат 1.9 tdi 130 hp avf вакумен резервоар
Ако е затапен вакуума към него - няма проблем. Служи за по-бърза реакция при нужда от вакуум.
Може да ти е пробит и за това предишния собственик да го е откачил. Тръбичката му се намира отдолу и се достига доста трудно... трябва да се махнат няколко неща за да го видиш.
Може да ти е пробит и за това предишния собственик да го е откачил. Тръбичката му се намира отдолу и се достига доста трудно... трябва да се махнат няколко неща за да го видиш.
-
- Контакти:
Системата от вакуми е добре. Нямам висящ маркуч, само този от вакумното резервоарче. Значи да приемем че някой преди мен го е изолирал. Без него може нали? Да си оставя така нещата.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Задължително е да е свързан!
Не може току така да е изолиран,а пък съм сигурен ,че ако не му е затапено маркучето,вакуума ще се губи.
Не може току така да е изолиран,а пък съм сигурен ,че ако не му е затапено маркучето,вакуума ще се губи.
-
- Контакти:
Самото резервоарче е отделно и до него не идва вакум от никъде. Отдолу има пробка и маркучле. Логиката е че от вакумните магистрали някога е отивал и вакум до него. Но защо са премахнали отбивката за него незнам? Сигурно е изпускало и са го изолирали. Колата си върви нормално , нямам забивания или да е мудна. Ако някой ми даде схема къде да го включа бих пробвал.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: пасат 1.9 tdi 130 hp avf вакуумен резервоар
https://www.google.bg/search?q=vw+tdi+vacuum+hose+diagram&client=ms-android-samsung&hl=en-BG&source=android-browser-suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ww09U-7KGKPpywPKr4CQDA&ved=0CAcQ_AUoAQ&rlz=1Y1XIUG_enBG579BG579
Буфера за вакум се включва след възвратния клапан и обслужва само N75 - управлението на турбината, за да осигурява винаги необходимия дебит от вакум за движение на актуатура на турбината независимо от оборотите на мотора, а и самия възвратен клапан служи точно да държи резервоара пълен. Така че си повече от необходимо са го свържеш в системата, ако е спукан го смени.

Буфера за вакум се включва след възвратния клапан и обслужва само N75 - управлението на турбината, за да осигурява винаги необходимия дебит от вакум за движение на актуатура на турбината независимо от оборотите на мотора, а и самия възвратен клапан служи точно да държи резервоара пълен. Така че си повече от необходимо са го свържеш в системата, ако е спукан го смени.

-
- Контакти:
При AVF мотора N75 и вакумния резервоар са един до друг ли? Че не съм много в час с вакумите. На схемите вакумния резервоар се свързва където е и онова бяло-черно вакумче, а при мен то е доста далече от вакумния резервоар. Гледам маркучлето дето излиза от него и късо. Значи близко до него е имало ,т, връзка. От актуатора вакума отива в N75 нали? Значи резервоарчето и клапана са един до един. Ще го свържа колега и благодаря за подробното инфо. Само да не оплескам нещо
- achodemo
Скицата е от голф, но схемата е същата, без значение на какво разстояние са елементите от нея, се свързват така. Следвай я точно и няма да сбъркаш. Само внимавай да не обърнеш на обратно възвратния клапан, ако го разкачаш, трябва да пропуска въздух като го надуеш с уста само в посока от клапана н75 и резервоара към вакум помпата. Ако пропуска и двете посоки е за смяна задължително.
Това е и удобен момент да прегледаш всички вакум маркучи за нацепвания, ако не си го правил до сега. Ако са оригиналните още, не е лошо да ги подмениш всичките. Успех
Това е и удобен момент да прегледаш всички вакум маркучи за нацепвания, ако не си го правил до сега. Ако са оригиналните още, не е лошо да ги подмениш всичките. Успех
Последна промяна от achodemo на Чет 03 апр 2014 12:04, променено общо 2 пъти.
-
- Контакти:
Мерси колега ще се придържам към схемата. В неделя ще извърша манипулацията. Вакумите съм сменил всички до един. Та именно тогава видях и тая щуротия вакумно резервоарче. Ще ми трябва и една т връзка. Какъв диаметър да я взема? Чел съм едни казват 3.5 мм, други 4мм.
-
- Контакти:
Намерих една схема за пд и намерих малко разлика при включването на резервоара към н75.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
novatora написа:Мерси колега ще се придържам към схемата. В неделя ще извърша манипулацията. Вакумите съм сменил всички до един. Та именно тогава видях и тая щуротия вакумно резервоарче. Ще ми трябва и една т връзка. Какъв диаметър да я взема? Чел съм едни казват 3.5 мм, други 4мм.
Отиваш в един зоомагазин където продават аквариуми и за 20 ст. си готов с тетката

- achodemo
По спомен тънките маркучи са със вътрешно сечение 3.2мм, но за по сигурно ходи до магазина за тетка с малко парче от маркуча и мериш на място да влиза стегнато. Схемата която си открил, разликата е тази че след възвратния е свързан и този клапан за меко гасене, и така да го свържеш все тая, няма разлика за работата на мотора.
-
- Контакти:
Благодаря колеги. Пристъпвам в действие и ще пиша дали има разлика. Все си мисля че ще има при изпреварване. Когато настъпиш и има повече резервен вакум по системата, ще реагира по бързо.
-
- Контакти:
Резервоарчето е закачено към системата. Сложих го на входа на н75. Малко зор видях с прикачането , че много лошо е заврян на гадно място резервоара. Трудно намерих и т-връзка тук по нашите сервизи. Сложих направо нови маркучи навсякъде за по сигурно. Първата разлика която усетих беше по бързото набиране и подем на повече тяга на изкачване на горник на 5 предавка. Мисля че и при изпреварване реагира по добре. Само положителен ефект. Доволен съм. Благодаря и на колегите за помоща.
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Колеги, изивинявам се че се намесвам в темата, но само да попитам. Какви са размерите на маркучетата за вакуум?
Върни се в “Дизелови агрегати”