1.тръгвам рано сутринта за Плевен.Каране по магистралата със средна скорост около 120-130 на места и се по повече (140-160).След около 120-130км пробег както си карам спокойно на 5-та с около 100-120 в един прекрасен момент се чу пискане от зумера в таблото и като си забих погледа там - лампата за маслото мига.Разбира се веднага спрях и я изгасих.Първата ми работа беше да погледна има ли масло на щеката - имаше долу ниско около 2мм.Оставих я около 1-2 минути да преседи за да се стече маслото и погледнах пак - милиметър над max.Преди да я изгася загледах температурата и беше 90-95 градуса.
2.Паля си колата и продължавам да си я карам (към Гулианци) и никакъв проблем.Отдадох го на проблем в датчика.Оттам през Ловеч че имах малко работа и към София.
3.На последния тунел на витиня се случи по-лошото - по едно време както си карах (пак с около 120-130) намалих до около 90 и в този момент пак ми светна лампата за маслото (разбира се заедно със зумерчето) и след няма 2 секунди изгасна.След няколко стотин метра отбих за да видя за какво иде реч този път и когато спрях на място колата лампата пак се размига за 2-3 секунди и си изгасна.
4.След този случай покарах още около 5-6 километра и колата започна да губи мощност и да позагрява и аз си я изгасих веднага и си дотеглих до София.
Интересното в случая е че и при трите случая със светване на лампата това не бе придружено с тракане от повдигачите или някакви други аномалии.
Маслото е на 2000км ама не помня какво беше (но не е някакво от .250 както се казва).
Сменяни са ангренаж,ролка и т.н. всичките консумативи.
Направо нямам идея какво да я правя сега

Че ще ходи на майстор е ясно понеже нямам време да си я разглобявам сам ама се чудя помпа ли е,маслото ли е някакво прецакано и се прегрява лесно,дали датчика за маслото не се е прецакал и прегряването да е страничен фактор (който да няма общо).
Някой имал ли е подобен проблем?
Благодаря предварително!